Начало Блог Карлос Контрера: За да гласуваш, трябва да прочетеш

Карлос Контрера: За да гласуваш, трябва да прочетеш

Трябва да има ревизия на решението за ул. „Съборна“, смята общинският съветник

Карлос Контрера – общински съветник от ВМРО в Столичния общински съвет, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита” по „Канал 3” и „Радио К2”, заяви позиции по следните теми:

Предложението на ВМРО да няма номер в изборната бюлетина

Как Вие от ВМРО ще опазите националния интерес на България от Сорос, ще успеете ли да установите, че по каквато и да е причина, чрез референдум, чрез кодекс или каквото и да е да се гласува от образовани хора, попита водещата Илиана Беновска.

Карлос Контрера отговори, че добра стъпка в тази посока е да се махне номера в бюлетината, защото за да гласуваш, трябва да прочетеш. Той продължи:

Надявам се да успеем лека полека, защото този либерален завой, който взехме преди няколко години, твърде либерален, не ми се вижда особено продуктивен за обществото. Виждате, че в настоящите протести се издига глас да събаряме капитализма, което ме отвежда в други сфери на науката!

Трябва ли правителството да изкара мандата си?

Ще „слезете ли от седлото“, общото „седло“ с ГЕРБ, ВМРО и НФСБ, подозират Ви, че сте „сметкаджийчета“, попита водещата Илиана Беновска.

Карлос Контрера отговори, че си има програма за управление, която трябва да бъде изпълнена и ако тя не се изпълни, тогава за какво са били тези 3 години и половина досега в управлението. Има няколко разписани неща, които трябва да се случат, включително и продължаващата програма за армията, което е ключово за ВМРО, заяви общинският съветник и допълни:

Тук въпросът е склонни ли сме на финала да оставим подобни стратегически проекти да се провалят, защото няма никаква гаранция, че при едно оттегляне този път, извървян досега, ще достигне до логичен финал, а няма да се започне отначало!

Давате ли „воеводска“ дума, попита водещата Илиана Беновска.

Карлос Контрера отговори:

Трудно ми е да прогнозирам какво ще се случи през следващата седмица, камо ли до края на мандата!

Ще имате ли търпение да изтърпите докрая и това, от което се оплаква и Вашият лидер Каракачанов, и лидерът на НФСБ Валери Симеонов, че Бойко Борисов често им съобщава 5 минути преди това какво е решил да прави, продължи водещата.

Карлос Контрера отговори:

Търпението в политиката е интересно качество, но при всички положения този прословут коалиционен диалог, за който тук много пъти сме говорили, някак трябва да се вдигне на по-високо ниво, защото соловите акции на никого не са донесли нещо особено успешно.

Новият политически проект на Цветан Цветанов

Какво се случва в политиката, Цветанов току що обяви, че Борисов не трябва да става министър-председател за четвърти път, попита водещата Илиана Беновска.

Карлос Контрера отговори:

Днес наблюдавах това партийно инженерство, само че тази рязка еманципация за няколко месеца не стои добре според мен, включително и по екраните, защото знаем колко ревностно точно Цветанов бранеше Борисов и ГЕРБ допреди година и нещо. Тук е ред на въпросите на какво точно се дължи тази метаморфоза и дали целият този проект не е битка на едно его! Защото няма обяснение как довчера си прокарвал тази политика, защото той беше „таранът“ в парламента, той беше човекът, който организираше прилагането на конкретни политики на законодателно ниво, той беше човекът, който кадруваше. И сега в момента като „махване с плащ“ да се разграничиш от всичко, което ти си правил, не ми стои добре!

Добре, но този „плащ“, много добър израз, е подкрепен сякаш и от „фокусническата шапка“ на фондация „Ханс Зайдел“ и „Конрад Аденауер“. Знаем, че особено „Конрад Аденауер“ беше активен създател на ГЕРБ и съратник на Цветанов през цялата му кариера, лично аз съм го питала, защото възникна съмнение, дали Цветанов не си е присвоявал пари от „Конрад Аденауер“! Как си го обясняваш, геополитиката ли се намесва, Европа ли се намесва зад гърба на Цветанов да го избутва срещу Борисов, след като те създадоха Борисов, попита водещата Илиана Беновска.

