Начало Блог Кузман Илиев: ВМРО показа, че има гръбнак

Кузман Илиев: ВМРО показа, че има гръбнак

ВМРО плати тази скъпа цена, но го направи с радост и показа, че има гръбнак.

Така кандидатът от гражданската квота на ВМРО Кузман Илиев коментира резултата от отминалите парламентарни избори в предаването „Тази сутрин“ по БТВ. ВМРО получи над 116 хиляди гласа или 3,64%, като малко не достигна да премине 4-процентната бариера за представителство в Народното събрание.

Всеки път, когато западните ни партньори казваха, че трябва да пише в учебниците как има 69 пола или 88, от ВМРО казваха – не, всъщност са два. Всеки път, когато казваха „Трябва да приемете Северна Македония в ЕС“, ВМРО казваше „не“, защото тази „нация“ е базирана изцяло на антибългарски настроения, припомни Илиев. Той смята, че това поведение на ВМРО в управлението в отминалия мандат е било добре дошло и за големия коалиционен партньор, който е имал оправдание.

Трябваше да се случи това вътрешно пречистване, посочи той по повод решението ВМРО да излезе самостоятелно на изборите.

Остър е дефицитът на новия парламент, не са много формациите с гръбнак. Има доста мекотели. Още не са влезли в новото Народно събрание, а са готови да продават национални каузи, каза Кузман Илиев.

По думите му предстоят да се взимат изключително важни политически решения, а българският народ е „леко неинформиран“ за залозите.

Той добави също, че има някои формации, които предават националните интереси. Отговорността трябва да се поеме, каза Илиев.

Той отново критикува ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“, като определи поведението му относно Северна Македония като подмазваческо. Все още има надежда да се покаже гръбнак. Формациите нямат добра изкупителна жертва, заради която да защитават българския интерес, коментира Илиев.

Кандидатът за депутат коментира, че не би се явил на предсрочни избори в друга политическа формация, но ВМРО трябва да направи анализ на ситуацията и защо са с такъв резултат.

Трифонов взе доста от патриотичните формации, но всяка идея е представена малко по-архаично. Трябва да се спре с носиите и да се покаже, че става въпрос за родолюбие и защита на националните интереси. Всички в парламента трябва да са патриотични, каза Илиев.

Относно вота в чужбина Илиев заяви, че няма нужда да гледаме гласовете от там – като относителна тежест, той не е много. Това не е оправданието за ВМРО и не трябва да е за никого оправдание.

Докато в кухнята гори пожар близо до газовата бутилка, ние стоим в хола и се караме кой да измие чиниите. Важното е който и да се заеме с управлението на страната днес, да знае: това е най-тежката вътрешна и международна среда за управление след Втората световна война.

Икономическа депресия, здравна пандемия, глобален конфликт в Украйна между НАТО и ЕС (от които сме част) и Русия с подкрепата на Китай. А България, Румъния и Грузия, за жалост, са на първа линия.

Видео >>>

Последни Новини

Български марш ще огласи София в неделя вечерта

Български марш „Долу Ньой“ ще се проведе в неделя – 27 ноември, в София. Шествието, организирано от младежката организация на ВМРО, тръгва...

По инициатива на Ангел Джамбазки всички български евродепутати искат дебат и резолюция на ЕП за Македония

Българските представители в Европейския парламент се обединяват около искането за дебат с резолюция по спешната процедура за защита на човешките права. Това...

Стефан Балабанов разкри конкретните стъпки, които трябва да се предприемат в МВР, за справяне с престъпността

Държавата може да се справи с вълната от престъпления – катастрофи, убийства, нелегални мигранти, но каруцата се е обърнала. И след това...

Възпоменателна вечер за Западните покрайнини събра в София българи от двете страни на границата

Иван Николов: „Опазването на малкото останали българи в Западните покрайнини или поне на историческата памет за тях не е въпрос, който касае...

Искрен Веселинов: Границата ни се охранява като форма на отбиване на номера

Границата ни се охранява като форма на отбиване на номера. Преди месеци предупреждавахме, че ще се стигне до тук. Още преди първите...

Красимир Каракачанов: Българският политик в момента е мекотело без гръбнак и без воля

Д-р Красимир Каракачанов, бивш вицепремиер, сега почетен председател на ВМРО, в интервю пред Цоня Събчева за обзора на деня на Радио „Фокус“ „Това е България“...

Асен Даскалов повдигна темата с ползването на гробищните паркове в Русе

Общинският съветник от групата на „Патриотите-ВМРО“ Асен Даскалов повдигна темата за състоянието на русенските гробищни паркове „Чародейка“ и „Басарбово“ чрез свое настоятелно...

Коментари