Начало Блог Султанка Петрова: Оставих едно добро наследство на моите колеги

Султанка Петрова: Оставих едно добро наследство на моите колеги

Аз съм с прекрасни впечатления от Гълъб Донев, уверена съм, че ще се справи, каза още тя

Анализ на мерките за заетостта и пенсионните добавки, иска новият социален министър Гълъб Донев – какво наследство му оставят колегите? И трябва ли да продължи изплащането на пенсионните добавки от 50 лева?

Много се надявам да се удължи тази мярка и тази помощ да продължи. Тези пари не бяха предизборно дадени, дадоха се по време на пандемичната обстановка. Има много механизми, с които ние подпомогнахме да се запазят работни места. Най-уязвимата група по време на пандемията бяха пенсионерите. При добро желание могат да се отделят пари за възрастните хора, смята бившият заместник-министър на труда и социалната политика и председател на Националната женска организация на ВМРО д-р Султанка Петрова, която бе гост в предаването „Денят ON AIR“.

Тя подчерта и успешните политики, които бяха прилагани през последния мандат.

За първи път от 30 години беше увеличена, с над 80%,  минималната пенсия.  В 44-ото НС с моите колеги разработихме един закон за подпомагане на възрастните хора, с него даваме възможност на хора, които получават под 300 лв., да получават помощ. Друго – това е увеличението на минималната работна заплата. От 2017 г. всяка година се увеличава с 50 лв. Увеличение има и на заплатите в секторите –  „Здравеопазване“ и  „Сигурност“. Учителските заплати – двойно увеличени, заяви Петрова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Относно наследството, което социалното министерство оставя, бившият зам.-министър каза, че няма никакви притеснения. 

Аз съм с прекрасни впечатления от Гълъб Донев. Добър професионалист, запознат е с проблемите на министерството.  Уверена съм, че ще се справи. До юли има средства, осигурени са, мерките ще продължат. Министерството на труда и социалната политика предложи работещи мерки, имахме подкрепа и от синдикати, и от работодатели. Да се поддържат политиките до сега, които сме разработили. Оставих едно добро наследство на моите колеги, категорична е тя.

И допълни, че за да върви България напред, трябва да се направи анализ на всичко случило след 1989 година, и да се поучим от грешките. 

Според нея главната задача на служебното правителство е да се справи с подготовката и провеждането на изборите на 11 юли.

Не мисля че ще има реваншизъм или уреждане на сметки. Служебното правителство трябва да подготви честни избори. Там има много хора, които са доста добре подготвени, подчерта Петрова.

Преизчисляването на пенсиите

Ние бяхме предложили преизчисляване още преди време, но тогава финансовият министър Горанов ни увери, че това ще е много скъпо и беше споделил, че няма как да се случи по това време.  Но вярвам, че ще се случи. Дошло е вече времето, наистина трябва да има равнопоставеност. Трябва да се използват демографските резерви – младежи до 29 години, както и хората, които се върнаха и останаха в страната, да в ги привлечем  – с добри заплати и сигурност, категорична е д-р Султанка Петрова.

А по темата с демографската криза, тя обясни, че това е световна тенденция и трябва да се работи в посока, насочена към младите хора. 

Гледайте целия разговор във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО учреди младежка организация в Козлодуй

ВМРО - Българско национално движение продължава да разширява своята организационна структура в област Враца. На 18 юни в град...

Красимир Каракачанов: Служебното правителство прави политика, а не избори

ВМРО ще внесе жалба във ВАС за секциите в Турция и ще протестира пред ЦИК Когато става дума...

Богомил Бранков – Наместо програма

Богомил Бранков е водач на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ в София област. За него гласувайте на 11...

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ: ЦИК предаде следващото управление на България в ръцете на Еродоган и ДПС

Откриват се 121 секции в Турция. Това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО и вече са нужни крайни действия! Ние няма...

Кузман Илиев: Страшна е тази подигравка на Трифонов и протестърите с бъдещето на България

Срам и позор! Оръжията в Черно море дрънчат, а ние като щрауси си заравяме главата в пясъка, все...

Александър Сиди: Да спрем да се изчегъртваме, а да работим за държавата!

Вече 30 години изчегъртваме и от 9 милиона изчегъртахме 2 милиона, категоричен е Сиди Да спрем да се изчегъртваме,...

Ангел Джамбазки: Ние от ВМРО не се занимаваме с каузата „Македония“ заради изборите

Ангел Джамбазки, водач за първи МИР-Благоевград и за трети МИР-Варна от листата на коалиция „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“, в...

Коментари