Начало Блог Каракачанов: Опонентите ми 30 г. се гавриха с българския офицер и съкращаваха...

Каракачанов: Опонентите ми 30 г. се гавриха с българския офицер и съкращаваха армията

ВМРО няма да прави никакви компромиси с националната сигурност на държавата 

Моите опоненти 30 години управляваха България преди аз да вляза в Министерство на отбраната, а за пръв път от 30 години бяха увеличени заплатите на военнослужещите – с близо 50% за 4 години. Това заяви министърът на отбраната и вицепремиер по сигурността Красимир Каракачанов в „Денят започва“ по БНТ. Лидерът на ВМРО е водач на листата на войводите в 3 МИР Варна и в 15 МИР Плевен.

Каракачанов изреди фактите, които показват красноречиво кой какво е направил за модернизацията на армията и за доходите на българския военен.

Моите опоненти, които 30 г. рязаха Българската армия, съкращаваха състава, гавриха се с офицерите, не направиха нищо. Те докараха армията дотам, че хората да не желаят да служат в нея. Когато аз станах министър, за едно място на кадрови военнослужещ кандидатстваше един човек. Сега в края на моя мандат кандидатстват повече от четирима за едно място. 

Помните, че тези, които управляваха преди мен, когато отмениха наборната военна служба 2008 г., обещаваха по-малка, но добре заплатена, модерно въоръжена българска армия. От всички тези обещания армията само стана по-малка. Нито беше добре заплатена, нито беше модерно въоръжена. В края на краищата армията е инструментът, който защитава сигурността на държавата, категоричен беше Каракачанов.

Като говорим за заплати и за пенсии, точно с някои от проектите за модернизация на Българската армия парите влизаха в българската икономика. Моите опоненти, които сега говорят, че не трябва да се дават пари за армия, купуваха техника, която не беше от първа необходимост, от чужбина. Нито се грижеха за нейната поддръжка, стояха по летищата едни хеликоптери, едни самолети, в голямата си част неизползваеми. Бяха направени така договорите, че парите от българския данъкоплатец да изтичат в чужди фирми. Сега модернизацията на флота, двете фрегати ще се правят в „Българска корабостроителница“ във Варна, тоест парите на българските граждани ще отидат в българската икономика, сравни действията на предишни управляващи и свършеното от екипа на ВМРО в отбраната.

Това са работни места във Варна, това са по-високи заплати за специалисти и работници във Варна, това са осигуровки и данъци в България. Същото е и с бронираните машини за Специалните сили, които направихме – 98 машини, които ще се правят също в българска фирма в град Самоков. Тоест, парите ще отидат като данъци в общината, за работници в града и областта. 

Това е политиката – когато модернизираш армията си, парите да остават в българските граждани и в българската държава. Няма държава с развита икономика, която може да защитава своите икономически и политически интереси без стабилна армия. Това е истината. Всички други популистки приказки, че ние харчим много пари за армия, издишат, обобщи Каракачанов.

Той припомни още, че не сегашният екип на МО подписа в Уелс договора, че ще заделяме 2% от БВП за въоръжаване, а в момента сме на 1,64%. Не аз съм го подписал. Тези, които сега критикуват, го подписаха и сега критикуват. Това двуличие най-накрая трябва да приключи. Не може с всяко нещо да се гавриш и да го използваш за евтина политика и пропаганда, отсече лидерът на ВМРО.

Каракачанов се възмути, че политическите опоненти стигнаха дотам, че да противопоставят армия срещу лекари, полицаи срещу учители. Това не е достойно, смята министърът на отбраната. Като гледам какви бяха техните приоритети 30 г., докато управляваха, България е на това ниво затова, защото приоритетите им не стават, констатира вицепремиерът по сигурността. 

От ВМРО сме казали, три основни приоритета – доходи, семейство, сигурност. Доходите 4 години се увеличиха, на учителите, армията, полицията, държавната администрацията – това, което обещахме за 4 г., го изпълнихме. Ние, за разлика от нашите опоненти, не обясняваме кой ни е попречил да си свършим работата. Ние казваме какво сме свършили. Успяхме да направим минималната пенсия 300 лв., а когато го предложихме, всички ни обвиняваха в популизъм. Не, не е популизъм, факт е, натърти Каракачанов. И припомни, че минималната пенсия беше 164 лв. през 2017 г., а от 1 януари 2021 се вдигна почти с 50%. 

