Начало По места „Патриотите-ВМРО“ в Русе със сигнал за околната среда около Дунав мост

„Патриотите-ВМРО“ в Русе със сигнал за околната среда около Дунав мост

„Патриотите-ВМРО“ в Русе със сигнал за околната среда около Дунав мост

Общинските съветници от групата на „Патриотите-ВМРО“ в Русе Траян Тотев и Димитър Димитров се обърнаха към общинска администрация със сигнал. Той засяга основно околната среда при влизането в Република България през Дунав мост.

В сигнал за околната среда около Дунав мост общинските съветници от Русе настояват за:

Освежаване на кръговото кръстовище при Дунав мост. Кърпеж на банкета между Дунав мост и Безмитна зона. Необходимост от поставяне на нови знаци в района и отпушване на шахти. Премахване на незаконно сметище, което посреща всеки влязъл в България, състоящо се основно от строителни материали, а също така изграждане на паркинг или отбивка за престой, след бензиностанция „Петрол“ при качването на бул. „България“. Там редовно тежкотоварни автомобили паркират на едното платно за движение за закупуване на винетни стикери, което води до „запушване“ на едната лента. Това от своя страна води до липсва на видимост и е напълно възможно да възникват ПТП-та. 

Сигналът беше подаден на 12 януари и вече започна работа по някои от поставените проблеми. „Патриотите-ВМРО“ очакват най-скорошна реакция по всички точки, за да се подобри организацията на движението и облика на Русе при влизането от Дунав мост.

Снимков материал към сигнал на „Патриотите-ВМРО“ в Русе относно околната среда около Дунав мост >>>

„Патриотите-ВМРО“ в Русе със сигнал за околната среда около Дунав мост (текст >>>)

ДО ПЕНЧО МИЛКОВ

кмет на Община Русе

ДО ДИМИТЪР НЕДЕВ

зам.-кмет и председател на КОБД

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

(сигнал за околната среда около Дунав мост, Русе)

от групата общински съветници „ПАТРИОТИТЕ-ВМРО“

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,

Искаме да Ви запознаем с някои наболели проблеми, касаещи основно пътуващите в посока Силистра-Русе, а и влизащите в България през Дунав мост. Нашето желание е ако следните са в задълженията на Община Русе, да бъдат взети мерки по решаването на тези проблеми, а именно:

1. Освежаване на кръговото движение намиращо се до Безмитна зона – Русе.

На следното съоръжение има множество щети от преминали тежкотоварни автомобили, които са разместили всички бордюри на кръговото. През нощта съоръжението не е добре осветено, което е допълнителна предпоставка за пътно транспортно произшествие.

2. Кърпеж на банкет в отсечката свършваща кръгово Безмитна зона – Русе – Дунав мост.

Поради множеството спрели за престой тежкотоварни автомобили в банкета той е в ужасно състояние. Образували са се дупки с диаметър 1 м. – 1,5 м., в които влиза вода и подкопава асфалта на шосето. През зимата проблемът ще се задълбочи.

3. Необходимост от знак В27 от Втора районна служба Пожарна безопасност и защита на населението – Русе до кръговото движение на Дунав мост.

Много тежкотоварни автомобили спират за закупуване на винетки в тази зона, което трябва спешно да бъде преустановено.

4. Необходимост от поставяне на Знак В1, забранено навлизането в насрещното движение – срещу офис на Спиди на бул. „България“.

Много автомобили си позволяват да изберат за по-кратък маршрут от офиса на Спиди да навлязат в насрещното движение, като преминат в другата лента от страната на ТЕЦ – Русе, което е предпоставка за множество произшествия всеки ден.

5. Необходимост от отпушване на шахтите за отводняване на кръгово движение Дунав мост при изхода за София.

6. Информиране на собственик на терена срещу кръгово Дунав мост за отстраняване на боклук.

На мястото се намира незаконно сметище съдържащо предимно строителни отпадъци, които са там от години.

7. При кръговото движение на Мототехника при влизане от Николово от дясната страна има множество изкъртени бордюри.

Те трябва да бъдат поставени на мястото си.

8. Има належаща нужда от изграждане на паркинг за тирове, влизащи на територията на Р. България през Дунав мост,

защото те спират да си закупят винетни стикери и спирайки, нарушават знак В27. Спирайки на платното и в част от пътния банкет, разрушават инфраструктурата и възпрепятстват нормалното движение на автомобилите в двете платна. Това се случва ежедневно между изхода на кръговото на Дунав мост в посока София и отклонението за бензиностанция „Петрол“. Веднага след бензиностанцията има достатъчно голям терен, който ако е общински и при желание на Община Русе, може да бъде обособен за достатъчно голям паркинг за престой, с което ще се облекчи преминаването на превозните средства и вероятността от ПТП в отсечката. 

С уважение,

ТРАЯН ТОТЕВ

общински съветник

ДИМИТЪР ДИМИТРОВ

общински съветник

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО кани на открит форум всички българофилски формации, милеещи за благото на Родината ни

Срещата ще се проведе на 9 август (вторник) 2022 г. от 14.00 ч. на ул. „Пиротска“ № 5 На...

Искрен Веселинов: Една от задачите на ВМРО е да има представителство от българофили в следващия парламент

ВМРО смята да влезе в парламента с представяне на идеите, с които смятаме, че са актуални и  със защитаване на тезата, че...

Искаме среща с министър-председателя и министъра на вътрешните работи и свикване на щаб за овладяване на циганската престъпност

За 4 дни има 4 брутални престъпления, извършени от представители на този етнос – с. Рогош, с. Микрево, Шумен, с. Сливовик –...

Кр. Каракачанов: Призовавам прокуратурата да разследва забавянето на проекта за нови машини на пехотата

От инвестиционен проект № 1 за БА до преди година, днес той все още събира прах на нечие бюро в МС

ВМРО – София с подаръци за пенсионерите от клуба в „Младост“

За пореден път днес посетихме клуба на пенсионера в столичния район „Младост“. По инициатива на общинския съветник в Столичния общински съвет Карлос...

Ангел Джамбазки: ВМРО не може да се коалира с руски шпиони

Нашите бивши коалиционни партньори опитаха да ни „тропосат” проблемите и да си присвоят успехите, твърди съпредседателят на партията  Интервю...

Доброволци от ВМРО облагородиха детска площадка в близост до църква

Представители на ВМРО от София и Костинброд почистиха и боядисаха съоръженията за игра на детската площадка, която се намира в близост да...

Коментари