Начало Блог Карлос Контрера: Когато парите за раздаване свършат, почват бунтовете

Карлос Контрера: Когато парите за раздаване свършат, почват бунтовете

Намираме се в ситуация, в която българският предприемач е в още по-неизгодна позиция – скъпа електроенергия, скъп внос на суровини и никаква перспектива за субсидиране за запазване на работни места. Това ще доведе до поемането на десетки хиляди с обезщетения за безработица от страна на българската осигурителна система в следващите два до три месеца.

Това написа в профила си във Фейсбук общинският съветник от ВМРО в Столичен общински съвет и член на ръководството на ВМРО Карлос Контрера.

А дефицитът във фондовете на НОИ, който идва от щедрото помпане на социалните помощи от страна на правителството, ще бъде компенсиран от приходите на републиканския бюджет, по-конкретно – ДДС-то. А по-високи приходи от ДДС ще дойдат, когато цените хвръкнат в небето, пише още Контрера и добавя:

В момента стратегията е да се раздават пари, а когато парите за раздаване свършат, почват бунтовете. Това, уважаеми, е новият социализъм, дело на младите, умни и красиви ляво-либерали.

Ето и цялата публикация на Контрера:

Задават се весели коледни и новогодишни празници. Редица европейски индустрии започват да намаляват производството заради скъпия ток и липсата на природен газ. Първи са алуминиевите заводи във Франция, торовите заводи в Белгия и Румъния, после и производителите на храни. Разходите за един тон преработен алуминий възлизат на 11 000 евро. Затова фабриките спират. Ще се разчита на вноса явно. Сами можем да си отговорим до какво ще доведе липсата на азотни торове в Европа.

На този фон българският предприемач е в още по-неизгодна позиция – скъпа електроенергия, скъп внос на суровини и никаква перспектива за субсидиране за запазване на работни места.

Българската осигурителна система в следващите два до три месеца вероятно ще трябва да поеме още десетки хиляди с обезщетения за безработица. В превод още толкова по-малко осигурявани, което значи по-малко приходи в държавното обществено осигуряване.

На този фон на очертаващ се още по-голям дефицит във фондовете на НОИ правителството щедро помпа социалните плащания. Недостигът логично ще бъде покрит от приходите в републиканския бюджет – най-вече от ДДС. А по-високите приходи от ДДС ще дойдат от цените, които хвърчат в небето. Колкото по-скъпо става, толкова повече ДДС ще събира държавата от нас, защото се увеличава данъчната основа на стоката/услугата. Това означава още по-бързо изпомпване на доходите и спестяванията на населението.

Парадоксът е, че правителството няма никакъв стимул да спре това, защото му трябва пари, за да поддържа социалните си обещания и така да откупува още време. Как ще завърши този порочен модел, мисля всички се досещаме.

В момента стратегията е да се раздават пари, а когато парите за раздаване свършат, почват бунтовете. Това, уважаеми, е новият социализъм, дело на младите, умни и красиви ляво-либерали. И не забравяйте, че това се прави в името на борбата с климатичните промени например, чиято цена ще платим обаче ние…

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО блокира Кресненското дефиле

Акцията #НеПредавайМакедония ще продължи неопределено време Ние от ВМРО още преди месеци предупредихме, че започваме с протести и концерти...

ВМРО сигнализира кмета на Враца за проблеми с електроподаването в кв. „Кулата“

Общинското ръководство на ВМРО изпрати сигнал до кмета на Община Враца Калин Каменов във връзка с проблемното електроснабдяване на квартал „Кулата“.

Николай Гергинов: Македония не е готова за ЕС

Коментар на председателят на ВМРО Младежи – София Николай Гергинов по повод разпространената в медии информация за провокация спрямо България по случай...

Контрера сезира прокуратурата за „Български пощи“

Повече от месец няма отговор кой е виновен и какви са реалните щети от тази безпрецедентна ситуация Общинският съветник...

Джамбазки: Несправедливият натиск на Европа за Македония прави българите евроскептици

Българският представител от ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки направи изказване от трибуната на ЕП по отношение на...

Приобщаването на Македонската църква към Сръбската е изключително нагла провокация

Приобщаването на Македонската църква към Сръбската е изключително нагла провокация. Това заяви Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, пред „Фокус“.

Искрен Веселинов: Подигравка – правителството връща по-малко, отколкото взема като ДДС вследствие на поскъпването на горивото

Тези процеси са функция на едно арогантно отношение и нежелание за диалог Мерките на правителството са закъснели, в някаква...

Коментари