Начало Блог Ген. Кирил Радев: Смените в МВР и службите водят само до сътресение...

Ген. Кирил Радев: Смените в МВР и службите водят само до сътресение в системата

Политиката на България спрямо Северна Македония е категорична и напълно адекватна 

В сферата на националната сигурност България е притисната от много фактори. Смените в МВР и службите компенсират изолацията на президента с липсата на информация, филтрирана от изпълнителната власт.

Това заяви в „Европа сутрин“ по ТВ Европа ген. Кирил Радев, кандидат за депутат в листата на 23 МИР София на коалицията „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“. Смените няма да доведат до нищо по-сериозно освен до сътресение в системата на МВР и службите. Защото след време се очакват промени на промените от новото правителство, както у нас правим ремонт на ремонта, добави бившият шеф на НСБОП.  

Ако няма разбиране от политическите сили, че националният интерес е над всичко, аз съм песимист по отношение на развитието на тази сфера, смята генералът. 

Едва ли службите трябва да бъдат разформировани, но трябва да се извърши реподбор, да бъдат проверени по някакъв начин за лоялност и да бъдат освободени онези, които не стават, коментира ген. Кирил Радев. Реподборът се извършва от Института по психология в МВР, напомни той и добави, че същият трябва да се осъществи и по отношение на кадрите в МВР. Промяната, свързана с освобождаване на шефове и директори, винаги е изключително голямо сътресение – подчинените просто не работят не знаят какво ще се случи след два месеца. Иначе няма нищо фатално в това, че се правят промени, зависи каква е целта. Лошо е, че независимо какви са промените, е блокирана системата, обобщи експертът по сигурност.

Системата на МВР се нуждае от фундаментална промяна, там нещата са сбъркани много, много отдавна. Трябва да се мисли за диференциация на труда, за заплащане от гледна точка на риска на професията, за освобождаване от тежката администрация, която тежи много, от неща, които полицията не бива да върши, препоръча още експертът. 

Знаете на какви унижения бяха подложени полицаите, това е свързано с отлив. Много хора не можаха да понесат унижението на яйцата и сламата, която беше палена в краката им, но хората, които ги управляват, трябва да си поемат отговорността, върна се той към дните на протестите. Когато началниците са добри професионалисти и си вършат работата, както трябва, нещата вървят. В противен случай всичко е обърнато с краката нагоре, заяви още генералът.

Относно подслушванията ген. Кирил Радев препоръча външен контролен орган да влезе и да провери, за да не се хвърлят твърдения в публичното пространство и да се правят внушения без доказателства. Защото една от формите на противодействие на престъпността е използването на СРС. Истината е, че при прилагането им има пропуски, но много зависи кога е прихванат някой – дали е „цъфнал“ при разработка на престъпна група, или е било целенасочено за специална разработка на категория хора, които представляват интерес политически. Със сигурност има голям обем от информация на хора от публичното пространство, но въпросът е тя да не попада в ръцете на хора, които могат да злоупотребят, смята той.

Според ген. Кирил Радев би трябвало да спре тази война между институциите, която наблюдавахме между президента и бившия премиер, но тя може да спре само при държавническо мислене от хора, които си дават сметка, че държавата се управлява в името на народа и националния интерес.

Убеден съм, че след тези избори наистина би трябвало да се състави отговорно правителство, защото проблемите пред държавата са изключително сериозни. Просто държавата трябва да бъде да бъде отпушена, а службите да заработят в спокойствие, препоръча кандидатът на ВМРО. Ако пак се стигне до задънена улица, според него хората ще бъдат окончателно отвратени от политическата класа. Затова отговорните политици сигурно ще искат да се състави правителство, дори с цената на определени компромиси между партиите. 

По отношение на ветото ни над членството на Македония в ЕС генералът коментира, че вероятно може да се каже, че сме в изолация, но това е вярната позиция. Политиката, която провежда държавата по отношение на Северна Македония, е категорична, напълно адекватна и почива на документи, разписани преди време. Аз съм убеден, че патриотите ще продължат да защитават тази теза, заяви ген. Кирил Радев.

Той категорично отхвърли обвиненията, че ВМРО са били патерица на ГЕРБ в предишното управление. ВМРО никога не са били патерица, реализираха своята програма почти на 100 процента, посочи той. И призова избирателите да се доверят на хората в листите на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ, които заслужават доверието им. Той даде за пример водача в своята листа на 23 МИР Кузман Илиев. Това е един човек, когото поддържам отвсякъде, защото е млад, почтен, компетентен, знаещ и можещ. Това са младите хора, в чиито ръце е бъдещето на България. Това са наистина хора, които заслужават да бъдат в парламента, категоричен беше ген. Кирил Радев.

Видео >>>

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - №16
БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО ВОЛЯ И НФСБ – №16

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари