Начало Европейски парламент Настояваме Европа да подкрепи по категоричен начин Полша в битката и за...

Настояваме Европа да подкрепи по категоричен начин Полша в битката и за защита на границите на Стария континент

Това е солидарна битка и тя е и за отстояването на ценностите на ЕС

С тази позиция излиза ВМРО – Българско национално движение по отношение на безпрецедентната мигрантска криза, която се разиграва на границата между Полша и Беларус.

Никоя европейска нация не може да остане безучастна без да помага и да си сътрудничи с полското правителство в защитата на своята граница, не с думи или жестове, а с логистична, политическа, полицейска и военна подкрепа, се казва още в позицията на ВМРО.

Ние настояваме и за конкретни действия от страна на Европейския съвет, Европейската комисия и Европейския парламент. Те не просто трябва да осъдят категорично действията на правителството на Беларус и използването на нелегалната имиграция като средство за политически натиск, но и да подкрепят изрично полското правителство в тези трудни времена.

Прилагаме и пълния текст на декларацията на ВМРО:

През последните няколко дни всички ние наблюдавахме с възмущение и загриженост гледката на хиляди нашественици, насилствено изтласквани от престъпното правителство на Лукашенко до границите на Беларус и Полша. Инвазия на нелегални мигранти, на фалшиви бежанци, на млади мъже и момчета в боеспособна възраст, тълпящи се срещу източната граница на Европа.

Реакцията на полското правителство беше мигновено да мобилизира полицейски и военни сили за защита на своята граница, която е и граница на Европа, е пример за смелост, отдаденост и лоялност. Лоялност към Европа и към цивилизацията и ценностите, които представляваме. Ако европейските институции не застанат в защита на полското правителство, ще бъдем изправени пред нова феноменална криза на така наречения „европейски проект“.

Никоя европейска нация не може да остане безучастна без да помага и да си сътрудничи с полското правителство в защитата на своята граница, не с думи или жестове, а с логистична, политическа, полицейска и военна подкрепа. Европейската комисия, Съветът и Европейският парламент са политически и морално задължени да се присъединят към полското правителство в усилията му да защитава Европа.

Настоящата ситуация в Европа с инвазията на нелегални мигранти, подтикната от чужди правителства – като тези на Ердоган и Лукашенко, с цел подкопаване на социалния, политическия и правния ред на европейските нации е критична. Всички ние сме длъжни да защитаваме същия морален, политически и правен ред, който Европа исторически представлява.

Трябва да се откажем от необоснованите декларации и изявления в полза на тази масова, незаконна имиграция, която често виждаме сред европейските бюрократи с безотговорни призиви и декларации, които призовават за незаконно влизане на чужденци, насърчавайки по този начин бизнеса на мафиите за нелегален трафик на хора.

Трябва да се върнем на позицията, че общият европейски проект ще успее само ако нациите, които съставляват Европа, си сътрудничат свободно и доброволно, за да гарантират оцеляването на нашата цивилизация. Това е истинската европейска солидарност.

Затова призоваваме Европейския съвет, Европейската комисия и Европейския парламент не само да осъдят категорично действията на правителството на Беларус и използването на нелегалната имиграция като средство за политически натиск, но и да подкрепят изрично полското правителство в тези трудни времена.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Северна Македония е добре дошла в ЕС, когато прекрати кражбата на българска история

Северна Македония трябва да изпълни най-малко базовите критерии, които самият Европейски съюз залага за запазване на човешките права в държавата. Когато тези...

Константин Стаев: Маските паднаха в 47-ото Народно събрание

Как да носиш маска в магазин, в който има 5 човека, когато в зала с над 240 няма кой да направи забележка...

Отиде си председателят на „За честта на пагона“ ген. Петър Илиев

ВМРО изказва най-искрени съболезнования по повод кончината на председателя на Национално сдружение на клубовете на запасното войнство „За честта на пагона“ ген. Петър...

Вицепремиер на Косово и еврокомисари се включват в конференцията „Западни Балкани“, организирана от Ангел Джамбазки

Вицепремиерът на Република Косово Емилия Реджепи, еврокомисарят по съседство и разширяване Оливер Вархеи, специалният представител на ЕС по диалога Прищина – Белград Мирослав...

Д-р Калин Поповски: Нека извадим от Търговския регистър първо държавните болници

Според д-р Калин Поповски от ВМРО, който е и действащ лекар, ще бъде трудно всички болници в страната да не бъдат вече...

Андрей Слабаков: Образованието е ключово, време е да се справим с неграмотността в Европа

Единствената качествена и дълготрайна инвестиция в бъдещето е чрез културата и образованието. Всякаква друга помощ е само краткотрайно наливане на пари от...

ВАС окончателно забрани пропаганда от „Свидетели на Йехова“ по домовете в Шумен

Върховният административен съд със свое окончателно решение забрани на сектата „Свидетели на Йехова“ да извършва пропаганда по домовете на хората в Шумен.

Коментари