Начало Парламентарни избори - 2021 Мария Цветкова повежда листата на ВМРО в Ямбол

Мария Цветкова повежда листата на ВМРО в Ямбол

Депутатът Мария Цветкова е водач на листата на ВМРО в Ямбол за предстоящите парламентарни избори. Тя бе номинирана да води листата с кандидати за народни представители от структурите на войводите в Ямболска област.

За мен е чест да приема номинацията. Благодаря на членовете на ВМРО от областта за доверието, което ми гласуваха. Приемам го като признание за работата ми във времето от мандата, през което представлявах интересите на гражданите от Ямболския район. За мен това е и голяма отговорност към избирателите, заяви Мария Цветкова.

Тя е родена на 30 април 1975 г. в Ямбол. Завършва ПТГ „Иван Райнов“ в родния си град, а по-късно СУ „Св. Климент Охридски“ със специалност магистър по международна журналистика и НСА. Журналист с 20-годишен телевизионен опит в новини и публицистика, автор на военноисторически документални филми. През ноември 2019 г. става народен представител в 44-ото НС от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ от 31-и изборен район – Ямбол. В краткото време от мандата си Мария Цветкова успя да се наложи като депутат, който милее за родния си град и се бори за интересите на своите съграждани.

Сред важните теми, които постави във фокуса на вниманието от най-високата трибуна на Народното събрание, бе доизграждането на новата болница в Ямбол, лечението на пациенти с коронавирус и мерките срещу разпространението на болестта в областта. Когато избухна бунт в циганската махала в града срещу карантината, Мария Цветкова призова Прокуратурата да започне проверка кой и защо манипулира хората там да не носят маски и ги лъже, че зараза няма. Тя апелира от парламентарната трибуна да не бъдат разхлабвани мерките в квартал „Райна Княгиня”, който стана огнище на коронавируса, а контролно-пропускателните пунктове да останат по-дълго.

Народният представител от Ямбол се застъпи за пострадалите земеделци и семейства от наводненията в общините Стралджа и Болярово и последствията за уязвимите места, постави редица проблеми в общините Тунджа и Елхово. Депутатът Мария Цветкова и кметът на Маломир Тодор Налбантов защитиха здравето на хората от селото. Институциите се задействаха бързо след подаден от тях сигнал за торене на земеделски земи, непосредствено до вододайната зона на с. Маломир.

Двамата представители на ВМРО се заеха присърце с благородната кауза за спасяване на църквата в селото „Свето Успение Богородично“. Цветкова се включи в дарителската кампания за събиране на средства за спешен ремонт на православния храм, който е обявен за паметник на културата от местно значение, но се руши от години.

В периода от година и четири месеца, откакто Мария Цветкова е народен представител, се ангажира пряко с редица културни инициативи в областта и прояви в сферата на спорта. Още в началото на мандата си тя подкрепи финансово клуба по лека атлетика „Тунджа“ Ямбол, за който се е състезавала и има две шампионски титли на България. Спортистите от клуба печелят десетки медали, не само от държавни шампионати, но и от международни турнири и от Балкански първенства. Именно от именития клуб е талантливата лекоатлетка Полина Тодорова, която стана Спортист N:1 на Ямбол за 2020 г., а на Националния шампионат в зала т.г. извоюва за града си 5-а поредна шампионска титла при жените на 800 м. и бронзов медал на 400 м. Щедрото дарение от Мария Цветкова подпомогна финансово участието на  лекоатлетите от клуб „Тунджа“ в състезанията през миналия сезон, изработването на нова спортна екипировка и възстановяването на спортистите.

Ямболският народен представител бе сред спонсорите на една от най-авторитетните спортни прояви, на която Ямбол е домакин – традиционния републикански крос „Диана“. В последното издание на най-старото лекоатлетическо състезание в България Цветкова осигури паричните награди за няколко възрасти.

През мандата си Мария Цветкова направи впечатление, че провежда политиката си близо до хората и уважи поканите за празници в редица населени места в областта. Тя бе гост на 21-я Международен фестивал „Кукерландия“, който е емблема за град Ямбол, тържествените чествания по повод 120 години от създаването на организираното физкултурно движение в града, отбелязвания на Баба Марта, Сирни Заговезни, чествания по повод 2 юни и Деня на Ботев, годишнини от обявяване на Независимостта на България, Илинденско-Преображенското въстание и други паметни дати в българската история.

Цветкова осигури парична награда за кукерската група на село Маломир на ежегодния събор „Кукеровден“, който разпалва пламъка на българщината и съхранява уникалния обичай и традициите живи.

По време на първата вълна от пандемията ямболският народен представител избра да помогне на лекарите и медицинските работници от родния си град. Мария Цветкова дари на ямболската областна болница „Св. Пантелеймон“ изолационна носилка, която осигурява вътреболничен транспорт на пациенти, болни от коронавирус или от други остри инфекциозни заболявания. Целта е да не се допусне разпространение на зараза и да бъде запазено здравето на медицинския екип и останалите пациенти.

По време на карантината депутатът от ВМРО се погрижи за възрастни хора и нуждаещи се семейства от село Маломир като им раздаде хранителни продукти от първа необходимост, българско производство.

По повод две паметни дати – годишнина от Илинденско-Преображенското въстание и Деня на Независимостта народният представител Мария Цветкова зарадва ямболии с прожекции на филми, на които е режисьор и сценарист. Родният й град Ямбол стана първото населено място, където са прожектирани четирите епизода от документалната поредица „Помни войната 1915-1918“, на която тя е автор. При голям интерес от страна на ямболската публика с вход свободен Цветкова представи епизодите „България влиза в Първата световна война“, „Разгромът на Сърбия“, „Леринската операция и Каймакчалан“ и „Тутраканската епопея“, посветени на героизма на българския воин през Първата световна война.

В листата с кандидати за народни представители  на ВМРО за 31-и изборен район Ямбол ще бъдат включени членове на общинските структури, на женската организация на партията в града и други. Крайният вариант на листата ще бъде готов до края на тази седмица. След регистрацията на кандидатите на 1 март те ще бъдат представени на пресконференция в града.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Ангел Джамбазки: Благодаря на всички за борбата за защитата на каузата на българския национализъм и Организацията

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки направи видеообръщение, в което благодари на всички за огромната борба, усилия и упоритост за защита...

Кузман Илиев: Халал да са ни новите корифеи на управлението и морала

Икономистът Кузман Илиев написа гневен коментар в своята Фейсбук страница по повод интервю на Атанас Атанасов от ДСБ за македонската ТВ „Сител“.

Йордан Йорданов: Решението за самостоятелно участие бе правилно

Самостоятелно участие - това бе правилното решение Въпреки че не преминахме 4-процентната бариера, продължавам да смятам, че решението за...

Джамбазки: Ако новите депутати водят национално предателска политика, ВМРО ще раздава политически шамари

Ако новите депутати бъркат и водят политика, която е национално предателска, ние от ВМРО ще раздаваме политически шамари, закани се евродепутатът.

Кузман Илиев: Слави, ДБ и Мая явно са едно. Казват, че са победители взети заедно

Народът и журналистите да слушат една идея по-внимателно, някои от партиите казват, че са победители взети заедно предупреди икономистът, който бе кандидат-депутат...

Коментари