Начало Блог Д-р Султанка Петрова: Търсим начини да подпомогнем живота на възрастните хора в...

Д-р Султанка Петрова: Търсим начини да подпомогнем живота на възрастните хора в този труден момент

Как пандемията се отрази на живота на възрастните хора?

Търсим начини да подпомогнем живота на възрастните хора в този труден момент. Падемията промени рамките, в които живеем, заяви заместник-министърът на труда и социалната политика.

Как пандемията повлия на живота на възрастните хора? Успя ли държавата адекватно да се погрижи за тях? Тези въпроси дискутираха в ефира на България ОН ЕР.

Основното нещо бе да запазим възрастните хора. Населението на България застарява много бързо. Министерството на труда и социалната политика се постара да подпомогне всички уязвими групи, включително и възрастните хора. Помощта беше в няколко посоки. Още с обявяването на пандемичната обстановка бяха осигурени средства за топъл обяд. Отделно, тази помощ от 50 лв. за възрастните хора, която ще продължи. Това не е предизборно. Ние търсим начини, с които да подпомогнем тези хора в труден момент.

Това коментира зам.-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова в ефира на „Денят ON AIR“.

По думите ѝ правителството е предприело различни мерки, за да се погрижи за възрастните хора. Тя подчерта, че от 1 юли 2021 г. ще има индексация на пенсиите. Пенсията до 369 лева ще се индексира с 10%. 369 лева е линията на бедността, която е приета с акт на Министерския съвет.

Заместник-министърът на труда и социалната политика изрази мнение, че пандемията е променила рамките, в които живеем и е насочила живота ни в друга насока. 

Ние живеем в друга действителност – започнахме да живеем онлайн. Комуникираме с нашите близки онлайн. Децата ни се обучават в интернет. Ние сме изправени пред нови предизвикателства, с които трябва да стигнем. В Националната стратегия за активен живот сме записали, че възрастните хора непрестанно трябва да бъдат обучавани. В следващия програмен период ще се отдели изключително голямо внимание на това хората в България да бъдат обучени с новите технологии, допълни Петрова.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Служебното правителство прави политика, а не избори

ВМРО ще внесе жалба във ВАС за секциите в Турция и ще протестира пред ЦИК Когато става дума...

Богомил Бранков – Наместо програма

Богомил Бранков е водач на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в София област. За него гласувайте на 11...

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ: ЦИК предаде следващото управление на България в ръцете на Еродоган и ДПС

Откриват се 121 секции в Турция. Това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО и вече са нужни крайни действия! Ние няма...

Кузман Илиев: Страшна е тази подигравка на Трифонов и протестърите с бъдещето на България

Срам и позор! Оръжията в Черно море дрънчат, а ние като щрауси си заравяме главата в пясъка, все...

Александър Сиди: Да спрем да се изчегъртваме, а да работим за държавата!

Вече 30 години изчегъртваме и от 9 милиона изчегъртахме 2 милиона, категоричен е Сиди Да спрем да се изчегъртваме,...

Ангел Джамбазки: Ние от ВМРО не се занимаваме с каузата „Македония“ заради изборите

Ангел Джамбазки, водач за първи МИР-Благоевград и за трети МИР-Варна от листата на коалиция „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“, в...

Каракачанов: БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ са гаранцията, че националният интерес няма да бъде жертван заради кариеристични амбиции

Председателят на ВМРО - БНД Красимир Каракачанов, който бе във Велико Търново за откриване на кампанията на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ...

Коментари