Начало Блог Каракачанов: Няма да променим мисленето си, докато РСМ не ревизира позицията си

Каракачанов: Няма да променим мисленето си, докато РСМ не ревизира позицията си

Провокациите в Битоля са пример защо България не трябва да направи компромис спрямо позицията си за членството на РСМ в ЕС!

Това написа в своя Фейсбук профил почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов по повод провокациите изминалите дни в Македония по време на откриването на Културния център „Ванчо Михайлов“.

Ето и цялата позиция на Каракачанов:

При посещението на официалната делегация от българска страна в градовете Битоля и Охрид, където бяха открити културни институции на местните българи, видяхме само и единствено неуважение спрямо България. Не присъства нито едно официално лице от македонска страна – нито в Битоля, нито в Охрид.

В официалната делегация на България присъстваха министър-председателят, вицепрезидентът, външният министър и депутати  от парламентарно представените партии.  Ако може да си обясним защо не дойдоха на откриването на Културния център, кръстен на българския национален герой Иван Михайлов, то абсолютно необяснимо е защо нито едно официално лице в РСМ не отиде, па дори бил и някой чиновник от Охрид, когато вицепрезидентът Илияна Йотова поднасяше венец на паметника 15-те загинали български туристи на потъналия кораб „Илинден“ през 2009 г. Тези хора са невинни жертви на немарливостта на македонските власти, те загинаха заради неизправността на корабчето.

В Битоля видяхме 30 души – лумпени, които бяха с надписи „Бугари-фашисти“, „7200 евреи на душа на бугарските фашисти“, „Крвави ви се рацете“  и т.н. Това е нещо, което и медиите не видяха и не показаха е групата от 10-15 македонисти, които бяха застанали на 50 м от клуба на „Ванчо Михайлов“ и псуваха всички македонски българи, които отиваха на мероприятието.

Но надявам се всички видяха позицията на премиера на РСМ Стево Пендаровски, който си позволи да заяви, че откривайки клуб „Ванчо Михайлов“ България предлага „хитлерист и нацист“ като мост за сближаване между двете държави. Няма да коментирам закачката му с мен и съпредседателя на ВМРО Александър Сиди, че сме били най-явните противници на пътя на Македония в Европа, както и че с нашето присъствие се минимализирали посланията за добросъседство, отправени от българския премиер.

Да, ние сме най-явните, но и аргументирани противници на РСМ в ЕС в този ѝ вид. Във вида, в който се показа в събота и неделя – антибългарска. И няма да си променим мисленето си, докато Северна Македония не ревизира позицията си.

Цялата антибългарска пропаганда, която се изля тези дни в македонските медии, обаче не отговаря въобще на истината. Иван Михайлов не е фашист. Историческите лъжи, които бълват македонистите – искаме да бъдат премахнати, защото това е обидно към България – държава, която е съсед на РСМ. Държава, от която очакват да ги пусне в Европейския съюз.

А ние от ВМРО за това говорим  от години – за езика на омразата. Същевременно истината е някъде там. Истината, за която министър-председателят си затваря очите и е готов да пусне РСМ в ЕС.

Крайно време е българските политици да разберат, а най-вече Кирчо, защото явно не ги разбира тези неща и грам не го вълнуват.

Кирчо ще си вземе канадската женица и децата и ще отидат някъде по света, но нашите деца ще останат тук и ще продължават да бъдат обект на омразата, както ние сега, ако допуснем тези хора до ЕС, без да реформират поведението си спрямо България.

Всичко това показва защо не трябва да има компромис. Тезите на Скопие нямат място, те тровят съзнанието на гражданите на Македония.

Последни Новини

ВМРО – Стара Загора отдаде почит на патрона си Иван Гарванов

На 28 ноември се навършиха 115 години от убийството на двама от най-видните дейци на македоно-одринското революционно движение – Иван Гарванов и...

ВМРО – Русе почете паметта на Борис Сарафов и Иван Гарванов

С полагане цветя пред паметната плоча, посветена на създаването през 1897 г. в Русе на Тайно офицерско братство за освобождение на Македония...

СОС трябва да определи сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

След дълги години отлагане и прехвърляне на отговорността между институциите общинските съветници на ВМРО в Столична община предприеха реални действия по възстановяване...

Доц. д-р Милен Михов: Държава, генерираща вражда, е недопустимо да иска членство в ЕС

Легитимирането на политика, генерираща вражда към една нация и държава в Европейския съюз, е недопустимо в процеса на интеграция на държава кандидат...

103 г. след подписването на Ньойския договор ВМРО напомня за черната дата

Структурите на ВМРО в цяла България отбелязаха 103-тата годишнина от подписването на позорния Ньойски договор с различни възпоменателни мероприятия.

Български марш ще огласи София в неделя вечерта

Български марш „Долу Ньой“ ще се проведе в неделя – 27 ноември, в София. Шествието, организирано от младежката организация на ВМРО, тръгва...

По инициатива на Ангел Джамбазки всички български евродепутати искат дебат и резолюция на ЕП за Македония

Българските представители в Европейския парламент се обединяват около искането за дебат с резолюция по спешната процедура за защита на човешките права. Това...

Коментари