Начало Блог Епидемията се политизира, това е много опасно, алармира доц. Михов

Епидемията се политизира, това е много опасно, алармира доц. Михов

Нашите войници в бели престилки ще се справят, убеден е заместник-председателят на ВМРО

Според него министър Ангелов е бил прав със своя апел за обединение в парламента

В тази много силно натоварена политически ситуация дори епидемията се политизира. Дори борбата срещу заразата е подчинена на политическата целесъобразност. Това е много опасно, защото ако нямаме съгласие срещу общата ни заплаха, нещата ще бъдат изключително трудни. В цялата ни страна здравната система, всички лекари са ангажирани. Нашите войници в бели престилки ще се справят, убеден съм в това.

Това заяви депутатът от ВМРО пред Bulgaria ON AIR.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов призова за обединение в Народното събрание, но скандалите продължават. Междувременно министър-председателят Бойко Борисов качи в джипа си директора на „Пирогов“ проф. Асен Балтов и самия проф. Ангелов. Ще се справят ли управляващите с коронакризата?

Михов заяви:

Не мога да коментирам вътрешните мотиви на премиера. Не бих искал да приемам действията му като кризисен PR. Може би е малко неуместно в тази ситуация лекарите да бъдат с него. Но от друга страна може да се разгледа като леко разведряване на тежкото напрежение, в което те работят. Личните лекари са под ежедневен стрес заради втората истинска вълна на епидемията. Масовият човек се презапасява, защото е притеснен. Трябва да се внушава спокойствие, никой няма да остане без лекарства.

Народният представител подчерта, че към настоящия момент епидемията покосява не просто някакви статистически бройки хора, а все повече познати, близки и роднини.

Опасно е, че епидемията се политизира, подчерта той.

Той е на мнение, че проф. Ангелов е бил прав със своя апел за обединение в парламента. Защото няма власт, която да може да ни защити с някаква чудодейна сила, ако цялото общество не действа заедно.

Доц. Михов изрази загриженост, че и най-леките мерки у нас не се спазват. Масово се възприемала идеята, че някой друг трябвало да ни разпореди какво да правим.

Той изтъкна, че мерките трябва да бъдат ефективни. Тяхната ефективност зависи както от контрола, така и от съзнанието на хората. Според народния представител има какво да се желае по отношение на контрола за спазването им.

Трябва да се намерят механизмите, които да гарантират достъпна диагностика и лечение. Отговорните политици трябва да си държат на думата. Спомням си, че БСП декларираха, че ще влязат в парламента за бюджета. Сега е моментът да си удържат на думата. Проблемът с кворума за тях не трябва да е определящ, заяви доц. Михов. 

Цялото интервю виже във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО в СОС иска комисия за ревизия на дейността в гробищните паркове

Общинарите виждат нарушения и грубо погазване на законите при извършване на тъжните ритуали Темата стана особено актуална след скандалните...

Клетва и отчетно-изборно събрание проведе ВМРО в Брацигово

На 24 май в град Брацигово ВМРО проведе клетва за прием на нови членове. Според старата традиция новите членове се заклеха да...

ВМРО отбеляза празника на българския дух – 24 май

Враца Представители на ВМРО се включиха в общоградското шествие във Враца по повод 24-ти...

Българите зад граница не са евтин PR, а постоянно задължение на държавата

Красимир Богданов от националното ръководство на ВМРО проведе срещи в гр. Корча и в Мала Преспа с представители на българската общност в...

Слабаков: Албания още преди 2 г. изпълни критериите за ЕС и сега ще чака РСМ още 20 г.

Ако приемем РСМ в този ѝ вид, вместо да получим пълноправен член, ще получим тумор, категоричен е Слабаков. В...

Състезанието „Русезнание 2022” излъчи своите победители

Вчера, 23 май, в късния следобед в зала „Батенберг” в Регионалния исторически музей - Русе приключи „Русезнание 2022”.  Участие в XV издание...

Каракачанов: Държавата трябва да помисли за изхранването на населението и за здравеопазването и да предприеме бързи мерки

Важният проблем е какво ще се случва с европейската икономика, според почетния председател на ВМРО Два може да са...

Коментари