Начало Блог Сиди: Не ни вълнува Путин, не ни вълнува Байдън, само добруването на...

Сиди: Не ни вълнува Путин, не ни вълнува Байдън, само добруването на българите

Александър Сиди, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ на 5-и март 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Подаръкът

Беновска сподели, че подаряват тениски Harvard, това е новият им подарък, защото сме на вълна Харвард. Надявам се, че ще намерите остроумен повод да я използвате, обърна се в началото на разговора водещата към госта си Александър Сиди. Той каза, че трябва да имаме тениски България, защото някои хора са завършили Харвард, но не са прочели нито ред българска история.

Войната в Украйна и българската позиция

Александър Сиди заяви, че е любопитно, че си говорим за история точно на 5-и март. На тази дата преди 82 години започва Катинското клане, когато руските войски избиват над 22 000 поляци. Също така на 5-и март 1953 г. е починал Сталин. Водещата отбеляза, че гостът ѝ е истинска енциклопедия. Той отговори, че чете световна история, но през прочита на България.

Беновска каза, че лично е очаквала премиерът да произнесе реч подобно на Чърчил, когато той оглавява Великобритания по време на Втората световна война, оглавява и света по време на тази криза. Тогава Чърчил казва – обещавам ви кръв, пот и сълзи.

Александър Сиди отговори: Нелепо е да сравняваме любимия ни премиер, „да се свети името му“, с Чърчил. Просто е толкова далече от всякаква световност, че нямам думи. Аз видях поста на един от неговите вицепремиери – тези хора поне да прочетат къде отиват. На Шипка боевете са през месец август, не е било толкова студено, както на 3-ти март. Между другото голяма част от опълченците умират за чаша вода, просто не е имало вода там. Затова казвам, че не е зле да прочетем малко българска или световна история, защото това, което се случва днес, не е нищо повече от добре забравено старо. За съжаление, Европа няма политици след Чърчил и Втората световна война. Европа през последните 20-30 години се занимава с това какви газове отделят кравите, занимава се с абсурдната „Зелена сделка“, с джендър идеологията. Докато на изток другата голяма сила, освен САЩ, се занимава с това да отглежда войници! И там е голямата разлика. Виждаме нелепа реакция на Европа! Европа е единствената, която ще страда от тази война, освен хората на място разбира се.

Искам да Ви предложа една политическа задача – кой хаштаг бихте избрали – #Я Путин, I am nоt Baiden! Ответьте. Answer или I am Baiden, я не Путин! Answer,  Ответьте, попита Беновска.

Сиди отговори, че не би използвал нито един от двата. Той продължи:

Най-важното е да използваме #АзСъмБългарин и нищо повече! Защото нас интересите на САЩ не ни вълнуват, още по-малко интересите на Русия. Нас ни интересуват интересите на България в силна и обединена Европа. За съжаление не виждам български, а и европейски политик, който да работи активно в тази посока. Защото това, което се случва на няколкостотин километра от нас в Украйна е една ужасяваща война и то започната по един безумен начин отразява нещо, което се случва там в последните 8 години. Опитахме се в 44-тото Народно събрание да създадем карта „Българин“, да дадем възможност на бесарабските българи да работят тук без да имат право да пътуват в Европа, защото това е най-големият ужас на Европа, че ще дадем възможност на някакви хора да пътуват там. Но това са половин милион хора с български етнически произход, които продължават да стоят там, защото нашето правителство няма никаква адекватна политика. Дори нашите партньори в 44-тото Народно събрание не се съгласиха да приемат закона за карта „Българин“! Трябва да се опитаме да решим въпроса с тази война през призмата на българското етническо малцинство в Украйна и през призмата на българските национални интереси. Не ни вълнува Путин, не ни вълнува Байдън! Трябва да ни вълнува единствено и само добруването на българската нация.

Смяната на военния министър Стефан Янев и заявката му за нов политически проект

Правилно ли Кирил Петков уволни ген. Стефан Янев, първо служебен министър-председател, след това министър на отбраната, попита Беновска.

Сиди отговори, че е чул различни версии, но предполага, че не е заради реплика във Фейсбук, защото това звучи твърде несериозно. Реакцията на премиера очевидно е за неща, които се случват под повърхността и причината не е пост във Фейсбук. Той продължи, че се надява да няма натиск върху България при вземането на решения, но дълбоко се съмнява и според него има натиск от едно определено посолство.

Кое посолство, руското ли, попита Беновска.