За пръв път успяхме да наложим семейното подоходно облагане, да подпомогнем работещите семейства, а не гетоизираната маргинална раждаемост в гетата. Сега от 1 януари т.г. от облагаемия доход на едно семейство се приспадат 400 лв. за едно дете, 900 лв. за две деца и 1350 лв. за три деца. Тези пари ти се приспадат и остават вкъщи. Амбицията ни в следващия мандат 600 лв. за едно дете, 1200 за две деца и 1800 лв. за три деца. това е хем мярка за борба с демографската криза, хем е мярка да стимулираме онази раждаемост в гетата да излезе не само пред бюрото и да чака социални помощи, но и да работи.

И това ни е амбицията – да продължи политиката на повишаване на доходите. Разчетите, които сме направили, са, че в края на следващия мандат средната пенсия може да стане 700 лв. На фона на свършеното ние имаме амбицията да го продължим, каза лидерът на ВМРО, като подчерта, че правителство свърши немалко добри неща, и то на фона на тежката последна година, подчинена на пандемията. 

Освен на доходите Каракачанов акцентира и на другите два приоритета на ВМРО – защита на българското семейство и повишаването на сигурността за българските граждани.

Ние категорично заявяваме, че ще продължаваме да защитаваме нормалното биологично и конституционно семейство – мъж, жена и деца. И ще продължим да водим политика, с която да стимулираме тези семейства, а не джендър идеологии, които се опитват да го унищожат. 

И за сигурността – полиция, армия, служби за сигурност да бъдат обезпечени, модерни, за да могат да защитават сигурността на България.

Позицията на ВМРО по темата Северна Македония в ЕС е повече от ясна, подчерта Каракачанов.

Ние сме за интеграция на Балканите и на първо място на Македония в ЕС. Но това не може да става безусловно. Не може една държава, която чука на вратата на ЕС и търси нашата подкрепа, да организира кампании срещу България, да плаща за публикации в чуждата преса срещу България, и то клеветнически, неверни и обидни. Не може същата държава Северна Македония да продължава 4 г., след като е подписала договор, да възпитава децата си в училище в омраза към българите. Докато те не променят тази си политика спрямо България, докато не спрат да фалшифицират нашата история и да създават омраза към българите, няма да има компромис. Българският народ от двете страни на границата и в България, и в Северна Македония, има една поговорка – каквото повикало, това се обадило, заключи Каракачанов.

И призова всички партии в парламента да седнат и да направят една българска програма без да черпят модели от Изток или от Запад. ВМРО няма да прави никакъв компромис по всички теми – било то радикален ислям, било то намеса във вътрешните работи на България, било то Северна Македония. Абсолютно никакъв компромис, непреклонен беше Каракачанов.

Целия разговор вижте тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ВМРО доказа, че е най-голямата формация в патриотичното пространство

В патриотичното пространство ВМРО доказа, че е най-голямата политическа формация ВМРО е най-голямата политическа формация в патриотичното пространство и...

Кузман Илиев: ВМРО показа, че има гръбнак

ВМРО плати тази скъпа цена, но го направи с радост и показа, че има гръбнак. Така кандидатът от гражданската...

Боян Чуков: Изборните резултати в Турция трябва да бъдат касирани

Когато има избори в България и има избирателни секции в Турция, се повтаря едно и също. Това не е изненада. Не е...

Джамбазки: Заради изборните нарушения в Турция ДПС получи два мандата допълнително

В петък ВМРО поиска касиране на вота от турската държава Поискахме изборите в Турция да бъдат касирани, защото бяха...

191 години от рождението на Филип Тотю

ВМРО - Русе и ВМРО - Две могили отдадоха заслужена почит на войводата Филип Тотю. В събота се навършиха 191 години от...

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Коментари