Начало Блог Доц. Милен Михов: Г-да управляващи, спрете терора върху дребния бизнес!

Доц. Милен Михов: Г-да управляващи, спрете терора върху дребния бизнес!


Водачът на листата на Коалиция „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ” за Великотърновска област доц. Милен Михов отправи обръщение към управляващите да спрат тормоза си върху дребния бизнес.Г-да управляващи, спрете терора върху дребния бизнес! Казвам това, защото в последните седмици срещам много хора в областта – собственици на магазинчета, на услуги или дребен бизнес, които се оплакват от действията на новото служебно правителство. Тръгнали са данъчни инспектори и всякакви проверяващи, които ровят, притесняват и пишат начети на малки магазинчета, услуги, транспортни фирми, доставчици на плодове и зеленчуци…

Г-да от служебното правителство и Вие, които се кръстите, че ще гоните едрия бизнес, ще променяте условията на банките, за да защитават и подпомагат на дребния бизнес: обърнете внимание и спрете тормоза върху дребния бизнес. Министър Кирил Петков декларира, че Българската банка за развитие ще работи в полза на дребния бизнес, сменя управления и надзори, но всъщност администрацията и данъчните служби възпроизвеждат старите модели на пълнене на хазната.

Очевидно сме свидетели на поредната кампания на събиране на средства и пълнене на бюджета от там, където най-малко стават нарушения, данъчни измами и укрит оборот. Големите вносители и голямата нелегална търговия очевидно е забравена от служебното правителство. Единствените, които в последните години се бориха и направиха макар и малко, но все пак нещо реално, за нуждите на дребните производители и търговци, повечето от които семейни, бяха Българските патриоти и ВМРО.

Затова – № 16 на 11 юли! Подкрепете онези, които доказаха, че се борят за вашите интереси, за интересите на дребния български стопанин!

Тревожна е икономическата ситуация в страната, дебатите в предизборната кампания, посветени на икономиката, на инфлацията, нарастването на цените, тотално отсъстват. Това не може да не тревожи обикновения гражданин, който е изправен всеки ден пред необходимостта да покрива нарастващите разходи със замразените доходи. Отговорността на това положение несъмнено е на онези партии, които имаха мнозинство в 45-ото НС, които се отказаха да поемат властта и хвърлиха страната в икономическа криза с предсрочни избори, коментира доц. Милен Михов.

На второ място, трябва да обърнем сериозно внимание на служебното правителство по реконструкцията на плана за възстановяване и развитие. България се забавя с подготовката на този план, който е един от основните. Обещанията за големи чужди инвестиции могат и да не се случат, но европейските средства по плана са гарантирани и те трябва да бъдат максимално добре оползотворени. За съжаление, служебното правителство на тъмно изработва или променя нашия план и забавянето е налице. Оправданието с действията на предходното правителство не са съществени. В проекта на този план важно е към кои сектори ще бъдат отправени големите средства и кои фирми ще се облагодетелстват.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Каракачанов: Новото правителство ще клекне пред натиска на САЩ да пуснем РС Македония в ЕС

Странно е съчетанието от интересите на кръга „Капитал” с Радев, казва лидерът на ВМРО пред Валерия Велева за „Епицентър“.

Венцислав Сивов: Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт

Има момент на дискриминация с новите цени за превоз на пътници в градския транспорт на Варна, коментира за Varna24.bg Венцислав Сивов, председател...

Каракачанов: Отдавна не се правят партии, а проекти, защото няма каузи и идеи – всичко е за власт

От типичната байганьовщина да не би да разсърдим „големия брат“, много време са се опитвали да прикрият инцидента Чешнегирово

ВМРО направи опит да влезе в Министерството на енергетиката. В момента входът е обсаден

Започваме неподчинение и ще покажем какво трябва да се направи, за да изринем мафията от КЕВР Представители на ВМРО,...

Няма ляво, няма дясно – всичко е демагогия

Анализ на Кузман Илиев за в. „Труд“ Истината е, че не може да предприемеш политическо действие, без то да...

Красимир Богданов: Озадачаващо е как хората биха дали доверието си на кредит за нов политически проект

В България стана традиция вместо политически сили и партии, които имат идеология, история и имат принос в развитието на страната, да се...

Красимир Каракачанов: Няма как едно общество да просперира, като е умишлено разделяно

Няма как едно общество да просперира, като е умишлено разделяно. Промяната доведе до липса на диалог в обществото и див реваншизъм.

Коментари