Сиди отговори: Категорично не е руското посолство! Намира се на улица „Козяк“, американското посолство. Виждаме, че американската дипломация е изключително активна, а не веднъж сме казвали, че беше направен опит в България да бъде инсталиран режим, който да обслужва интересите на Америка и управляващите Америка, за да могат да си гарантират тила в тази война, която предстоеше в Украйна. Извинявайте, но премиерът е научил една реплика как Европа трябва да говори с един глас и я разправя навсякъде. Аз съм съгласен, че Европа трябва да говори с един глас, но не виждам кой говори с този глас, защото всяка държава в Европа има своите национални интереси и трябва да защитава тях! Българският национален интерес е да защитим българското малцинство в Украйна, а европейският интерес е тази война да свърши колкото се може по-бързо, защото всяка война има жертви и това е ужасяващо.

Беновска попита: Очаква ли ни нов генералски политически проект?

Сиди отговори: Да, категорично! И между другото аз бях изумен от изказванията на някои други политици, включително г-н Петков, как не можел да подготвя проект докато бил министър. Прощавайте, но г-н Петков подготвяше проект докато беше министър. Христо Иванов подготвяше своя проект, докато беше министър на Борисов. Така че очевидно това е начинът – ставаш министър, повярваш си и тръгваш напред. Няма лошо, всяка една политическа формация, стига да се бори за българския национален интерес, е добре дошла в българското политическо пространство.

Как ВМРО ще си върне симпатизантите?

Очаквате ли, че ако Стефан Янев направи такъв проект, той ще се насочи повече към хора с национално съзнание, с леви убеждения и ще дръпне гласове от ВМРО, попита Беновска.

Сиди отговори, че не очаква, а задачата пред ВМРО е да си върне голяма част от електората, който не е подкрепил партията на последните избори.

Действията на правителството и на премиера Кирил Петков

Александър Сиди изказа възмущението си от действията на лидера на ПП „Възраждане“ на връх Шипка, както и на неговите привърженици. Мислите, че той го е организирал ли, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че смята така. Положителен обаче е фактът, че Кирил Петков се е качил на връх Шипка, въпреки че от НСО са му казали, че не е добре да го прави.

Сиди заяви: Това показа, че двама мъже, които имаха „топки“, на единия се оказаха „снежни“, а другият очевидно има топки, за да се качи горе и да произнесе речта си! Въпреки това аз разбирам хората, които хвърляха топки по него, защото на хората им писна! Писна им, защото един човек дълго време ги лъга, че ще направи нещо. Той продължава да прави анализ на нещо.

Сиди заяви: Сега виждам новата  глупост, че младежите на ГЕРБ били направили това нещо с горивата. Прощавайте, но идвайки насам заредих на 2,95! И нека не ми казват, че гориво има. Проблемът не е дали има или няма, а че цената стигна 3 лева. Петков може да направи много действия в тази посока. Очевидно не иска или не може. Както и с тока. Прощавайте, но тези хора не управляват от 2 месеца, а от една година. Да спрат да правят анализи, да разказват приказки, които българските граждани не искат да чуват, а да правят реални действия. Затова и го замеряха с топки, защото не му вярват.

Беновска попита: „Аз на шега им връчих „големи топки“ по време на първата пресконференция след изборите на „Продължаваме промяната“, а Вие сега казвате, че Кирил имал „големи топки“. Има ли „големи топки“ това правителство изобщо?

Сиди отговори: Аз съм основен критик на Кирил Петков и неговото правителство, както казах то не е българско, а защитава чужди интереси. Но не мога да отрека факта, че Петков два пъти се явява на протест срещу тълпа, която крещи срещу него. Това е положително качество, единственото може би положително качество.

Александър Сиди заяви, че това са положителни човешки черти, но не стигат за това да бъдеш държавник. Това качество може да бъде прието с усмивка, но нищо повече.

