Начало Блог Каракачанов: Нужни са ни конкретни действия по важните въпроси, а не супер...

Каракачанов: Нужни са ни конкретни действия по важните въпроси, а не супер министри

Няма носители на патриотичните ценности в сегашното НС, смята председателят на ВМРО

Новата управленска коалиция ще работи трудно, но е добре, че все пак ще успее да излъчи правителство след два безотговорни парламента.

Това каза в ефира на „Денят на живо“ по Нова нюз председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. По думите му осем месеца се изгубиха в обещания.

Крайно време е някой да се опита да свърши работата. Има два основни въпроса, с които трябва да се занимаят. Как ще преборим пандемията, за да не сме на второ място в света по смъртност и как решаваме проблемите на икономиката и обедняването на българина. Там водещи са енергетиката и монополите. Решенията трябва да са смели. На първо място е необходимо отказване от „Зелената сделка“, незабавна работа по строежа на „Белене“, както и подготовка за пускане на още един реактор в АЕЦ „Козлодуй“. Нужно е национализация на ЕРП-тата. Премахване на енергийната борса, която е система, през която електроенергията на страната се продава, а едни хора печелят. Трябва да се спре и държавната помощ за „Марица“ 1 и 3, които са американски централи, а не български. Ще има и външен натиск против тези решения и за да се наложат, трябва политиците да имат кураж. Но аз не виждам нищо от тази коалиция по тези въпроси, обясни той.

Във връзка с изказване на Кирил Петков пред „Шпигел”, че Асен Василев ще бъде супер вицепремиер лидерът на ВМРО коментира така:

Супер вицепремиер, суперстар и какви ли не други глупости ще измислят, тъй като са четири партии, а там има още кръгове. Нужна е работа по важните въпроси, а не супер министри.

Красимир Каракачанов беше категоричен, че в сегашното Народно събрание няма носители на патриотичните ценности.

Патриотизмът не е евтин популизъм за печелене на гласове. Не е викане против маските и ваксините, каза още председателят на ВМРО и допълни, че „Продължаваме Промяната“ са временно явление, което ще изчезне, когато изчезнат и опциите да бъдат на власт.

Каракачанов коментира и провокациите от страна на Русия:

Провокации има още от началото на 20 век. Русия никога не е искала да излиза от сферите си на влияние на Балканите. Естествено е Москва да защитава своето творение – македонската нация. Българската позиция за членството на РСМ в ЕС остава непроменена. Искаме политиците в Скопие да разговарят честно с България. Тази държава съществува благодарение на България.

Красимир Каракачанов припомни, че и при предната подобна провокация от руска страна, свързана със Св. св. Кирил и Методий е имало реакция от ВМРО. И резонно запита: А сега дали чухте някой супер вицепремиер или супер министър да е реагирал?

Лидерът на ВМРО адмирира затвърждаването от страна на Външно министерство на българската позиция по отношение на започването на преговори с РСМ за членство в ЕС. Затова и той не очаква на 14 декември, когато ще се проведе среща на върха на ЕС, България да направи компромис.

Целия разговор вижте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО в СОС иска комисия за ревизия на дейността в гробищните паркове

Общинарите виждат нарушения и грубо погазване на законите при извършване на тъжните ритуали Темата стана особено актуална след скандалните...

Клетва и отчетно-изборно събрание проведе ВМРО в Брацигово

На 24 май в град Брацигово ВМРО проведе клетва за прием на нови членове. Според старата традиция новите членове се заклеха да...

ВМРО отбеляза празника на българския дух – 24 май

Враца Представители на ВМРО се включиха в общоградското шествие във Враца по повод 24-ти...

Българите зад граница не са евтин PR, а постоянно задължение на държавата

Красимир Богданов от националното ръководство на ВМРО проведе срещи в гр. Корча и в Мала Преспа с представители на българската общност в...

Слабаков: Албания още преди 2 г. изпълни критериите за ЕС и сега ще чака РСМ още 20 г.

Ако приемем РСМ в този ѝ вид, вместо да получим пълноправен член, ще получим тумор, категоричен е Слабаков. В...

Състезанието „Русезнание 2022” излъчи своите победители

Вчера, 23 май, в късния следобед в зала „Батенберг” в Регионалния исторически музей - Русе приключи „Русезнание 2022”.  Участие в XV издание...

Каракачанов: Държавата трябва да помисли за изхранването на населението и за здравеопазването и да предприеме бързи мерки

Важният проблем е какво ще се случва с европейската икономика, според почетния председател на ВМРО Два може да са...

Коментари