Начало Блог Кузман Илиев: ВМРО показа, че има гръбнак

Кузман Илиев: ВМРО показа, че има гръбнак

ВМРО плати тази скъпа цена, но го направи с радост и показа, че има гръбнак.

Така кандидатът от гражданската квота на ВМРО Кузман Илиев коментира резултата от отминалите парламентарни избори в предаването „Тази сутрин“ по БТВ. ВМРО получи над 116 хиляди гласа или 3,64%, като малко не достигна да премине 4-процентната бариера за представителство в Народното събрание.

Всеки път, когато западните ни партньори казваха, че трябва да пише в учебниците как има 69 пола или 88, от ВМРО казваха – не, всъщност са два. Всеки път, когато казваха „Трябва да приемете Северна Македония в ЕС“, ВМРО казваше „не“, защото тази „нация“ е базирана изцяло на антибългарски настроения, припомни Илиев. Той смята, че това поведение на ВМРО в управлението в отминалия мандат е било добре дошло и за големия коалиционен партньор, който е имал оправдание.

Трябваше да се случи това вътрешно пречистване, посочи той по повод решението ВМРО да излезе самостоятелно на изборите.

Остър е дефицитът на новия парламент, не са много формациите с гръбнак. Има доста мекотели. Още не са влезли в новото Народно събрание, а са готови да продават национални каузи, каза Кузман Илиев.

По думите му предстоят да се взимат изключително важни политически решения, а българският народ е „леко неинформиран“ за залозите.

Той добави също, че има някои формации, които предават националните интереси. Отговорността трябва да се поеме, каза Илиев.

Той отново критикува ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“, като определи поведението му относно Северна Македония като подмазваческо. Все още има надежда да се покаже гръбнак. Формациите нямат добра изкупителна жертва, заради която да защитават българския интерес, коментира Илиев.

Кандидатът за депутат коментира, че не би се явил на предсрочни избори в друга политическа формация, но ВМРО трябва да направи анализ на ситуацията и защо са с такъв резултат.

Трифонов взе доста от патриотичните формации, но всяка идея е представена малко по-архаично. Трябва да се спре с носиите и да се покаже, че става въпрос за родолюбие и защита на националните интереси. Всички в парламента трябва да са патриотични, каза Илиев.

Относно вота в чужбина Илиев заяви, че няма нужда да гледаме гласовете от там – като относителна тежест, той не е много. Това не е оправданието за ВМРО и не трябва да е за никого оправдание.

Докато в кухнята гори пожар близо до газовата бутилка, ние стоим в хола и се караме кой да измие чиниите. Важното е който и да се заеме с управлението на страната днес, да знае: това е най-тежката вътрешна и международна среда за управление след Втората световна война.

Икономическа депресия, здравна пандемия, глобален конфликт в Украйна между НАТО и ЕС (от които сме част) и Русия с подкрепата на Китай. А България, Румъния и Грузия, за жалост, са на първа линия.

Видео >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Юлиан Ангелов: Не съжаляваме, че не сме в този парламент, защото е пълна трагедия

Ангелов предположи, че Радев връща услугата на ДПС за избирането му за президент ВМРО излезе на протест срещу промените...

Александър Сиди: Две от парламентарните групи в новото Народно събрание работят за интересите на ДПС

Мантрата, че българите в чужбина имат огромно желание да гласуват, но ограничението на секциите ги спира е една голяма лъжа. Това заяви...

ВМРО – Троян с дарение за болниците в Троян

Структурата на ВМРО в град Троян с трогателен жест към медицинските лица в града В навечерието на един...

Александър Сиди: Партиите, които решиха за гласуването в чужбина, изпълняват поръчката на ДПС

Не е редно да се противопоставят българите в Англия с българите в Турция. Българите в Англия са новата диаспора и там трябва...

Кузман Илиев: Семантика на лъжата или защо либералното е антипод на „свобода“

Зелени, интернационални левичари, соросоиди и глобалисти диктуват дневния ред на САЩ, Европа, а вече видимо и у нас Коментар...

Любчо Георгиевски: Ние в Северна Македония сме два пъти българи

Искаме възможност да се запишем като българи на преброяването в Северна Македония Ние в Северна Македония сме два пъти...

Кузман Илиев: Партиите на промяната, които искаха да демонтират статуквото – направиха реверанс към една от него

Депутатите приеха големи промени в Изборния кодекс този четвъртък. Централната избирателна комисия ще стане 15-членен орган, който се назначава от президента по предложения...

Коментари