Начало Блог Джамбазки за проекта на бившите служебни министри: Пореден опит за политическо инженерство

Джамбазки за проекта на бившите служебни министри: Пореден опит за политическо инженерство

Проектът на Петков и Василев ще бъде, както чувам, нито ляв, нито десен. Това ще е поредният проект без идеология. Има неясноти около личностите на хората, които ще са част от него, има и съмнения за гражданството на Кирил Петков.

Така евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки коментира пред Нова нюз темата за новия политически проект на двамата вече бивши служебни министри.

Джамбазки не вижда начин за сътрудничество, ако този проект провежда политика на „лява ръка-десен джоб“.

Според него това ще бъде поредният опит за политическо инженерство, без идея и идеология, както на Слави Трифонов.

Джамбазки определи езика на ИТН като просташки, с чобански речник и зверски обиди. А подобни проекти винаги с оказват оглавяване от „кукли на конци“, като това само губи времето на българските граждани. Партията на Трифонов за два мандата не направи нищо, освен обиди и нападки в НС, както и опити за разрушаване на идеята за държавност и парламентаризъм. Затова и евродепутатът прогнозира, че на предсрочните избори за парламент на 14 ноември ИТН няма да са нито първи, нито втори по резултат.

По думите му ВМРО не се притеснява от проверките на управлението. Той обаче прикани да се проверява и къде отиват новите кредити на ББР. Да не се окаже, че всички тези кредити са отишли във фирми близки до един и същи човек – известен български олигарх с вила по Черноморието, запита той.

Коментирайки отминалите парламентарни избори от юли месец Джамбазки заяви, че очевидно избирателите са оценили като грешна коалицията на ВМРО с Воля и НФСБ. Неговото лично убеждение е, че на предстоящите на 14 ноември 2021 г. избори ВМРО трябва да се яви самостоятелно. Затова и политическата логика е Организацията да издигне и свой кандидат за президент.

Ангел Джамбазки посочи какво предстои за ВМРО:

Трябва да успеем да убедим съмишлениците си, че в българското народно събрание трябва да има представители на българския национализъм, на българското родолюбие, на българския патриотизъм.

Това е важно, защото липсата на патриотите в предните два парламента доведе до „клоунада“ и позор. Докато тези в парламента се обиждаха и обвиняваха, играеха си на избори, цените рязко тръгнаха нагоре. Тези хора избягаха от отговорност да формират управление, натърти Джамбазки.

ВМРО е политическа партия, организация, която има кауза и национална идея, заяви той на въпрос за щетите, които понесе партията след участието си в управлението и допълни:

Има възходи и падения, но ние имаме кауза. Не сме като тези, които в последните два парламента не успяха да сформират правителство и показаха пълна политическа импотентност. При участието на ВМРО във властта бяха взети някои много важни решения, като например защитата на националния ни интерес по отношение на българската кауза в Македония.

По време на ВМРО в управлението след 30 години разпад и грабеж, най-накрая е започнало възраждането на българската армия, даде още пример Ангел Джамбазки.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО в СОС иска комисия за ревизия на дейността в гробищните паркове

Общинарите виждат нарушения и грубо погазване на законите при извършване на тъжните ритуали Темата стана особено актуална след скандалните...

Клетва и отчетно-изборно събрание проведе ВМРО в Брацигово

На 24 май в град Брацигово ВМРО проведе клетва за прием на нови членове. Според старата традиция новите членове се заклеха да...

ВМРО отбеляза празника на българския дух – 24 май

Враца Представители на ВМРО се включиха в общоградското шествие във Враца по повод 24-ти...

Българите зад граница не са евтин PR, а постоянно задължение на държавата

Красимир Богданов от националното ръководство на ВМРО проведе срещи в гр. Корча и в Мала Преспа с представители на българската общност в...

Слабаков: Албания още преди 2 г. изпълни критериите за ЕС и сега ще чака РСМ още 20 г.

Ако приемем РСМ в този ѝ вид, вместо да получим пълноправен член, ще получим тумор, категоричен е Слабаков. В...

Състезанието „Русезнание 2022” излъчи своите победители

Вчера, 23 май, в късния следобед в зала „Батенберг” в Регионалния исторически музей - Русе приключи „Русезнание 2022”.  Участие в XV издание...

Каракачанов: Държавата трябва да помисли за изхранването на населението и за здравеопазването и да предприеме бързи мерки

Важният проблем е какво ще се случва с европейската икономика, според почетния председател на ВМРО Два може да са...

Коментари