https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com nakliye İstanbul nakliyat 1xbet 1xbet betforward betforward
Национално предателство е компромисът с българския интерес в Македония, категоричен е Каракачанов -
Начало Блог Национално предателство е компромисът с българския интерес в Македония, категоричен е Каракачанов

Национално предателство е компромисът с българския интерес в Македония, категоричен е Каракачанов

Преговорите на Македония за членство в ЕС

Национално предателство е за мен компромисът с българския интерес, с историята на българския народ, с българите в Македония, които все още живеят там. Който го направи, трябва да му сложим снимката до тази на3

Георги Димитров, който е извършил национално предателство.

Той в 1946 г. призна решенията за македонската нация и принуждаваше населението в България да изучава т.нар. македонски език.

Това заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред БНТ по повод позицията на страната ни за евроинтеграцията на Северна Македония.

Не България нападна Югославия през 1941 г. и я разгроми, а Германия. След като я беше разгромила и окупирала,

Българската армия влезе в територията на сегашна Северна Македония, за да поддържа реда и администрацията.

Да сте чули в Македония да има една плоча срещу германския окупатор? Ама е малко неудобно да отидеш при г-жа Меркел и да хленчиш за подкрепа за Европейския съюз. Това е непочтеността, не говориш за германския окупатор и фашисти, а говориш за българските фашисти и българския окупатор.

Много добре знаеш каква е истината и се подмазваш на Германия. И плюеш България,

коментира Каракачанов.

Българските войски посрещнати в Битоля на 20 април 1941 година

От много дълго време не съм виждал друга тема като тази със Северна Македония, която да обединява толкова много българи

84% от нашия народ е „за“ това България да защити своето достойнство,

да не допуска кражба на българската история и унижение на българския народ. Тук народът се произнася, категоричен е лидерът на ВМРО.

По думите му ние не спираме Северна Македония по пътя ѝ към ЕС. Македония с нежеланието си да води нормален диалог, да поддържа или да създаде нормални отношения със съседите си сама спира своя път.

Ние имаме подписан Договор за добросъседство и приятелство от 2017 г. Минаха три години и три месеца, а

какво направи Скопие, за да се спре с историческите фалшификации,

с езика на омразата, със строенето на паметниците – които хулят и обиждат българския народ, при това незаслужено, попита вицепремиерът. Национално предателство би било да ги подкрепи, допълни той.

Каракачанов попита още ние представители на турско-татарски етнос ли сме, защото така пише в учебниците в Северна Македония:

Това нормално ли е? Според тях сме окупатори, фашисти и убийци. Можем ли да се съгласим с това, една държава, която сме подкрепяли безрезервно и най-много ние сме я подкрепяли от цяла Европа. Първи я признахме като държава; подарихме ѝ въоръжение – над 150 танка; дадохме ѝ безвъзмездна финансова помощ през 90-те; помогнахме ѝ във всяка една криза; да влязат в НАТО, като си затворихме едното око. Не можеш да подкрепиш една държава, която се опитва на базата на кражба да създаде нова национална идентичност с омраза към България. В Северна Македония има една част, която нарича себе си – македонци, но има и друга, наричаща себе си българи. Не можем да се откажем от тези хора и да продължим да толерираме провеждането на една политика, която да генерира омраза към българите.

Подкрепа от българска страна за Македония в ЕС би било национално предателство,

подчерта лидерът на ВМРО.

Той обясни, че наскоро в Северна Македония са празнували поредния си „национален празник“ – 11 октомври – Въстанието против българските окупатори:

Какво се случва на 11 октомври 1941 г.? Една група комунисти, а не граждани на Македония, нападат полицейски участък в град Прилеп. Раняват един и убиват друг полицай. Раненият полицай е родом от Прилеп, а убитият – от едно съседно село. Разпространяват позиви, в които пише „Да живее маршал Сталин, да живее Червената армия“. Това ли е въстанието против българските окупатори?“

В ЕС има правила и ние нямаме право да допуснем една нереформирана държава с доктрина на нова идентичност на антибългарска основа. Те дори отказаха да преговарят. България прави всички опити да преговаря, твърди Каракачанов.

