Начало Блог Д-р Султанка Петрова: Партии, бизнес и синдикати трябва да обсъдят мерките за...

Д-р Султанка Петрова: Партии, бизнес и синдикати трябва да обсъдят мерките за ковид кризата

Партии, бизнес и синдикати трябва да обсъдят мерките за ковид кризата.

Това заяви в интервю за Светослава Рудолф по България 24 председателят на Националната женска организация на ВМРО и водач листата с кандидати за народни представители на партията в 14 МИР Перник д-р Султанка Петрова. Перник попада в тъмночервената зона по заболеваемост с ковид.

Според Петрова е очевидно, че хората не приемат новите мерки, свързани със задължението за наличие на „зелен сертификат“. По думите ѝ е необходим задълбочен диалог с бизнеса и синдикатите, за да се стигне до най-доброто решение.

В последните няколко месеца бяхме свидетели на липсата на всякаква информационна кампания относно ваксинацията срещу ковид. Много е обезпокоително, че има голям брой хора, преболедували, но нямат възможност да получат „зелен сертификат“. А и тази наложена мярка буквално се въведе от днес за утре – това допълнително внася напрежение в обществото, обясни д-р Петрова. Допълни, че и много хора, които са с ваксина, са имали проблем с получаването на „зелен сертификат“ заради краткото време. Това е довело и до образуването на опашки, защото не всеки човек има възможност да си изтегли сертификата електронно.

Ограничава се свободата на българските граждани, защото няма равнопоставеност на хората които са ваксинирани и тези, които не са. Отново българското общество бива разделяно – този път на ваксинирани и неваксинирани. В последните 30 години сме свидетели на непрекъснато разделение – на леви и десни, на червени и сини и т.н. А сега пък сме свидетели на най-модерното разделение – ваксинирани и неваксинирани. „Зеленият сертификат“ дискриминира българските граждани, заяви тя.

Много добре трябва да се обмисли по какъв начин да се изисква този сертификат. Трябва да се даде възможност на гражданите да имат безплатен достъп до всички видове тестове за ковид. Трябва на хората, които са преболедували и имат антитела, също да имат има възможност да се сдобият със „зелен сертификат“. Към момента тези стъпки никак не са премислени, затова и хората негодуват, каза още Султанка Петрова.

Целия коментар вижте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Коментари