Начало Блог Каракачанов: Хората във ВМРО натрупаха самочувствие

Каракачанов: Хората във ВМРО натрупаха самочувствие

Правителството може да бъде критикувано, но то свърши много работа

Вицепремиерът и министър на отбраната говори пред Диана Найденова в „Карай направо“

Хората във ВМРО натрупаха самочувствие заради успешното ни представяне на изборите за европейски парламент и местните избори. На тях се явихме самостоятелно. Затова е и логично желанието на актива на ВМРО на предстоящите избори за парламент да се явим самостоятелно.

Това заяви пред Диана Найденова в „Карай направо“ по НОВА вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Коментарът му е по повод разделянето на ВМРО с коалиционните партньори в ОП.

Когато влезеш в парламента и забравиш за какво си влязъл, и вместо да правиш закони обикаляш софийските питейни заведения, за да думкаш на барабанчета с цигански оркестри – нямаш място в нашата коалиция, обясни Каракачанов на въпрос на водещата за коалицията ОП.

По думите му още в края на миналия месец Организационният съвет на ВМРО е имал заседание. На него над 80 процента от членовете са били за партията да се яви самостоятелно на тези избори. Уведомих г-н Симеонов по най-колегиалния, възпитан и нормален начин. Така се прави, заяви Каракачанов.

Още през май месец 2019 година на изборите за ЕП ВМРО се яви самостоятелно. Резултатите доведохо до това, че хората във ВМРО натрупаха самочувствие и затова надделя тяхното мнение за самостоятелно явяване на ВМРО. Така обясни той по повод самостоятелното явяване на партията му на парламентарните избори.

В отговор на твърдението на Волен Сидеров, че Министерство на отбраната е превърнато в „агенция за недвижими имоти”, защото няма пари за армията и се разпродава имущество за жълти стотинки, а едновременно с това са закупени изтребители „на чертеж”, министърът отговори:

Тази лъжа той я повтаря вече поне една година. По негово искане в парламента имаше специално заседание, на което този въпрос беше обсъждан. Тогава аз, като за олигофрени, бях направил една таблица – при кой министър какви имоти, коя година и за какви пари  са продавани. Оказа се, че по мое време са продадени най-малко имоти за най-високи цени.

Може да бъде критикувано много това правителство, но то свърши много.

За пръв път, отдавна, правителството изкарва пълния си мандат. Въпреки пандемията, която е втора година, и икономическата криза, която придружава тази пандемия. Въпреки опитите и отвътре и отвън да се предизвикват брожение, които да го свалят. Който не работи, той не може да бъде критикуван за нищо, заяви вицепремиерът. 

По повод раздора между институциите Каракачанов коментира, че това е вредно, защото разделя нацията. Лидерът на ВМРО напомни за идеята си от лятото на миналата година, че трябва да се седне на една маса и да се начертаят важните приоритети. Важните неща за хората, а не за тази или онази партия, подчерта той.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Последни Новини

Джамбазки с разкрития за нов скандал с директора на Фонд „Култура“ към МК

Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения самолет в края март тази година? Това пита българският...

Искрен Веселинов: Пенсионната система в България е абсурдна и има нужда от промяна

Съпредседателят на ВМРО Искрен Веселинов изрази позиция във Фейсбук страницата си относно нуждата от промяна на пенсионната система в частта намаляване изискуемия...

Антов: Това, че бомбените заплахи към училища са хибридна руска атака цели да ни държи в страх

Това, че бомбените заплахи към училища са хибридна руска атака цели да ни държи в страх. Пълен цирк се разиграва и това...

Патриотите в СОС: Настояваме за извънредна сесия за сигурността

Причините – кибертероризмът със заплахи за бомбени атентати, нелегалните мигранти и битовата престъпност В столицата на България – София,...

130 години от кончината на Баба Тонка Обретенова

На днешния 27 март отбелязваме 130 години, откакто легендарната българка Баба Тонка Обретенова прекрачва в безсмъртието. Членове и общински съветници от ВМРО...

ВМРО – Две могили почете паметта на войводата Филип Тотю

Членове на ВМРО - Две могили почетоха паметта на войводата Филип Тотю с венец на гроба на легендарния хайдутин и поборник по...

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, казва д-р Калин Поповски

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, а някои и по-късно, каза в интервю за БТА акушер-гинекологът...

Коментари