Начало Блог Карлос Контрера с предложение да черпим природния газ по тръбата към Сърбия...

Карлос Контрера с предложение да черпим природния газ по тръбата към Сърбия и Унгария

Общинският съветник от ВМРО и председател на комисията по транспорт към Столична община Карлос Контрера излезе с предложение в своя Фейсбук профил с прагматично решение относно газовата криза.

Той написа, че вместо прибързано да сипем закани за спиране на природния газ по тръбата към Сърбия и Унгария, то по-скоро като реципрочна мярка да започнем да черпим от тази същата тръба количествата, които ни трябват.

Разбира се, ще си го плащаме, ще разкрием сметка в евро на Газпром в държавната ББР и ще превеждаме месечните суми там, като те ще си получат парите, след като се вдигнат санкциите.

А ето и целия коментар на Контрера >>>

Министерство на енергетиката май не знае спрян ли е или не природният газ от Газпром. Седят на входа на тръбата и гледат тъпо. Чуват се тук-там гласове на русофили едва ли не в одобрение и че си го заслужаваме. Пълен национален нихилизъм и чуждопоклонство… Другите ястреби реват и те на умряло. Прибързано се сипят закани да спрем природния газ по тръбата към Сърбия и Унгария. Аз бих предложил нещо по-прагматично. Технически е възможно като реципрочна мярка да започнем да черпим от тази тръба количествата, които ни трябват. Разбира се, ще си го плащаме – разкриваме сметка в евро на Газпром в държавната ББР, превеждаме месечните суми там и ще си получат парите, когато се вдигнат санкциите. Можем да плащаме само потребеното, в това число да си го прихванем от транзитните такси по Турски поток. И понеже Газпром и руската страна нарушиха едностранно договорите, реципрочно можем да им вдигнем и транзитните такси.

Това си мисля от сутринта. Да видим дали само ще се вайкаме или ще се напънем поне веднъж да не се хвърляме веднага в крайности.

България над всичко!

Последни Новини

Активисти на ВМРО – Русе отдадоха почит към жертвите на комунизма

На 1 февруари, обявен през 2011 г. от МС на Република България за Ден на почит към жертвите на комунизма у нас,...

В местността Гробницата откриха паметник на жертвите на комунистическия режим

В деня, в който почитаме паметта на всички онези българи, избити от комунистическия режим в България, в местността Гробницата над село Петърч,...

Д-р Султанка Петрова: Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява

Държавата ни се люшка от една в друга крайност, а българинът все повече обеднява. Това заяви председателят на Националната...

Предлагат във Велико Търново да има паметник на цар Борис III

Да бъде изграден паметник на цар Борис III във В. Търново предлага председателят на групата съветници на ВМРО - БНД във Великотърновския...

Карлос Контрера: Ще има ли коалиция NEXO?

Ще има ли коалиция Nexo? По-скоро да. ДБ и Промяната щели да се събират, за да станели първи и да ни донесат...

Другият Ботев

Враца дължи почит на генерал Кирил Ботев автор: Красимир Богданов, историк Ежедневно стотици врачани преминават по...

Ангел Джамбазки: По-позорно от антибългарската истерия в Скопие е само предателството в София!

Карлос Контрера: Със или без гражданство всеки българин трябва да има зад себе си българската държава! Доц....

Коментари