Армията в COVID кризата

Армията си е на мястото. Ние нямаме линейки, но имаме шест военни болници. Първата болница в България, която се беше подготвила още преди да се появят първите два случая на COVID, е Военномедицинска академия. Това, с което можем, ще помагаме. Нашите болници функционират в някои големи градове в страната. Навсякъде има легла за болни от коронавирус. Мога да Ви кажа, че във военните болници хората, свързани с Министерството на отбраната, са между 10 и 20%, останалите са граждани, заяви още вицепремиерът.

Относно изказването на премиера Бойко Борисов преди дни, че ВМА е пълна с военни след учението на полигона „Корен“, за което настоя президентът Румен Радев, Каракачанов уточни:

Има 5 души с COVID от 61-а бригада, която участва в учението в „Корен“. 2400 човека участваха в самото учение. Заразен има и един цивилен служител, който не е бил на учението. Тези хора бяха две седмици на учение и бяха изолирани от обществото, точно за това процентът на заразени е толкова малък. Преди да започне учението имаше профилактика и прегледи. 

Каракачанов обясни, че процентно армията е слабо засегната от коронавируса – за разлика от много други съсловия:

Това са хора, за които дисциплината и йерархията в армията са Закон Божий. Така, че когато те получат разпореждане да спазват мерките, голяма част от армията ги спазва.

Според Каракачачанов трябва да се обсъждам мерки срещу заразата, които да не спрат трудовия процес. Той обобщи, че

трябва ние, българите, като нация да сме солидарни един с друг.

Няма кой да ни помогне, виждате в ЕС едва сега обсъжда разни пандемични мерки, посочи Каракачанов.

Вотът в САЩ

Ако Тръмп загуби, това поставя ли под въпрос договорките с България, бе запитан Каракачанов. Той отрече, като заяви:

Това, че името на президента може да е друго не отменя междудържавни договори.

В историята на сериозните държави е видно, че те следват интересите си, без значение кой управлява. Само в България когато някой е в опозиция отрича и да саботира всичко. Само и само да се получи провал. Ама за сметка на колко човешки съдби? Това разделение у нас е факт, заяви още вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Цялото интервю за предаването „Още от деня“ проследете във видеото >>>

Последни Новини

Каракачанов: Безгръбначни натегачи подарявят БТР-и на Украйна и купуват „Страйкъри“ на тройна цена

Най-вероятно крият какво дават, за да не стане ясно, че извършват престъпление, заяви  бившият министър на отбраната  Бившият министър...

Контрера: Наредбата за нискоемисионните зони само премества трафика и няма да подобри качеството на въздуха

Наредбата за нискоемисионните зони само премества трафика и няма да подобри качеството на въздуха. Позицията на ВМРО е ясна, забраната за стари...

Каракачанов: Няма да произлезе нищо от ветото за БТР-ите, защото мнозинството „Магнитски“ в НС отдавна е сложило наколенките

От това вето няма да произлезе нищо, защото мнозинството „Магнитски” в парламента отдавна е сложило наколенките и твърдо е решило да жертва...

Ангел Джамбазки: Страните, от които зависи влизането ни в Шенген, не се интересуват от българската тема

Моето очакване от срещата на вътрешните министри от ЕС в Брюксел е решението да не е добро за страната ни относно Шенген....

Д-р Красимир Каракачанов представи в Стара Загора новата си книга „Външнополитическата дейност на ВМРО (1893-1944 г.)“

Д-р Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО, и Александър Сиди, съпредседател на ВМРО, бяха гости на поредната среща, организирана от Дискусионен клуб...

Карлос Контрера: Блокажът в СОС ще продължи, защото големите групи се пазят от сглобка

Блокажът в Столичния общински съвет ще продължи, защото големите групи в градския парламент се пазят от явна или неявна сглобка.

Ангел Джамбазки: Като махнем пропагандата със знамето на дъгата, остава Шенген

Тошко Йорданов: Границите на Италия и Гърция са като дантели спрямо българската, но обвиняват нас за миграцията и ни държат извън Шенген....

Коментари