Начало Блог Доц. д-р Милен Михов за афганистанците в Лясковец: Настояваме за пълно разследване...

Доц. д-р Милен Михов за афганистанците в Лясковец: Настояваме за пълно разследване на случая и наказание за виновниците

Искам да поставя сериозен въпрос, който касае моите съграждани от Велико Търново. Вчера беше открита голяма група афганистанци в региона на Лясковец и Горна Оряховица. По същото време бе заловена друга група в Омурташко. Хората са притеснени как един взвод от афганистанци се разхожда под прозорците на жителите на Горна Оряховица. Ако се бяха объркали дали нямаше да стигнат до Царевец.

Това запита в предаването „Денят започва“ по БНТ кандидатът за президент и водач на листата във Велико Търново доц. д-р Милен Михов.

Приветстваме, че г-н Рашков се занимава с глобални въпроси като охраната на Гешев, магистралите, организацията на изборите, но нека слезем малко на земята. Затова питаме – как така тези афганистанци са в центъра на България. Настояваме за пълно разследване кога, къде са минали, както и кои от гранична полиция са го проспали това. Пълно изясняване на случая и наказание за виновниците. Питаме има ли свързани хора от службите или гранична полиция относно този трафик на бежанци, заяви Михов и допълни:

Как така тези млади, прави мъже, които хич не приличат на харвардски възпитаници, са в центъра на България?

Правителството има опит, сили и средства да се справи с мигрантската криза. Нашата граница е наша отговорност, подчерта Михов, като настоя да бъдат затворени мигрантските центрове.

В предишни години, когато г-н Каракачанов изпращаше военните на границата – бе ефективно. От септември и август правителството заявява, че са готови да разположат военни по границата. Ние от ВМРО настояваме да бъдат взети мерки да бъдат изпратени сили по границата, категоричен е Михов.

А ако някой каже, че няма пари, ще припомня, че едни млади мъже, носещи промяната, казаха, че са спрели корупцията и има пари в държавната хазна, допълни още той.

В науката има принцип – ако не променяме условията на опита, няма да получим друг резултат. Затова ВМРО дава заявка за участие в Народното събрание, защото сме носители на съгласието, диалога – в полза на всички граждани. Той посочи, че кампанията показва два различни подхода – партиите на статуквото или на промяната, които използват политическата демагогия, крайните, които пълзят към парламента, и ВМРО, която говори истината и само истината.

Михов подчерта, че хората ще разберат какво са направили от ВМРО. Избори 2в1 понякога е добре, а понякога се получава и разминаване, но е плод на безотговорността на политическите партии. Шест пъти избягаха от отговорността да съставят правителство, посочи кандидатът за депутат.

Целия разговор гледайте тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари