Начало Блог Александър Сабанов: Президентът и БСП говорят в една посока

Александър Сабанов: Президентът и БСП говорят в една посока

Президентът Румен Радев е издигнат от БСП и виждаме все повече как той и тази партия говорят в една посока.

Това заяви в студиото на „Още от деня“ по БНТ депутатът от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“Александър Сабанов – заместник-председател на Бюджетната комисия в парламента. Той коментира изказването на държавния глава, че ако той управлявал, нямало да има кражби и по време на управлението на ГЕРБ смъртността била скочила.

По думите му по времето на всяко едно управление умирали хора от естествена смърт, а по въпроса за краденето Сабанов посъветва, ако има доказателства да сезира прокуратурата, иначе обвиненията са безпочвени.

Той припомни, че от ВМРО няколко пъти са казвали, че не сега било времето за кавги. По думите му президентската власт нямало какво толкова да върши освен да успокоява нацията, но сега Радев и това не вършел. Сабанов бе категоричен, че, ако се случи най-лошото щяло да бъде виновно правителството и парламента, а не президента.

Най-лесно е да критикуваш, добави депутатът от ВМРО.

От думите му стана ясно, че мерките все още не били достигнали най-бедните, тъй като имало административно забавяне, но в най-скоро време щял да се види ефекта.

Наш е първият законопроект, който предлага 9% ДДС за ресторантьорите и туризма. Внесен е преди три седмици – много преди изобщо да се заговори за подобно нещо, посочи Сабанов.

По-нисък ДДС в туризма ще изсветли бранша, каза депутатът.

Той подчерта, че предложенията са били изработени след среща с представителите на бранша, които са изразили надежда, че подобна мярка ще изсветли бизнеса.

Няма да има смисъл да се крие ДДС, каквото се прави до момента. Ще предпочетат за 4-5% да не си слагат главата в торбата, защото ще спечелят много малко при голям риск. Затова мислим, а и целият туристически сектор е на същото мнение, че това ще доведе до по-големи приходи в хазната, а не загуби, коментира той.

Народният представител добави, че Патриотите имат намерение да предложат намаляване на ДДС на по-късен етап и на основните хранителни продукти, детските храни, на услугите в тази сфера.

По думите му не е задължително държавният бюджет да се изпразни.

Дали сме срок до 1 януари 2021 да видим какво ще се случи, когато се намали ДДС в туризма – дали ще се повишат другите приходи, дали ще се повиши Данък общ доход, дали ще се повишат други данъчни или неданъчни приходи към хазната, обясни Александър Сабанов.

По темата за държавните бензиностанции, депутатът от ВМРО коментира, че трябвало да се види кой ще ги управлява, от къде щял да се взима гориво и как щяло да бъде структурирана. На този етап нямало как да коментират, но като цяло идеята била добра.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Борис Вангелов в „Денят ОН ЕР“ на 24 септември

Народният представител Борис Вангелов ще бъде гост в предаването „Денят ОН ЕР“ по България ОН ЕР на 24 септември 2020 г. (четвъртък)...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

25 септември, 7.30 ч., БНР – Борис Вангелов

Интервю по програма „Хоризонт“ на БНР с депутатата Борис Вангелов може да слушата от 7.30 ч. сутринта на 25 септември, петък.

25 септември (петък), 15.00 ч., Добрич – кампанията „Бъди войник“

Националната информационна кампания „Бъди войник“  през 2020 г. започва от град Добрич Националната информационна кампания на Министерството на отбраната...

ВМРО – Хасково пита: Да очакваме ли скоро да ни събуди моллата?

От местната организация на ВМРО в Хасково излязоха с позиция по повод намерението на Общината да отмени Наредбата, с която се регламентира...

Доц. Милен Михов: С прилагането на т.нар. политика на интеграция доникъде няма да стигнем

Цигани са нападнали с мачете млад мъж от Роман, сигнализират от ВМРО. Жертвата е Калин Христов, а ситуацията се развива на 14...

Мария Цветкова зарадва ямболии с прожекция на филми в навечерието на Деня на независимостта

Прожекция на филмите „Леринската операция и Каймакчалан“ и „Тутраканската епопея“ предизвика интереса на жители и гости на Ямбол в навечерието на Деня...

Коментари