Начало Европейски парламент Настояваме Европа да подкрепи по категоричен начин Полша в битката и за...

Настояваме Европа да подкрепи по категоричен начин Полша в битката и за защита на границите на Стария континент

Това е солидарна битка и тя е и за отстояването на ценностите на ЕС

С тази позиция излиза ВМРО – Българско национално движение по отношение на безпрецедентната мигрантска криза, която се разиграва на границата между Полша и Беларус.

Никоя европейска нация не може да остане безучастна без да помага и да си сътрудничи с полското правителство в защитата на своята граница, не с думи или жестове, а с логистична, политическа, полицейска и военна подкрепа, се казва още в позицията на ВМРО.

Ние настояваме и за конкретни действия от страна на Европейския съвет, Европейската комисия и Европейския парламент. Те не просто трябва да осъдят категорично действията на правителството на Беларус и използването на нелегалната имиграция като средство за политически натиск, но и да подкрепят изрично полското правителство в тези трудни времена.

Прилагаме и пълния текст на декларацията на ВМРО:

През последните няколко дни всички ние наблюдавахме с възмущение и загриженост гледката на хиляди нашественици, насилствено изтласквани от престъпното правителство на Лукашенко до границите на Беларус и Полша. Инвазия на нелегални мигранти, на фалшиви бежанци, на млади мъже и момчета в боеспособна възраст, тълпящи се срещу източната граница на Европа.

Реакцията на полското правителство беше мигновено да мобилизира полицейски и военни сили за защита на своята граница, която е и граница на Европа, е пример за смелост, отдаденост и лоялност. Лоялност към Европа и към цивилизацията и ценностите, които представляваме. Ако европейските институции не застанат в защита на полското правителство, ще бъдем изправени пред нова феноменална криза на така наречения „европейски проект“.

Никоя европейска нация не може да остане безучастна без да помага и да си сътрудничи с полското правителство в защитата на своята граница, не с думи или жестове, а с логистична, политическа, полицейска и военна подкрепа. Европейската комисия, Съветът и Европейският парламент са политически и морално задължени да се присъединят към полското правителство в усилията му да защитава Европа.

Настоящата ситуация в Европа с инвазията на нелегални мигранти, подтикната от чужди правителства – като тези на Ердоган и Лукашенко, с цел подкопаване на социалния, политическия и правния ред на европейските нации е критична. Всички ние сме длъжни да защитаваме същия морален, политически и правен ред, който Европа исторически представлява.

Трябва да се откажем от необоснованите декларации и изявления в полза на тази масова, незаконна имиграция, която често виждаме сред европейските бюрократи с безотговорни призиви и декларации, които призовават за незаконно влизане на чужденци, насърчавайки по този начин бизнеса на мафиите за нелегален трафик на хора.

Трябва да се върнем на позицията, че общият европейски проект ще успее само ако нациите, които съставляват Европа, си сътрудничат свободно и доброволно, за да гарантират оцеляването на нашата цивилизация. Това е истинската европейска солидарност.

Затова призоваваме Европейския съвет, Европейската комисия и Европейския парламент не само да осъдят категорично действията на правителството на Беларус и използването на нелегалната имиграция като средство за политически натиск, но и да подкрепят изрично полското правителство в тези трудни времена.

Последни Новини

Състезанието „Русезнание 2023“ излъчи своите победители

В понеделник следобед, 5 юни, в залата на Екомузея в Русе се проведе XVI издание на станалото традиционно за града състезание по...

Сиди: Правителството на ПП-ДБ и ГЕРБ е преврат

Правителството на ПП-ДБ и ГЕРБ е преврат, който се прави от една чужда държава у нас, а ние спим.

Каракачанов: Гражданите ще платим за правителството на компромиса на ПП-ДБ и ГЕРБ

Бяха смъртни врагове, сега се заобичаха, коментира почетният председател на ВМРО Проектокабинетът е по сметка, но за сметка на...

Ангел Джамбазки: Истанбулската конвенция е документ за налагане на пропаганда

Решенията на европейските институции нямат примат над решенията на Българския конституционен съд Истанбулската конвенция е част от джендър пропагандата,...

Кр. Каракачанов: Цената на подкрепата на ДПС е запазване на старата схема

След заявената вчера подкрепа за правителство на Денков и Габриел от страна на ДПС, на 100% съм сигурен, че в състава му...

Карлос Контрера: 4 екипа се занимават с линеен контрол на трафика в София

Предлага се в определени зони като паркове и градини скоростта на тротинетките да се ограничи софтуерно чрез GPS до 4 км/ч

Красимир Каракачанов: Правителство ще има и то ще е под мотото „Магнитски“

Дневнит ред на такъв кабинет е наложен от вън, това не е дневен ред на българите, категоричен е почетният председател на ВМРО

Коментари