Начало Блог Искрен Веселинов: Радев да преосмисли назначението на заместник областни управители от ДПС

Искрен Веселинов: Радев да преосмисли назначението на заместник областни управители от ДПС

„БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, НФСБ И ВОЛЯ“ искат от главния прокурор забраната на партията

Очакваме ДПС да бъде забранено като политическа партия, неотговаряща на Българската конституция, която забранява създаването на партии на верска и етническа основа, заяви в „Лице в лице“ по БТВ заместник-председателят на ВМРО и водач на листата на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ в Русе Искрен Веселинов. Според него репликата на лидера на Мустафа Карадайъ в Турция дава достатъчно основания за същината и целите на ДПС. Веселинов припомни, че това е искане на патриотите от 30 години насам и вече е внесен сигнал до главния прокурор в тази посока.

Това, че Турция е родина на г-н Карадайъ и неговите съотборници в партията, това, че те смятат българската земя за тяхна, респективно поставя въпроса за принадлежността ѝ към Турция – това за нас е заплаха за териториалната цялост на България, коментира Веселинов. Той припомни, че България е еднонационална държава по Конституция и тук всички сме българи. Етническите различия са хубаво нещо, но на тази база, по думите му, ДПС от 30 години разединява България и българската нация, отродявайки части от тази нация и превръщайки ги в зависими от Турция хора. 

Искрен Веселинов посочи, че ДПС владее всички български общини, където българите са етническо малцинство. И в тази връзка отправи призив към държавния глава да коригира някои ходове на служебния кабинет за връщането на кадри на ДПС във властта. 

Настоявам г-н президента, наред с правилната, но доста умерена позиция за репликата на г-н Карадайъ, да преосмисли назначаването на заместник областни управители в Смолян, Шумен, Благоевград, Русе, каза Веселинов, като посочи, че става въпрос все за активисти и партийни функционери на ДПС. Заместник-председателят на ВМРО поиска още от Румен Радев да насочи дейността на българските служби към дейността на ДПС и те да съберат доказателства за противоконституционния характер на движението.

Веселинов припомни, че единствено по времето на вицепремиера Красимир Каракачанов нашето разузнаване работеше по турска линия. До този момент това не се случваше, имахме едно братско отношение към Република Турция, при условие, че те демонстрираха политическа намеса в България, възмути се Веселинов. 

Той визира партиите на Слави Трифонов и на протеста като съучастници в националното предателство на ДПС с решението в 45-ото Народно събрание за неограничения брой секции в южната ни съседка. Съучастници са в националното предателство с това, че Карадайъ и ДПС отидоха и направиха поклон пред султана в Анкара и поискаха неговата благословия. Само към момента заявленията за гласуване в Турция са над 15 хил. – колкото всички останали подадени по целия свят, съобщи той. БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ отново, както и на предишни избори, ще блокират границата и ще осуетят навлизането на керваните от автобуси с избиратели от Турция, заяви Искрен Веселинов.

Цeлия разговор вижте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Христо Смоленов: Санкциите по „Магнитски“ са щрих от противоборството между САЩ и Турция за контрол върху ДПС

Христо Смоленов, ВМРО, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Радио К2“ и на живо във...

ВМРО учреди младежка организация в Козлодуй

ВМРО - Българско национално движение продължава да разширява своята организационна структура в област Враца. На 18 юни в град...

Красимир Каракачанов: Служебното правителство прави политика, а не избори

ВМРО ще внесе жалба във ВАС за секциите в Турция и ще протестира пред ЦИК Когато става дума...

Богомил Бранков – Наместо програма

Богомил Бранков е водач на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в София област. За него гласувайте на 11...

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ: ЦИК предаде следващото управление на България в ръцете на Еродоган и ДПС

Откриват се 121 секции в Турция. Това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО и вече са нужни крайни действия! Ние няма...

Кузман Илиев: Страшна е тази подигравка на Трифонов и протестърите с бъдещето на България

Срам и позор! Оръжията в Черно море дрънчат, а ние като щрауси си заравяме главата в пясъка, все...

Александър Сиди: Да спрем да се изчегъртваме, а да работим за държавата!

Вече 30 години изчегъртваме и от 9 милиона изчегъртахме 2 милиона, категоричен е Сиди Да спрем да се изчегъртваме,...

Коментари