Карлос Контрера отговори, че му е трудно да каже кой отвън стои зад проекта на Цветанов, но в крайна сметка в политиката човек трябва да се пази от чуждите фондации въобще, защото тази игра не винаги е свързана с опазване на националния интерес.

Решението на СОС да превърне улица „Съборна“ в пешеходна зона

Нека г-н Контрера да ни каже в какъв ход е, това вече окончателно ли е гласувано и не е ли влязло в привеждане в действие чисто юридически, попита водещата Илиана Беновска.

Карлос Контрера отговори, че цялата история е започнала през миналия мандат на СОС. През юли е взето решение, което според него дори не е законно. Той продължи:

Идеята на колегата Борис Бонев, подкрепен от главния архитект Здравков и заместник-кмета по транспорта Кръстев, както и колеги съветници от ГЕРБ, само че както се установи данните са преброяване на потока не са верни, това се установи, в резултат на което сега ние имаме тежък експеримент с една централна улица, която уж е затворена, премахнаха се паркоместа, само че за проблем на идеолога на тази история пешеходците продължават да вървят по тротоара. Те не припознават това пространство като пешеходна зона в резултат на което улицата изглежда пуста.

Може би това е условният рефлекс на Павлов все още, предположи водещата Илиана Беновска.

Контрера отговори:

Не знам на какво е рефлекс, но подобни промени в градската среда не може да се случват на инат.

Вие имахте заседание на Комисията по транспорта, какво решихте там, защото доколкото знам кметът Фандъкова е заявила позиция, че „ще даде заден“, ако мога така да се изразя, в тази процедура? Как ще стане това юридически, попита водещата Илиана Беновска.

Карлос Контрера отговори, че се е видяло, че случилото се не е добро, а в политиката има правило, когато направиш грешка, трябва да бъдеш така добър да си я поправиш. В този смисъл има индикации, че това решение върви към ревизия, включително и по отношение на предложения по отношение на паркирането, то да става косо, за да се освободят повече паркоместа и по този начин да се реши концептуално въпроса с тази улица, защото в момента пешеходна или полупешеходна, тя не се припознава от хората.

Аз също като софиянец искам, нямам никакво отношение към тази улица, но искам да я виждам жива, заяви водещата.

Карлос Контрера каза:

Трябва да върнем баланса, което ще стане с ревизия на това решение, само че този път молбата ми към колегите ще бъде да го направим законно, защото това, което направиха на 23 юни, малко противоречи на нормативната рамка.

Разговора за ул. „Съборна“ вижте във видеото:

Последни Новини

Атанас Стоянов бе единодушно подкрепен за кмет на Сандански

 Инициативен комитет от авторитетни за града личности и няколко партии подкрепят Стоянов На събрание в четвъртък общинската организация на...

Карлос Контрера: София трябва да има зам.-кмет по сигурността

По думите му служителите на полицията трябва да ползват общински жилища Като кандидат за кмет на столицата Карлос...

ВМРО – Троян подкрепя кандидатурата на Донка Михайлова за кмет

На проведеното събрание на членовете на ВМРО – Троян на 20 септември 2023 г. бе решено кандидатурата на Донка Михайлова да бъде...

С венци и цветя ВМРО почете 120 г. от смъртта на Александър Панайотов

С поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на подпоручик Александър Панайотов във Велико Търново ВМРО почете 12-ата годишнина от трагичната...

Карлос Контрера: Къде са министърът и главният секретар да защитят служителя на МВР?

Кой е жертвата и кой е престъпникът?! Заради политическа коректност се прави опит за изпиране на случая, като...

Красимир Каракачанов: Хората се нагледаха на лъжливи пророци

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов бе във В. Търново по повод 120-ата годишнина от трагичната смърт на великотърновеца подпоручик Александър Панайотов...

Голяма коалиция атакува кметското място във Враца

Местна коалиция от осем партии издига кандидатурата за кмет на Община Враца на Красимир Богданов - депутат в две народни събрания и...

Коментари