Начало Блог Джамбазки за проекта на бившите служебни министри: Пореден опит за политическо инженерство

Джамбазки за проекта на бившите служебни министри: Пореден опит за политическо инженерство

Проектът на Петков и Василев ще бъде, както чувам, нито ляв, нито десен. Това ще е поредният проект без идеология. Има неясноти около личностите на хората, които ще са част от него, има и съмнения за гражданството на Кирил Петков.

Така евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки коментира пред Нова нюз темата за новия политически проект на двамата вече бивши служебни министри.

Джамбазки не вижда начин за сътрудничество, ако този проект провежда политика на „лява ръка-десен джоб“.

Според него това ще бъде поредният опит за политическо инженерство, без идея и идеология, както на Слави Трифонов.

Джамбазки определи езика на ИТН като просташки, с чобански речник и зверски обиди. А подобни проекти винаги с оказват оглавяване от „кукли на конци“, като това само губи времето на българските граждани. Партията на Трифонов за два мандата не направи нищо, освен обиди и нападки в НС, както и опити за разрушаване на идеята за държавност и парламентаризъм. Затова и евродепутатът прогнозира, че на предсрочните избори за парламент на 14 ноември ИТН няма да са нито първи, нито втори по резултат.

По думите му ВМРО не се притеснява от проверките на управлението. Той обаче прикани да се проверява и къде отиват новите кредити на ББР. Да не се окаже, че всички тези кредити са отишли във фирми близки до един и същи човек – известен български олигарх с вила по Черноморието, запита той.

Коментирайки отминалите парламентарни избори от юли месец Джамбазки заяви, че очевидно избирателите са оценили като грешна коалицията на ВМРО с Воля и НФСБ. Неговото лично убеждение е, че на предстоящите на 14 ноември 2021 г. избори ВМРО трябва да се яви самостоятелно. Затова и политическата логика е Организацията да издигне и свой кандидат за президент.

Ангел Джамбазки посочи какво предстои за ВМРО:

Трябва да успеем да убедим съмишлениците си, че в българското народно събрание трябва да има представители на българския национализъм, на българското родолюбие, на българския патриотизъм.

Това е важно, защото липсата на патриотите в предните два парламента доведе до „клоунада“ и позор. Докато тези в парламента се обиждаха и обвиняваха, играеха си на избори, цените рязко тръгнаха нагоре. Тези хора избягаха от отговорност да формират управление, натърти Джамбазки.

ВМРО е политическа партия, организация, която има кауза и национална идея, заяви той на въпрос за щетите, които понесе партията след участието си в управлението и допълни:

Има възходи и падения, но ние имаме кауза. Не сме като тези, които в последните два парламента не успяха да сформират правителство и показаха пълна политическа импотентност. При участието на ВМРО във властта бяха взети някои много важни решения, като например защитата на националния ни интерес по отношение на българската кауза в Македония.

По време на ВМРО в управлението след 30 години разпад и грабеж, най-накрая е започнало възраждането на българската армия, даде още пример Ангел Джамбазки.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Последни Новини

Юлиан Ангелов: ВМРО е за безплатни учебници в средното образование

ВМРО е за изцяло безплатни учебници в средното образование, заяви в „Предизборно кафене“ на Национална телевизия БГ+ главният секретар на ВМРО Юлиан...

Сиди: ВМРО предлага за първа работа на млад човек да не се дължат осигуровки 2 години

Това е част от пакета демографски мерки, които ще задържат младите хора в България Работодателят да не плаща осигуровки...

Джамбазки: Има опасност от мигрантска вълна, да усилим охраната на границата

На изборите в неделя трябва да се гласува за България и за българите, срещу монополите. Това призова Ангел Джамбазки, съпредседател на ВМРО...

ВМРО закрива кампанията си в Крепчанския скален манастир, в който се пази най-старият текст, изписан на кирилица

В тези размирни времена е нужно да си припомним кои сме и какво сме дали на Европа и света. Без родова памет,...

Младежи от ВМРО – Русе благодариха на инициаторките на първия протест за чист въздух в града преди 35 години

Областната и общинската структура на ВМРО - Русе оказа уважение на русенките, проявили смелост преди 35 години първи да надигнат глас срещу...

Кузо Божинов: Чрез сегрегация интеграция не се постига

Общинският съветник от ВМРО в община Септември Кузо Божинов се противопостави на плана за действие по стратегията за равенство, приобщаване и участие...

В препълнена зала ВМРО закри кампанията си в Сандански

ВМРО закри предизборната си кампания в Сандански пред членове и симпатизанти на Организацията в Пиринския край. В препълнената зала водачът на листата...

Коментари