Начало Блог Александър Сиди: Не влизаме в НС, за да бъдем патерица на ГЕРБ

Александър Сиди: Не влизаме в НС, за да бъдем патерица на ГЕРБ

ВМРО и коалицията „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ“ не влизаме в Народното събрание, за да бъдем патерица на ГЕРБ, на този или онзи. Това каза в интервю за предаването „Седмицата“ по Дарик радио Александър Сиди.

Категорично няма да бъдем в помощ на ГЕРБ. Нашата амбиция не е да бъдем патерица на ГЕРБ. Аз вярвам, че коалицията ни ще бъде градивна опозиция в следващия парламент, коментира Сиди.

Ще влезем в следващото Народно събрание, за да спрем възможността цигани да убиват и да изнасилват деца, както се случи в Самоковско. Защото направихме една концепция, която от ГЕРБ не приеха. А не я приеха, защото почти всички субекти са крайно либерални. Това каза по отношение и на 44-ото, и на 45-ото НС Александър Сиди.

Ние трябва да спрем тази либерална пропаганда, която ни залива, категоричен беше той. И припомни, че най-доброто решение за ВМРО и миналия път, и сега е било самостоятелното участие. Но случилото се в краткия живот на 45-ия парламент е било повод за търсене на широк патриотичен фронт.

Това ни даде стимул да търсим разширение на вота в патриотичното пространство, за да бъдем бариера на либералната пропаганда, която ни залива, обясни Сиди. Той изтъкна, че никой преди лидера на ВМРО Красимир Каракачанов не е правил крачка встрани, за да даде път на новите лица и шанс на тази коалиция. Това е абсолютно зряла политическа постъпка, отчете Сиди.

Бившият депутат от ВМРО направи сравнение с останалите уж нови формации. Като с ирония попита нови лица ли са Мая Манолова, Татяна Дончева, Христо Иванов, Мария Капон и Арман Бабикян. Сиди подчерта, че в крайна сметка в един парламент трябва да има и либерали, и консерватори, за да бъдат представени всички български граждани. Защото иначе получаваме един либерален парламент, който единственото, което можеше да направи, беше реваншизмът, визира Сиди отново 45-ото НС.

Той коментира и списъка на американското правителство с корумпирани български граждани и олигарси. Той посочи, че не са ни съобщили нищо ново.

Американското правителство ни казва нещо, което ние знаем. Не мисля, че имаше изненадани, заяви Сиди. Кога го казаха, попита той. И защо сега го казаха? И кой излезе да говори, когато те го казаха? Излезе да говори Христо Иванов като говорител на американското посолство, отбеляза политикът от ВМРО. Ние знаем, че той получава пари оттам. Доказано е във времето, неговите формации са получавали пари от „Америка за България“, припомни Сиди. Това дава бонус на една политическа сила, ДБ, която излиза и говори от името на посолството как това било приятелски жест, коментира Сиди.

Да го направиш 40 дни преди изборите, на мен ми се струва като да е подкрепа за конкретна политическа сила, заключи Сиди по адрес на ДБ. Според него американската страна е можела да почака още 40 дни. Още повече, че за никого не е изненада, че Пеевски и Божков са олигарси. Сиди е категоричен обаче, че не американското посолство, а българските избиратели трябва да решат къде да е мястото на Божков, който е участник в изборите.

Сиди постави въпроса и за многото разкрити секции в Турция. Като какъв е Карадайъ при Ердоган преди избори, попита той и настоя служебното правителство да ограничи възможността за огромния брой секции в южната ни съседка. По думите му законът дава такова основание, за да не бъде допусната намеса на чужда държава във вътрешните работи на България. Имат ли смелостта да го направят? Няма да го направят, защото някои хора имат да плащат цената за Росенец, заключи той по адрес на служебния кабинет.

Сиди коментира посочи още, че служебният кабинет е зает с кадрови промени, докато неговата основна задача е организирането на честни избори.

Не ме изненадва, че кадровите промени се харесват, защото българските граждани имат много къса памет, коментира Сиди и напомни, че хората са протестирали срещу Орешарски и Тройната коалиция, а сега одобряват действията на служебния кабинет, който връща именно техни кадри на ръководни позиции. Сиди обаче поздрави служебното правителство за това, че не е отстъпило до момента по темата Македония.

Правителството удържа и удържа позицията на България за Македония и това е успех, който трябва да си казваме ежедневно. Поздравления на служебното правителство, че работи активно по тази тема, каза той.

Сиди обаче не подмина последния опит за атака към ВМРО от страна на служебния министър на отбраната Георги Панайотов спрямо предшественика му Красимир Каракачанов. Не разбирам защо трябва да излезем и да кажем как всичко направено е лошо, възмути се Александър Сиди. И припомни, че самият Каракачанов е наредил одита преди да си тръгне от ведомството. Президентът даде добра оценка на работата на МО в един свой доклад, изтъкна още Сиди. Много се надявам цялото това политическо напрежение да спре след изборите, защото е отвратително и разделя хората, обобщи той.

Целия разговор със Сиди гледайте тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Служебното правителство прави политика, а не избори

ВМРО ще внесе жалба във ВАС за секциите в Турция и ще протестира пред ЦИК Когато става дума...

Богомил Бранков – Наместо програма

Богомил Бранков е водач на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в София област. За него гласувайте на 11...

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ: ЦИК предаде следващото управление на България в ръцете на Еродоган и ДПС

Откриват се 121 секции в Турция. Това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО и вече са нужни крайни действия! Ние няма...

Кузман Илиев: Страшна е тази подигравка на Трифонов и протестърите с бъдещето на България

Срам и позор! Оръжията в Черно море дрънчат, а ние като щрауси си заравяме главата в пясъка, все...

Александър Сиди: Да спрем да се изчегъртваме, а да работим за държавата!

Вече 30 години изчегъртваме и от 9 милиона изчегъртахме 2 милиона, категоричен е Сиди Да спрем да се изчегъртваме,...

Ангел Джамбазки: Ние от ВМРО не се занимаваме с каузата „Македония“ заради изборите

Ангел Джамбазки, водач за първи МИР-Благоевград и за трети МИР-Варна от листата на коалиция „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“, в...

Каракачанов: БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ са гаранцията, че националният интерес няма да бъде жертван заради кариеристични амбиции

Председателят на ВМРО - БНД Красимир Каракачанов, който бе във Велико Търново за откриване на кампанията на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ...

Коментари