Управлението на Петков е пагубно за държавата, защото нищо не правят. Можеха да направят много неща. Виждаме, че инфлацията е ужасяваща, цените на горивата станаха 3 лева, токът продължава да се покачва. С един мораториум спряха цените за битовите потребители, но цените за бизнеса се покачват и хората ги плащат през 2 лева цена на хляба. Така че нищо не правят, а управляват на практика от 1 година, защото Кирил Петков управлява от месец март, когато беше назначен за министър на икономиката, впрочем противоконституционно. Тези хора трябва да осъзнаят, че са поели контрола над държавата и трябва да управляват, иначе бързият път до забравата са тръгнали по него. Само да вметна, че очевидно този човек няма намерение да стои дълго в българския политически живот, защото толкова месеци вече не прави собствена партия. Това показва, че очевидно е дошъл, за да защити някакъв интерес, разбира се не български, и да си тръгне. Досега си мислех, че интересът е единствено и само Македония, но очевидно има и други. Вероятно обещания, които сме направили по отношение въоръжение за Украйна. Иначе не си обяснявам изказването на украинското министерство на отбраната, което каза, че очаква от нас техника и даде конкретика каква. Надявам се, че няма български министър-председател, който да прати наше оръжие там, но нека да видим.

Северна Македония

Александър Сиди заяви, че е много притеснен от излезлия разговор между Кирил Петков и еврокомисаря по разширяването Оливер Вархели, в който българският премиер казва, че до края на френското председателство ще бъде премахнато българското вето за приемане на Северна Македония в ЕС. Според Сиди Петков е министър-председател на България и не може да спекулира с българските национални интереси. Той беше категоричен:

По темата Македония ще му се види малко това, което му се случи на Шипка, защото над 70% от българските граждани са категорично за ветото, което страната ни наложи заради македонистките лъжи в Скопие! Ние подготвяме действия за стартиране на процедура за референдум по темата Македония. Нека питаме хората, но без да се вземе предвид мнението на хората – мисля, че това би било национално предателство!

Какво предстои пред ВМРО?

Да отидем за финал към ВМРО, какво се случва с тази воеводска партия? Аз много пъти, обичам този исторически факт, говорила съм с Вашия почетен лидер Красимир  Каракачанов, че България няма паднало бойно знаме. Падна ли знамето на ВМРО и можем ли да очакваме, че ВМРО може отново да се върне в политиката с национално-отговорната си обединителна роля? Ще използвам метафората с речта на Чърчил – да излезете и да кажете, че ВМРО обещава кръв, пот и сълзи, но ще опази България, попита Беновска.

Александър Сиди отговори:

В тази посока бяха и всички послания на конгреса. Да, ВМРО се връща обратно в голямата политика и аз съм убеден в това. И с една балансирана политика, защото трябва да спрем да се лутаме в едната или другата крайност, да избираме този или онзи, защото ни харесва по телевизора.

ВМРО доказа във времето, въпреки всички удари, които имаше срещу нас, по време на 44-тото Народно събрание, когато бяхме в управлението доказахме, че можем да работим за българските граждани, каза Сиди и добави:

Ето един пример, през последните месеци българските граждани получиха по 450 лева за всяко едно дете данъчни облекчения – нещо, което ние направихме. Сега го вкараха в бюджета, което е чудесно. Само това да беше е достатъчно да подкрепим българските семейства. Направихме и много други неща, които ще се оценяват във времето. Оттук нататък за нас следва много работа да върнем обратно доверието на хората. Започнали сме активна работа тримата съпредседатели действия в тази посока. Започваме организация за референдум, убеден съм, че ще защитим българския национален интерес в Македония и ще върнем ВМРО в голямата политика.

Беновска отвърна: Пожелавам Ви успех, защото национално-отговорните български партии трябва да продължават.

Така завърши разговорът между Александър Сиди и Илиана Беновска в „Беновска пита“ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и  по Радио К2 на 93.9MHz на 5-и март 2022 г. 

Целия разговор гледайте тук >>>

Последни Новини

Консерваторите и патриотите трябва да триумфират на тези избори и да върнат ерата на суверенитета

Господстващият в Европа ултралиберализъм повтаря методите на тоталитарния комунизъм и подменя истината с лъжа, като обявява войната за мир - това заяви...

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Ангел Джамбазки: След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка

След като гражданите гласуват, трябва да търсят отговорност и сметка, каза в интервю за БТА от Страсбург евродепутатът Ангел Джамбазки.

Представители на ВМРО гостуват на най-голямото консервативно политическо събитие за САЩ и Европа

На 25 и 26 април 2024 г. в Будапеща (Унгария) ще се проведе Conservative Political Action Conference (CPAC) - Hungary, най-голямата консервативна...

Контрера: Археологическите разкопки около храм „Св. Неделя“ са зарити и павирани

Унищожава ли се културно-историческото наследство на София? Този въпрос задава заместник-председателят ВМРО и общински съветник в Столичния общински съвет...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir