Начало Блог Юлиан Ангелов: Българите да решат с референдум дали искат еврото

Юлиан Ангелов: Българите да решат с референдум дали искат еврото

Българският лев е символ на държавността за БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ

Нямаме гаранция, че вотът с машините ще бъде честен и прозрачен

Българските граждани да си кажат тежката дума с референдум дали да бъде въведено еврото. Това предлага Юлиан Ангелов, организационен секретар на ВМРО и водач на листата в 25 МИР София на коалицията „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“.

За мен, като български патриот, българският лев е по-ценен и по-важен, защото той е символ на държавността. И според нас би следвало да се направи референдум за въвеждането на еврото в България, а не самоцелно да кажем – „ние ще въвеждаме еврото“, коментира Ангелов в „Още от деня“ по БНТ. Дали ще е полезно, дали не въвеждането на еврото, нека българите да го кажат, категоричен е той. 

Ангелов посочи, че за БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ не е самоцел участието в управлението. По-важното е партиите да загърбят егото си и да седнат на една маса и да се разберат за 10-15 важни приоритета за държавата. В този смисъл патриотите са готови да подкрепят винаги правилната политика, независимо кой я предлага. БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ са готови да разговарят с всички без ДПС, защото това е партия, която обслужва чужди интереси, посочи още организационният секретар на ВМРО. Той поименно изреди и партиите, които дадоха рамо на ДПС за неограничения брой секции в Турция. 

Аз съм длъжен да кажа истината кои партии направиха така, че в Турция да има неограничен брой секции, заяви Ангелов и показа колаж с ликовете на Слави Трифонов, Мустафа Карадайъ, Мая Манолова и ДБ на Христо Иванов и Атанас Атанасов. Тези хора промениха Изборния кодекс и дадоха възможност на Ердоган да се върне на бял кон в българската политика, защото виждаме, че има задкулисие и явно договорки, коментира Юлиан Ангелов. Това, което те направиха, е предателство към националния интерес, констатира организационният секретар на войводите. Виждаме, че явно има чадър от МВР над тарторите на ДПС по махали и ще наблюдаваме резултатите, особено във Видин, Враца, Монтана, Кюстендил и София област дали се справили с купуването на гласовете, защото там има само по десетина симпатизанти на ДПС, подчерта той.

БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ ще изпратят свои наблюдатели в Турция, за да се опитат да ограничат поне малко нарушенията в секциите там. Имаме готовност да блокираме границата, както сме го заявили вече, ако видим, че идват екскурзианти от Турция, които идват да гласуват и да наклонят вота в определени области. Защото тези хора ги изпраща Ердоган и турските служби да гласуват за конкретна партия, подчерта той.

Водачът на патриотичната листа в 25 МИР София предупреди още за възможни злоупотреби с машините за гласуване. Новите партии, уж морални и протестни, лишиха хората от право на избор. Нима машините не могат да бъдат хакнати, не могат да бъдат спрени ли, попита Ангелов. Още по-лошото е, че виждаме, че от ЦИК не искат да броят изрезките, които излизат от машината, и да ги сравнят с данните от протокола, отбеляза патриотът. Нямаме гаранция, че вотът с машините ще е честен и прозрачен, отсече организационният секретар на ВМРО.

Юлиан Ангелов упрекна служебното правителство, че се занимава с всичко друго, но не и с провеждането на честен и прозрачен вот, нито със спекулата и поскъпването на живота, което тормози българите. Коментарът му бе по повод вдигането на цените на тока и парното от КЕВР. Ангелов напомни, че докато патриотите бяха 7 години в парламента, попречиха на поскъпването на ел. енергията за битовите абонати. В същото време сега председателят на КЕВР се възползва, че няма парламент, за обяви покачване на цените без аргументация защо го прави.

И да припомня, че Иван Иванов, шефът на КЕВР, е от квотата на партиите, които днес са от „Демократична България“, от тяхната квота е избран, заяви Юлиан Ангелов. И тези хора трябва да обяснят на българите защо са предложили човек, който подкрепя монополите и картелите, и вдига рязко цените без да дава обяснение защо го прави, категоричен беше водачът на патриотичната листа в 25 МИР София.

Всички българи да излязат и да гласуват на 11 юли, за да не позволят гласовете от Турция да променят българския вот. Да гласуват с номер 16 за „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ срещу ДПС и джендър идеологиите, призова Юлиан Ангелов. 

Цялото интервю проследете във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Закриването на 12 хил. работни места в Старозагорско без алтернатива е равносилно на геноцид

Позицията на Организацията ще бъде представена в цялост на пресконференция днес – 16 август 2022 г. от 16.00 ч. в пресклуба на...

Джамбазки: ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот

ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот.  Има решение на Организационния съвет, който натоварва Изпълнителния комитет да извърши действията по регистрация...

ВМРО в Ситово за 110 г. от Балканската война

Съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди бяха гости на традиционния събор на село Ситово, община Родопи. Двамата присъстваха на честванията за...

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Александър Сиди: ИТН даде шанс на ДПС да иска от Ердоган нови 100 хил. гласа

Може би ще отидем на въртележка от избори, смята съпредседателят на ВМРО Има изключително напрежение в обществото. Не си...

Ангел Джамбазки: Темата Македония ще бъде изчерпана едва тогава, когато няма граница между Охрид и Черно море

Това са ни го завещали нашите деди В обществено-политическия живот на България има две групи сили, от които зависят...

Коментари