Начало По места Две важни теми постави Карлос Контрера. Съветникът иска чиста и зелена София

Две важни теми постави Карлос Контрера. Съветникът иска чиста и зелена София

Две важни теми – за чистотата на града и поддържането на зелената система на София постави общинският съветник от ВМРО и председател на ПГ „Патриоти за София“ Карлос Контрера. Това се случи по време на редовното заседание на комисията на опазване на околната среда към Столичен общински съвет. Изказването му беше в контекста на разглеждането на план-сметката за чистотата за 2021 г. С нея се определят финансирането и обемът от дейности, свързани с:

  • почистването на града,
  • сметосъбирането,
  • сметоизвозването,
  • оползотворяването на отпадъците и
  • поддържането на зелената система (паркове, градинки, междублокови пространства, улични и алейни дървета).

Контрера посочи две важни теми, които през годините не намират някак радушен отклик у администрацията. Според него и съветниците от ВМРО има още много какво да се направи и да се положат повече и системни усилия.

Относно гробищните паркове

Чистотата в гробищните паркове трябва да се подобри в пъти. Трябва да се провеждат периодични кампании по подръжката на високата дървестна растителност и т.нар. подлес. Поради това Контрера предлага да се обособят като отделни поддейности с прогнозен бюджет и график. Той е категоричен, че има много какво да се желае по отношение на почистването на гробищните паркове, в т.ч. и на тези, които са под управлението на районите и кметствата. Самият той многократно е предлагал целево отпускане на средства на районите за тези дейности.

Опасната растителност по трасето на обществения транспорт

Втората тема, на която обръща внимание съветникът от ВМРО, е състоянието на уличната висока дървесна растителност по трасетата на обществения транспорт. Той непрекъснато получава сигнали от водачи на автобуси, тролеи и трамваи, от живущи в тези части на града и от пътници за сериозни проблеми с надвиснали клони, които пречат на градския транспорт. Има участъци, които не са пипани с години. Дейността по кастрене и оформяне на короните на уличните дървета не е лека работа. Карлос Контрера смята, че проблемът се подценява. Затова настоява тази дейност да се изведе като приоритетна в отделна поддейност с отделен бюджет.

На този етап макар срещам резервираност у администрацията. Но мисля, че с аргументи и разговори можем да постигнем доста по-добри резултати, споделя съветникът от ВМРО.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Ангел Джамбазки в Европарламента брани традиционните семейни ценности

Евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти и председател на делегацията на ВМРО - БНД в Европейския парламент Ангел Джамбазки призова...

Юлиан Ангелов: Вкарват Истанбулската конвенция през закон

Вкарват Истанбулската конвенция през Закона за защита от домашното насилие Чрез промени в Закона за защита от домашното...

Карлос Контрера: Отговорност може да се търси, когато се изяснят всички факти

Когато се изяснят всички факти – тогава може да се търси отговорност за аварията в метрото Отговорност може да...

По инициатива на ВМРО Столична община работи по програма за образована раждаемост

Помощите трябва да бъдат обвързани със степента на образование на родителите, а целта е да бъде стимулирано отговорното родителство. Всичко това е...

ВМРО почете жертвите на бомбардировките над Враца

Бомбардировките над Враца – 124 човека умират, 250 са ранени С шествие и поднасяне на цветя пред паметника на...

Карлос Контрера: На софийските гробища действа мафия

На софийските гробища действа мафия, а поругаването на гроба на Стоянка Мутафова е един от стотиците случаи на година

Джамбазки към евродепутатите: Правите се, че не виждате и чувате, че Ердоган е диктатор

Правите се, че не виждате и чувате, че Ердоган е диктатор. Като Ви слуша човек, ще каже, че тази зала е пълна...

Коментари