Начало Блог Карлос Контрера: Когато парите за раздаване свършат, почват бунтовете

Карлос Контрера: Когато парите за раздаване свършат, почват бунтовете

Намираме се в ситуация, в която българският предприемач е в още по-неизгодна позиция – скъпа електроенергия, скъп внос на суровини и никаква перспектива за субсидиране за запазване на работни места. Това ще доведе до поемането на десетки хиляди с обезщетения за безработица от страна на българската осигурителна система в следващите два до три месеца.

Това написа в профила си във Фейсбук общинският съветник от ВМРО в Столичен общински съвет и член на ръководството на ВМРО Карлос Контрера.

А дефицитът във фондовете на НОИ, който идва от щедрото помпане на социалните помощи от страна на правителството, ще бъде компенсиран от приходите на републиканския бюджет, по-конкретно – ДДС-то. А по-високи приходи от ДДС ще дойдат, когато цените хвръкнат в небето, пише още Контрера и добавя:

В момента стратегията е да се раздават пари, а когато парите за раздаване свършат, почват бунтовете. Това, уважаеми, е новият социализъм, дело на младите, умни и красиви ляво-либерали.

Ето и цялата публикация на Контрера:

Задават се весели коледни и новогодишни празници. Редица европейски индустрии започват да намаляват производството заради скъпия ток и липсата на природен газ. Първи са алуминиевите заводи във Франция, торовите заводи в Белгия и Румъния, после и производителите на храни. Разходите за един тон преработен алуминий възлизат на 11 000 евро. Затова фабриките спират. Ще се разчита на вноса явно. Сами можем да си отговорим до какво ще доведе липсата на азотни торове в Европа.

На този фон българският предприемач е в още по-неизгодна позиция – скъпа електроенергия, скъп внос на суровини и никаква перспектива за субсидиране за запазване на работни места.

Българската осигурителна система в следващите два до три месеца вероятно ще трябва да поеме още десетки хиляди с обезщетения за безработица. В превод още толкова по-малко осигурявани, което значи по-малко приходи в държавното обществено осигуряване.

На този фон на очертаващ се още по-голям дефицит във фондовете на НОИ правителството щедро помпа социалните плащания. Недостигът логично ще бъде покрит от приходите в републиканския бюджет – най-вече от ДДС. А по-високите приходи от ДДС ще дойдат от цените, които хвърчат в небето. Колкото по-скъпо става, толкова повече ДДС ще събира държавата от нас, защото се увеличава данъчната основа на стоката/услугата. Това означава още по-бързо изпомпване на доходите и спестяванията на населението.

Парадоксът е, че правителството няма никакъв стимул да спре това, защото му трябва пари, за да поддържа социалните си обещания и така да откупува още време. Как ще завърши този порочен модел, мисля всички се досещаме.

В момента стратегията е да се раздават пари, а когато парите за раздаване свършат, почват бунтовете. Това, уважаеми, е новият социализъм, дело на младите, умни и красиви ляво-либерали. И не забравяйте, че това се прави в името на борбата с климатичните промени например, чиято цена ще платим обаче ние…

Последни Новини

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

11 години западните страни се държат със София и Букурещ като с държави втора ръка, подчерта евродепутатът. Въпросът на...

Джамбазки за Шенген: Когато т.нар. „българска политическа класа“ се държи като обслужващ персонал към Европа, ще получаваме такова отношение!

В продължение на 11 години западноевропейските държави доказват двуличното си отношение към България Позицията на...

Двама еврокомисари ще вземат участие в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Мария Габриел, Оливер Вархей, евродепутати, политици от региона, професори, журналисти и общественици ще се включат в събитието Двама еврокомисари...

Юлиан Ангелов: „Циркът – кодове, бюлетини, машини“ не обслужва интереса на българите

Случващото се в момента в Народното събрание е пълен цирк, който не работи за решаване на проблемите на българските граждани.

Ще останат ли училища без отопление през зимата?

Този въпрос става още по-актуален предвид липсата на адекватен бюджет в държавата за 2023 г. Сигналът, подаден от председателя...

Михов: Нападенията срещу български клубове в РСМ не са дело на обикновените граждани

доц. д-р Милен Михов – член на ръководството на ВМРО, в ефира на България 24. Нападенията срещу български клубове...

Кирил Петков разцепи българската позиция за Македония

Доц. Милен Михов, историк, бивш депутат от ВМРО, пред Труд News: Скопие натиска Европа България да признае за...

Коментари