Начало Българите по света ВМРО с финансова помощ за българите в Албания

ВМРО с финансова помощ за българите в Албания

Логистичната и финансова помощ от ВМРО за българите от Албания не е за първи път

Финансова помощ от народните представители от ВМРО в 44-ото Народно събрание за община Пустец (Албания) успя да подобри уличното осветление в няколко села. Обновена беше и електрическата мрежа до училището в с. Туминец. Изпратени са и средства за ремонт на снегопочистващата и сметоизвозващата техника, особено необходима през зимния период.

Подобна финансова помощ, която е и логистична, се осигурява неведнъж за нашите сънародници в Албания.

В разгара на пандемията от коронавирус народните представители от ВМРО дариха предпазни паравани, шлемове и дезинфекциращи препарати на представители на българската общност в Мала Преспа, Албания.

Благодарение на подкрепата на ВМРО вече е изградена голяма част от пътя Билища-Връбник в Южна Албания. МВнР осигури средства за оборудване на кабинет по информационни технологии за училището в с. Големо Острени в района на Голо бърдо.

Припомняме и дарението от 10 000 лв. от народните представители на ВМРО и ГЕРБ. То се предостави за ремонт на помещения и закупуване на компютри за Общинското училище в с. Шиштавец в Кукаска Гора.

Припомняме, че благодарение на усилената работа на българския представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки и депутатите Красимир Богданов, Юлиан Ангелов и Борис Вангелов, през 2017 г. албанският парламент призна българското малцинство в страната.

Друга поредна победа за българщината в Албания бяха и новините на български по националната телевизия. Новини на български език по Албанската национална телевизия е част от историческия успех, който нашата страна постигна при борбата с невзрачната външна политика, водена години наред.

По различни оценки днес в Албания живеят между 50 и 100 хиляди българи в района на Мала Преспа и област Корча, Голо бърдо, Гора. Хиляди българи живеят и в големите градове във вътрешността на  Албания – Елбасан, Тирана, Драч, Берат, Вльора, Кукъс, Пешкопия. Отворени бяха три български съботно-неделни училища.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ВМРО доказа, че е най-голямата формация в патриотичното пространство

В патриотичното пространство ВМРО доказа, че е най-голямата политическа формация ВМРО е най-голямата политическа формация в патриотичното пространство и...

Кузман Илиев: ВМРО показа, че има гръбнак

ВМРО плати тази скъпа цена, но го направи с радост и показа, че има гръбнак. Така кандидатът от гражданската...

Боян Чуков: Изборните резултати в Турция трябва да бъдат касирани

Когато има избори в България и има избирателни секции в Турция, се повтаря едно и също. Това не е изненада. Не е...

Джамбазки: Заради изборните нарушения в Турция ДПС получи два мандата допълнително

В петък ВМРО поиска касиране на вота от турската държава Поискахме изборите в Турция да бъдат касирани, защото бяха...

191 години от рождението на Филип Тотю

ВМРО - Русе и ВМРО - Две могили отдадоха заслужена почит на войводата Филип Тотю. В събота се навършиха 191 години от...

Европа и САЩ сменят с ад родния данъчен рай. Страните с ниски данъци като България са под атака

Страните с ниски данъци като България са под атака. САЩ и ЕС работят в посока през това лято в ОИСР да се...

Ангел Джамбазки: ВМРО иска касиране на изборите в Турция

Изпратили сме мотивирано предложение до Министерски съвет, до главния прокурор, до председателя на ВАС, до председателя на ВКС, до Народното събрание с...

Коментари