Начало Блог Султанка Петрова: Важно е да има електронен регистър на хората с увреждания

Султанка Петрова: Важно е да има електронен регистър на хората с увреждания

Тръгваме към 45-ото НС за по-високи доходи и запазване на християнските ценности 

Увеличение на доходите, заетост за останалите без работа в кризата, електронен регистър на хората с увреждания и промени в Кодекса на труда, които да регулират отношенията работник-работодател в онлайн средата на работа, наложена ни от пандемията. Това са ангажиментите, които поема пред избирателите водачката на листата на ВМРО в 14 МИР Перник Султанка Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика.

Моята битка ще продължи и в 45-ото Народно събрание за това да се въведе международната класификация на Световната здравна организация за хората с увреждания, заяви по БТВ Радио Султанка Петрова. Национално представителните организации на хората с увреждания приеха тази моя инициатива, добави Султанка Петрова. Тази класификация включва медицинската експертиза и експертизата на работоспособността. Вече има и определена подготовка в тази посока, обясни заместник-министърът на МТСП.

Другата стъпка е да има работещ електронен регистър на хората с увреждания и електронна социална здравна карта, за да може да се упражнява ефективен контрол от началото до края на веригата, добави Петрова. По думите ѝ е необходим диалог между партиите и всички да са убедени в тази реформа.

Тя коментира, че пандемията налага нови реалности, заради които ще се наложат и промени в Кодекса на труда. Започнахме онлайн да работим, децата ни учат онлайн, пазаруваме онлайн. Нуждаем се от нова визия работник-работодател. Акцент трябва да се сложи върху това, когато работникът работи от разстояние и се случи злополука, кой носи отговорност, как се обезщетява и въобще кой поема разходите да се обезпечи работното място на работника в дома му, заяви Петрова.

ВМРО е единствената партия през последните 30 години, която изпълни предизборните си обещания. Тръгваме към 45-ото НС, като ще отстояваме по-високи доходи за всички българи, сигурност, запазване на традиционното българско семейство, християнските ценности, традиции и култура. Затова гласувайте за ВМРО с №1, призова избирателите Султанка Петрова.

Целия разговор слушайте тук >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Искрен Веселинов: Големият грях на отиващото си управление е крайното олевяване

На нашата покана откликнаха четири формации. Става дума за КОД, НФСБ, „Движението за директна демокрация“, както и „Общество за нова България“ –...

ВМРО започна преговори за патриотично-консервативна коалиция, основана на база ценности и родолюбие

Сред приоритетите на бъдещия формат са демографията, „Зелената сделка“, конституционна реформа и отстояване на принципите за Европа на държавите и нациите

Искрен Веселинов: ВМРО е пазител на националните интереси

Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в „Беновска пита“ в youtube.com/Беновска пита-Радио К2,  във facebook.com/iliana.benovska и  по Радио К2 на 93.9MHz на 6-и август 2022 г., заяви позиции по следните теми:

Коментари