Начало Блог Джамбазки: ВМРО излиза на битка, ако правителството „клекне“ за Македония

Джамбазки: ВМРО излиза на битка, ако правителството „клекне“ за Македония

Ще има предсрочен вот, смята съпредседателят на ВМРО

Няма единна Европа, а хора в Брюксел, които се опитват да запазят благосъстоянието си, заяви евродепутатът

Има ли риск някой да предаде българския национален интерес в РСМ? 

Има риск и това предателство ще дойде от премиера Кирил Петков. Човекът, който временно изпълнява длъжността министър-председател. Съвсем очевидно е, че с това управление ще има предсрочни избори. В управленската коалиция партиите са се „хванали за гушите“, заяви евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на Денят ON AIR.

Според него обаче никой от коалицията няма интерес да има предсрочни избори, защото няма да влязат в следващото Народно събрание.

България не се съгласява с абсолютно основателни аргументи да започне първата междуправителствена конференция между РСМ и ЕС, защото в РСМ се нарушават правата на македонските граждани с българско национално самосъзнание, посочи той.

Това управление ще продължи, докато предаде Македония и това ще се случи скоро. В момента в България имаме сблъсък на чужди интереси. Хора, които се гордеят, че не са български патриоти, посочи Джамбазки пред Bulgaria ON AIR.

Джамбазки е на мнение, че това нелепо правителство ще направи компромис и ще даде зелена светлина за началото на преговорите с РСМ за ЕС. Това по думите му няма да е просто протест на българите. ВМРО ще излезе на битка, ако това се случи.

Според него посещението на премиера в САЩ е било, за да му напомнят да си изпълнява поетите задължения. Той не е поканен там, а е повикан за инструктаж. А по повод договореният в Щати евтин газ Джамбази запита риторично „Ама на каква цена е договорен, какво количество?“. Няма такава информация, защото това са глупости, премиерът Петков не изрича неистини, само когато спи. Още за канадското си гражданство Кирил Петков излъга като „възрастен индобългарин“, каза евродепутатът.

Той изтъкна, че превозвачите са имали разрешен, съгласуван протест и в момента, в който е трябвало да влязат на шествие с няколко тежки машини, с устна заповед те са били спрени. 

Това е нарушаване на техните конституционни права. Превозвачите имат легитимно основание да протестират. Те са третият по големина бранш, който внася пари в бюджета и те им се подиграват, коментира съпредседателят на ВМРО. 

Проблемът не е как ще се справим без руски петрол. Проблемът е, че има държави, които най-много крещяха как трябва да сме единни, а се оказа, че те се договарят сепаративно с руснаците. В момента няма единна Европа, а има едни хора в Брюксел, които се опитват да спасят собственото си благосъстояние и не ги интересува нищо друго, завърши Ангел Джамбазки.  

Гледайте целия разговор във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Сиди: 170 национални предатели задоволиха болното его на френския президент

Решението на парламента за РСМ е обидно и разочароващо. Денят, в който се случи това национално предателство, истината е, че костите на...

Искрен Веселинов: Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори

Следващото правителство ще бъде доминирано от външни фактори. Въобще не изключвам, както и самият Кирил Петров намекна, за някакво коалиране на ПП...

ВМРО предлага да се издигне паметник на Тодор Александров в Стара Загора

Съветниците от групата на ВМРО в Общинския съвет на Стара Загора внасят предложение за финансиране и изграждане на паметник на видния български...

Десето юбилейно издание на Патриотичните игри във Враца

Патрон на Програмата за патриотично възпитание е Красимир Богданов С много настроение, спортен дух и положителни емоции премина четвъртото...

Искрен Веселинов: Призовавам Президента да започне консултации за промяна на Конституцията

Видя се, че срещите с партиите са ялови и такива ще останат без реална промяна на системата За това...

Александър Сиди: Българският парламент се продаде, предаде, създаде ден на националния позор

Оставихме в ръцете на брюкселските чиновници да решават съдбините на един народ, който е бил разделен позорно преди 100 години! Народ, разделен...

Кмет на ВМРО възстанови традиция в памет на Желю войвода в Маломир

129-ата годишнина от смъртта на Желю войвода беше отбелязана в ямболското село Маломир, където е живял и починал големият български революционер. В...

Коментари