Начало По места С автопоход във Велико Търново ВМРО обвини Кирил Петков в национално предателство

С автопоход във Велико Търново ВМРО обвини Кирил Петков в национално предателство

Воеводите поискаха оставката на правителството

С шумен автопоход във Велико Търново ВМРО поиска оставката на кабинета „Петков“ заради бъдещите преговори по присъединяването на Република Северна Македония към ЕС. В протестното шествие участваха евродепутатът Ангел Джамбазки, бившите депутати Искрен Веселинов и доц. Милен Михов, множество членове и симпатизанти на ВМРО, съобщава „Труд“.

Колите потеглиха от Арбанаси, след което преминаха през възловите улици в старата българска столица и спряха пред паметника на Асеневци.

Притеснява ни фактът, че научаваме за преговори с Република Северна Македония не от българското външно министерство, а от германския външен министър. Притесняват ни упоритите слухове, които явно са повече от слухове, че министър-председателят е склонен да направи отстъпка на 24-ти май на съвместно честване, която за нас е равнозначна на национално предателство. Знаете, че за начало на преговорите е достатъчно българският външен министър да не възрази на следващия съвет – това е процедурата, няма гласуване, няма аргументи. Ние сме отлично информирани и знаем, че тези хора готвят това национално предателство, защото това е била една от задачите, която им е поставена, когато са били подкрепени от различни чужди посолства да вземат властта в България. Предупреждаваме ги, че това е от предателствата, които няма да останат без последици, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки. 

Той избра да направи изявлението си пред паметника на Асеневци като символ на българското единение. 

Министър-председателят скри, че му е връчен нон пейпър и от него се очаква отговор. Предполага се, че такъв кръг преговори ще се проведе сега в Македония. Затова иронично, но и символично, в Деня на Търновската конституция от старата българска столица ние им казваме, че това няма да мине без оставката на правителството и позорното изгонване на виновните за националното предателство там, където намерят за добре да се скрият, допълни Джамбазки. 

Надсловът на протеста на ВМРО е „Не предавай Македония“ и по този начин воеводите дават ясен сигнал за серия от нелюбезни протести, както ги нарече Джамбазки, под всякаква форма и навсякъде. Ще се блокират пътни артерии, градове и институции. 

Плашещото е, че имаме първа заявка за нарушаване на националния консенсус, който беше постигнат още в 44-тото Народно събрание и рамковата позиция, която беше следвана и от служебните кабинети. За първи път имаме такава заявка и то от българския министър-председател, каза Искрен Веселинов.

Според Ангел Джамбазки, западните столици са водени от лъжливата теза, че с преговорите за членство в Евросъюза Македония ще бъде защитена от руско нападение.

Което не е вярно, защото ние подкрепихме членството и в НАТО и реално Македония е защитена. Този натиск принуждава България да отстъпи и то, забележете, от защита на човешки права. Което е лицемерно, защото за членството си една държава трябва да изпълни критериите за защита на човешките права, приети през 90-те години в Копенхаген. Имаме неизброими доказателства за това, че македонските държавни власти системно нарушават правата на тези македонски граждани, които са българско национално самосъзнание, беше категоричен евродепутатът от ВМРО.

Вижте какво заяви пред БНТ Искрен Веселинов за протеста:

Последни Новини

Каракачанов: Смяната на Трети март е опит да се пренапише историята

Всички държави в света и в Европа празнуват деня, в който са се създали като държава. Опитът беше конюнктура и типично слугински,...

ВМРО – Шумен регистрира листа за изборите в Деня на Независимостта

На 22 септември 2023 г., в Деня на Независимостта, бе регистрирана листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение за участие в...

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Коментари