Начало Блог Владимир Митов: Ние сме ВМРО. Борбата за българщината е наша кауза!

Владимир Митов: Ние сме ВМРО. Борбата за българщината е наша кауза!

Ние сме ВМРО и борбата за българщината е наша кауза! Ние не сме политически проект. Ние сме организация на 128 години. Винаги сме се борили за българщината и за всеки един българин, където и да се намира по света.

Това заяви в ефира на ТВ България 24 гост на водещата Светослава Рудолф бе председателят на ВМРО – София и общински съветник в Столичния общински съвет Владимир Митов.

Ние сме ВМРО и борбата за българщината е наша кауза

ВМРО за поредна година, без значение във властта ли е или не, отбеляза тази черна дата. Целта е чрез различни мероприятия в цялата страна –

факелни шествия, стража, изгаряне на копие на Ньойския договор

– да сe припомни на българите трагичният акт на подписване на този договор. След Първата световна война България е от страната на победените. За България и българския народ Ньойският договор е трагичен. Репарациите за нас са огромни – и Македония, и Беломорието, и Западните български покрайнини, заяви Митов, който по образование е историк.

Той допълни, че дори в една част от преговорите във френското предградие Ньой сюр Сен е

имало вероятност България да не съществува като държава на картата.

Искали са българското землище да се раздаде на сърби, гърци и румънци. За да не се случи това, голяма заслуга има американският президент Удроу Уилсън. Според него е недопустимо някой по този начин да се опитва да унищожи един народ. Уилсън напуска конференцията обиден.

Шествията, които организира ВМРО по повод годишнината от Ньойския договор от 27 ноември 1919 г.,

според някои либерални НПО били показвали омраза.

Това категорично не е така. Ние показваме несправедливостта на клаузите на този договор. Всяка година ние от ВМРО показваме, че не сме забравили жестоките репарации и отнемането на територии от българската държава, категоричен е Митов.

Владимир Митов обясни, че шествието в София по повод годишнината от Ньойския договор се нарича Български марш. Чрез него ВМРО показва несъгласието си с жестоките репарации и отнемане на български земи.

Днес берем плодовете включително и от Ньой, защото

след 1919 г. една част от Македония влиза в пределите на Кралството на събри, хървати и словенци, а после и в Югославия.

Така ние днес берем плодовете от това кощунство, което сътвориха Великите сили спрямо България и българския народ, заяви историкът.

От думите му стана ясно, че ВМРО е единствената формация, която отбелязва трагичната дата.

Владимир Митов е категоричен:

Ние сме ВМРО. Борбата за българщината е наша кауза! Ние не сме политически проект. Ние сме организация на 128 години, която винаги се е борила за българщината и за всеки един българин, където и да се намира по света. За нас е важно, че има хора, които ни подкрепят и присъстват на събитието Български марш.

Общинският съветник коментира и преговорите за сформиране на правителство. Новото правителство ще е „орел, рак и щука“, рано или късно ще се скарат, смята той.

Вижте и коментара на Владимир Митов за обтегнатите отношения между България и Турция след изборите във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО в СОС иска комисия за ревизия на дейността в гробищните паркове

Общинарите виждат нарушения и грубо погазване на законите при извършване на тъжните ритуали Темата стана особено актуална след скандалните...

Клетва и отчетно-изборно събрание проведе ВМРО в Брацигово

На 24 май в град Брацигово ВМРО проведе клетва за прием на нови членове. Според старата традиция новите членове се заклеха да...

ВМРО отбеляза празника на българския дух – 24 май

Враца Представители на ВМРО се включиха в общоградското шествие във Враца по повод 24-ти...

Българите зад граница не са евтин PR, а постоянно задължение на държавата

Красимир Богданов от националното ръководство на ВМРО проведе срещи в гр. Корча и в Мала Преспа с представители на българската общност в...

Слабаков: Албания още преди 2 г. изпълни критериите за ЕС и сега ще чака РСМ още 20 г.

Ако приемем РСМ в този ѝ вид, вместо да получим пълноправен член, ще получим тумор, категоричен е Слабаков. В...

Състезанието „Русезнание 2022” излъчи своите победители

Вчера, 23 май, в късния следобед в зала „Батенберг” в Регионалния исторически музей - Русе приключи „Русезнание 2022”.  Участие в XV издание...

Каракачанов: Държавата трябва да помисли за изхранването на населението и за здравеопазването и да предприеме бързи мерки

Важният проблем е какво ще се случва с европейската икономика, според почетния председател на ВМРО Два може да са...

Коментари