Начало Блог Искрен Веселинов: В този парламент българофилите са жалко малцинство

Искрен Веселинов: В този парламент българофилите са жалко малцинство

Преди дни ръководството на ВМРО прие декларация за полагане на усилия за национално, патриотично и консервативно обединение, обединение на ценностна основа. Защото за съжаление в последното Народно събрание българофилите са жалко малцинство.

Това заяви в „Хитове в мрежата“ по ТВ България 24 съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов.

В този парламент имаше поредица от гласувания, които пряко увреждаха националния интерес, заяви Веселинов и даде пример с гласуването по казуса с Република Северна Македония, в което са участвали 70% от народните представители.

Ето и например парламентарната група на Възраждане, която е обявила пет точки, които изцяло са в полза на Русия. Така на практика в парламента има формации – чужди агенти, а българофилите са жалко малцинство, продължи той и заяви, че на следващите избори трябва да се работи за това в НС да се увеличат българофилите.

Това е шансът да се промени посоката на страната, защото очевидно външните фактори ползват България като пионка на шахматната дъска. А България си има собствен национален интерес и трябва да го отстоява, категоричен е Веселинов.

Кабинетът се самосвали, защото партиите от управляващите бяха заети в парцелиране на властта, противопоставяха се. И в края на краищата се свали благодарение на неовладените кризи, коментира той.

Според него третият мандат за съставяне на правителство, който бе върнат от БСП на президента неизпълнен в четвъртък, не е имал шанс. Всички знаем, че не обвиняваните партии от опозицията, а именно заради „Продължаваме промяната“ не беше реализиран този мандат, заяви Веселинов. Според него ПП са решили, че са в добра предизборна ситуация и затова не е бил реализиран този мандат.

Основният проблем на борбата с корупцията е липсата на отговорност. Затова и ВМРО се обявява а радикална конституционна промяна, обясни още съпредседателят на ВМРО.

Цялото интервю вижте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари