Начало Новини Каракачанов към Скопие: Не насаждайте омраза с лъжите си, че с нашия...

Каракачанов към Скопие: Не насаждайте омраза с лъжите си, че с нашия клип предявяваме териториални претенции

Научете общата ни история и спрете да заплашвате българите да не гласуват в Македония!

Поводът е декларация на външното министерство на РС Македония във връзка с предизборния видеоклип на коалиция „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“, разпространена днес. В нея открито сме обвинени в предявяване на териториални претенции заради кадър с Охридското езеро.

В позицията си лидерът на ВМРО обръща и внимание на властите в Скопие, че разполагаме с информация за извършвани „разговори“ с хора с българско самосъзнание в Македония, в които са предупреждавани да ходят да не гласуват на 11 юли.

Прилагаме позицията на Красимир Каракачанов, публикувана в неговия Фейсбук профил:

Разбирам, че външното министерство на Македония се е възмутило от предизборния клип на БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ и са видели в него предявяване на териториални претенции заради кадър на Охрид, подплатен с думите „За паметта и българщината“.

Само да Ви кажа нещо важно. Да, ние пазим българщината, защото в Охрид и навсякъде из Македония има наши братя и сестри. Честни и достойно хора, които въпреки репресиите се наричат гордо „българи“.

Според скопските чиновници „Во напорите за засилување на дијалогот и зацврстување на довербата, сето во функција на унапредување на добрососедските односи, објавувањето на предизборни спотови во кои се изразуваат територијални претензии и еднострани чувства за припадност и присвојување кон друга соседна држава, не е во духот на градење пријателство и почитување на европските вредности, за кои заедно толку многу се заземаме“.

Виждам, че напоследък все повече се интересувате от едностранната коректност спрямо РС Македония, докато пренебрегвате все повече фактите и историческата истина за общата ни история.

Затова нека Ви го кажа така. Да, ние от ВМРО пазим българската памет и пазим българщината навсякъде по света. Пазим паметта и помним, че Охрид е една от най-славните столици на България. Пазим и паметта на Св. Климент – един от най-големите просветители и създател на българската азбука, дала основата на славянската просвета и книжнина. Пазим и паметта на Григор Пърличев, който е български писател, възрожденец и просветител. Пазим и паметта на десетките български възрожденци и войводи, родени и развивали своето дело в интерес на българщината, именно в Охрид.

Охрид също така е и столица на българския цар Самуил. С този град е свързана православната ни църква чрез Охридската архиепископия. Ние нямаме вина, че уважаемите политици в Скопие не познават или поне се правят, че не познават родната си история.

Българите в Македония са част не само от общата ни история, но за нас от ВМРО те са и неразделна част от българския народ и от нашето настояще. Така че, господа политици в Скопие, нещо сте се объркали, че предявяваме териториални претенции. Ние браним българщината, паметта и общата ни история. Все неща, които Вие неуморно десетилетия наред преследвате и се опитвате да заличите. (виж тук >>>)

А как ще отговорите, уважаеми чиновници от външното министерство на Македония, на информацията, която пристигна при нас, че хора, свързани със службите за сигурност на РС Македония, отново „приятелски съветват“ граждани от РС Македония, които са и български граждани, да не използват своето право на глас на предстоящите парламентарни избори в България?

Най-вероятно фактът, че на територията на РС Македония ще има 6 изборни секции – в Скопие, Битоля, Охрид, Щип, Кавадарци и Струмица за изборите в България, е включил червената Ви лампичка за тревога.

И тази практика на сплашване и привикване не е еднократна. Тя е от миналите избори. Помислете си върху тези факти следващия път преди да пускате ноти и шумно да претендирате за правото Ви да сте част от ЕС.

Питам Ви, толкова ли е страшно българските граждани от РС Македония да гласуват на територията на собствената си страна? Това е въпрос, на който трябва да дадете отговор именно Вие – политиците в Скопие, преди да насаждате за пореден път антибългарски настроения.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Закриването на 12 хил. работни места в Старозагорско без алтернатива е равносилно на геноцид

Позицията на Организацията ще бъде представена в цялост на пресконференция днес – 16 август 2022 г. от 16.00 ч. в пресклуба на...

Джамбазки: ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот

ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот.  Има решение на Организационния съвет, който натоварва Изпълнителния комитет да извърши действията по регистрация...

ВМРО в Ситово за 110 г. от Балканската война

Съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди бяха гости на традиционния събор на село Ситово, община Родопи. Двамата присъстваха на честванията за...

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Коментари