Начало Парламентарни избори - 2021 Кандидатите за депутати от ВМРО чуха проблемите на Казанлък, Мъглиж Павел баня...

Кандидатите за депутати от ВМРО чуха проблемите на Казанлък, Мъглиж Павел баня и Николаево

Кандидатите за народни представители на ВМРО от 27-и Старозагорски многомандатен избирателен район разговаряха с жителите на Казанлък, Мъглиж, Павел баня и Николаево, както и на хората от села в тези общини. Срещите преминаха при подчертан интерес.

Пред Александър Сиди, Антон Андонов, Красимир Червилов, Чавдар Ангелов и други представители на кандидатската листа местните жители споделиха задоволството си от успеха на ВМРО в предходния управленски мандат. По-възрастните благодариха за спазеното обещание минималната пенсия да достигне 300 лв., а младите – повишената минимална заплата и за извоюваните 450 лв., които държавата ще върне на родителите от данъци за всяко българско дете. Кандидатите за народни представители на свой ред увериха, че ще продължат да изпълняват своите ангажименти за увеличаване на пенсиите и доходите на работещите български граждани. Подчертаха, че сред законодателните инициативи на ВМРО в 45-ото Народно събрание ще бъде изработване на Закон за защита правата и интересите на възрастните хора и на нов Кодекс за социално подпомагане.

Жителите на общините в Розовата долина споделиха тревогата си от задълбочаващата се демографска криза и от липсата на добри условия за развитие на малък и среден бизнес в малките населени места. Селата, а и общинските центрове, се обезлюдяват, защото младите търсят поминък в столицата или в чужбина, оплакаха се местните хора. Не скриха и притесненията си от трудностите, които срещат родителите при отглеждането на малките деца.

Пред жители на Казанлък, Мъглиж Павел баня и Николаево водачът на листата Александър Сиди обясни, че ВМРО ще настоява за повече средства за втората година от майчинството и безплатна детска градина. Всяко дете да получава безплатни учебници също е сред мерките за преодоляване на демографската криза, залегнали в програмата на ВМРО за 45-ото Народно събрание.

Наред с това ще отменим Закона за социалните услуги и ще „изчистим“ законите от всички антисемейни и антидетски текстове. Ще приемем нов Кодекс за социално подпомагане, с който да се сложи край на социалния паразитизъм на маргиналните групи, увери Александър Сиди.

Предвиждаме в най-кратки срокове да се инвестират поне 100 млн. лв. за изграждането на нови детски градини и ясли, обособяване на вече изградени подходящи сгради и ремонт на старите градини и ясли, ангажираха се пред местните хора кандидат-депутатите.

Обществеността сподели притеснението си от престъпността и циганизацията на малките населени места. В отговор кандидатите от листата на ВМРО в Стара Загора увериха, че предстои да въведат нов подход за интеграция на циганите чрез образование, труд и санкции при неспазване на закона.

На Сирни заговезни кандидатите от ВМРО присъстваха и на традиционните кукерските игри в село Турия и в Павел баня.

България над всичко!
България над всичко!

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Коментари