Начало Блог Кузман Илиев: ВМРО показа, че има гръбнак

Кузман Илиев: ВМРО показа, че има гръбнак

ВМРО плати тази скъпа цена, но го направи с радост и показа, че има гръбнак.

Така кандидатът от гражданската квота на ВМРО Кузман Илиев коментира резултата от отминалите парламентарни избори в предаването „Тази сутрин“ по БТВ. ВМРО получи над 116 хиляди гласа или 3,64%, като малко не достигна да премине 4-процентната бариера за представителство в Народното събрание.

Всеки път, когато западните ни партньори казваха, че трябва да пише в учебниците как има 69 пола или 88, от ВМРО казваха – не, всъщност са два. Всеки път, когато казваха „Трябва да приемете Северна Македония в ЕС“, ВМРО казваше „не“, защото тази „нация“ е базирана изцяло на антибългарски настроения, припомни Илиев. Той смята, че това поведение на ВМРО в управлението в отминалия мандат е било добре дошло и за големия коалиционен партньор, който е имал оправдание.

Трябваше да се случи това вътрешно пречистване, посочи той по повод решението ВМРО да излезе самостоятелно на изборите.

Остър е дефицитът на новия парламент, не са много формациите с гръбнак. Има доста мекотели. Още не са влезли в новото Народно събрание, а са готови да продават национални каузи, каза Кузман Илиев.

По думите му предстоят да се взимат изключително важни политически решения, а българският народ е „леко неинформиран“ за залозите.

Той добави също, че има някои формации, които предават националните интереси. Отговорността трябва да се поеме, каза Илиев.

Той отново критикува ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“, като определи поведението му относно Северна Македония като подмазваческо. Все още има надежда да се покаже гръбнак. Формациите нямат добра изкупителна жертва, заради която да защитават българския интерес, коментира Илиев.

Кандидатът за депутат коментира, че не би се явил на предсрочни избори в друга политическа формация, но ВМРО трябва да направи анализ на ситуацията и защо са с такъв резултат.

Трифонов взе доста от патриотичните формации, но всяка идея е представена малко по-архаично. Трябва да се спре с носиите и да се покаже, че става въпрос за родолюбие и защита на националните интереси. Всички в парламента трябва да са патриотични, каза Илиев.

Относно вота в чужбина Илиев заяви, че няма нужда да гледаме гласовете от там – като относителна тежест, той не е много. Това не е оправданието за ВМРО и не трябва да е за никого оправдание.

Докато в кухнята гори пожар близо до газовата бутилка, ние стоим в хола и се караме кой да измие чиниите. Важното е който и да се заеме с управлението на страната днес, да знае: това е най-тежката вътрешна и международна среда за управление след Втората световна война.

Икономическа депресия, здравна пандемия, глобален конфликт в Украйна между НАТО и ЕС (от които сме част) и Русия с подкрепата на Китай. А България, Румъния и Грузия, за жалост, са на първа линия.

Видео >>>

Последни Новини

ВМРО сезира главния прокурор за гавра с химна на Република България

„Изпълнителят“ да понесе отговорност по НК ВМРО – Българско национално движение изпрати днес сигнал до главния прокурор Борис Сарафов...

Искрен Веселинов: Русе трябва да бъде изваден от коловоза на упадъка

Не мога да подмина с лекота фактът, че за последните десет години Русе намаля с 25 хиляди души. Градът беше малката Виена,...

ВМРО изисква въвеждането на политика за „нулева миграция“!

Мигрантският натиск се е увеличил с 50% спрямо миналата година, а очевидно трябва да се направи много по охраната на българската граница,...

Красимир Богданов откри кампанията си с молебен и обеща повече подкрепа за крайните квартали на Враца

МК ВМРО-БНД (НДСВ, БСД-ЕВРОЛЕВИЦА, ПАРТИЯ КОНСЕРВАТИВНА БЪЛГАРИЯ, БДФ) откри предизборната си кампания за местните избори в община Враца в храм ,, Св....

ВМРО – В. Търново откри кампанията и представи листата си от 24 „местни, свестни и известни“

ВМРО - БНД във Велико Търново откри предизборната си кампания, като представи листа с 24 имена за общински съветници и кандидати за...

Красимир Каракачанов: Кандидатът за кмет на Балчик от ВМРО-БНД Атанас Атанасов ще е на балотаж

ВМРО Балчик си поставя като първа задача след изборите премахване на Платена зона „ВМРО – Българско национално движение“ откри...

Контрера към ЦИК: Български гражданин ли е лицето Зографски от листата за СОС на ПП-ДБ (Спаси София)?

Той е син на антибългарски политик от РС Македония Карлос Контрера внесе сигнал в Централната избирателна комисия с искане...

Коментари