Начало Блог Александър Сиди: ВМРО извоюва 450, 900 и 1350 лева данъчни облекчения за...

Александър Сиди: ВМРО извоюва 450, 900 и 1350 лева данъчни облекчения за семейства с деца

Александър Сиди, кандидат за 47-о Народно събрание и водач на листите на ВМРО в 16 МИР Пловдив и 27 МИР Стара Загора за предаването „Беновска пита“ заяви позиции по следните теми.

Г-н Сиди се намира тук по редакционен избор и това предаване не е платено. Пожелавам Ви ВМРО да влезе в Народното събрание, защото миналият път влязохте в една коалиция и пропуснахте, обърна се към госта си Беновска. Той благодари и на свой ред каза, че днес е Архангелова задушница и трябва да почетем паметта на всички герои, загинали за свободата на България, както и на всички починали!

Обръщението на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов към политическите лидери за общи действия за справяне със здравната криза.

Искам да обърна внимание, че знамето зад Красимир Каракачанов беше обърнато обратно. Така се прави, когато една държава е във война. Александър Сиди отговори, че през последните седмици смъртността в България е по-висока, отколкото по време на война. На практика ние сме във война с една болест, която вече година и половина е сред нас.

Александър Сиди заяви: Вие ме попитахте какво ще правим през следващата една седмица. Ние искаме да върнем разума в политиката, искаме да кажем на хората, че гласуването от омразата, гласуването заради някаква емоция не води до нищо добро. В последните месеци държавата е в някаква много странна черна дупка, хората купуват неща от магазините два пъти по-скъпи в сравнение само с преди няколко месеца. Токът е на ужасяваща цена. В същото време цяло лято мълчим по въпроса с ваксинациите и раздаваме часовници, което е абсурдно. И в един момент казваме – от утре затваряме всички 80% българи, които не са ваксинирани, вместо да им обясним как е правилно да се ваксинират и да направят своя информиран избор. Аз такъв съм направил за себе си и така с чувство за хумор мога да кажа, че от 80 години за първи път се чувствам от правилната страна, от недискриминираните. Сиди подчерта, че не е против зеления сертификат, а е против начина, по който той се въвежда от нас. Когато в обществото поне 60% са се ваксинирали, тогава може да въведеш тази мярка за 2 дни.

Решението на Конституционния съд по казуса с двойното гражданство на Кирил Петков.

Александър Сиди подчерта: Искаме да върнем разума. Дойде новият „канадски измамник“, ще излъже някакъв процент от хората, ние такива сме ги виждали. Преди години дойде царят, взе си имотите и си тръгна. Измами бая народ. Този сега идва арогантно, защото това с Конституцията е наистина арогантно! Не може да обясняваш как си искал да дадеш обяснения в Конституционния съд! Прощавайте, но Конституционният съд въобще не се интересува от чувствата на някой си Кирил Петков. Конституционният съд се интересува от това законосъобразен ли е указът на президента. Оказа се, че не е! И да, мога да му кажа на Кирил Петков, че той ще има право на своята защита в следващия неизбежен наказателен процес.

Напомнете на нашите зрители и слушатели, че лично Каракачанов и Вие като партия се обърнахте към административния съд с молба да бъдат преразгледани актовете му. Чисто юридически това не става накуп, а трябва да се обжалват акт по акт, обясни Беновска.

Александър Сиди отговори, че са го направили, защото според решението на Конституционния съд Кирил Петков никога не е бил министър. Той отново се възмути от арогантността на Кирил Петков и припомни думите му „аз ще си платя глобичката и ще продължим напред“.

Сиди заяви: „Глобичката се определя от съд след назазателно производство. Ако този човек смята, че ще му бъде наложена глоба, нека да каже откъде черпи информация от съдебната система, че ще му бъде наложена такава след наказателното производство. Според НК той може да лежи от 1 до 3 години в затвора или да бъде наказан с глоба. Нека да видим какво е решението на съда, когато започне наказателно производство, което е неизбежно, и тогава наказателният съд би могъл да се поинтересува от чувствата на г-н Кирил Петков. Но Конституционният съд е призван да пази най-висшият документ в държавата и това е Конституцията! Така че се опитваме да убедим хората, че търсейки новия „месия“, единственото, което ще намерят, е новият измамник. Тази година това се случи със Слави Трифонов, първо всички му вярваха, сега го дават 4-ти, 5-и или 6-и. Сега новият „канадски измамник“, заедно с Асен Василев, които били чисто нови в политиката. Асен Василев и преди беше министър, ама тогава не му се радваха толкова. Кой плати за тази голяма кампания. Тези хора не продължават промяната, а подмяната и аз силно се надявам, че след една седмица хората ще излязат и ще гласуват с разум.

Приетото по предложение на ВМРО връщане на част от данъците на работещите българи с деца.

Александър Сиди разказа, че на 30-ти ноември започва една кампания, в която всички български граждани, които имат деца, могат да получат по 450 лева за всяко дете. Това е гласувано в бюджета за следващата година по предложение на ВМРО. От 30-ти ноември до 31-ви декември всеки български гражданин, който има дете, може да подаде пред работодателя си декларация за данъчно облекчение и ще получи от държавата връщане на данъци в размер на 450 лева за всяко дете, 900 лева за две деца, 1350 лева за три деца.

Президентските избори.

На тези избори и Вие имате кандидат за президент, но вероятно на балотаж ще се явят Румен Радев и проф. Анастас Герджиков. Беновска продължи: Ако Вашият кандидат за президент Милен Михов не стигне до балотаж, кого ще подкрепите?

Александър Сиди отговори, че ръководството на ВМРО още не е водило такива разговори, нека първо да мине първи тур. Той продължи, че напълно се съгласява с позицията на Беновска в коментара. Според него през последните няколко години президентската институция единствено е разделяла държавата. Част от сегашните проблеми се коренят в това, защото, когато има тежка битка между президент и министър-председател, не печели никой, а страда народът.

Сиди беше категоричен: Моето лично мнение е, че Радев не успя да изпълни онова, което пише в Конституцията, да бъде обединител на нацията. По-скоро раздели тежко народа и аз не знам как ще успеем да излезем от тази криза. Но аз вярвам, че българският народ е мъдър и на 14-ти ноември ще намери правилното решение на тази криза.

Обръщението му към зрителите и слушателите:

Да върнем разума в политиката! Няма нито един български проект на тези избори, освен ВМРО! Имаме руски, имаме американски, имаме всякакви, но нямаме български. Така че гласувайте за България, защото ВМРО е доказало, че може да брани българщината! Гласувайте с номер 21, за да върнем отново разума в политиката!“. Така завърши разговорът между Александър Сиди и Илиана Беновска в „Беновска пита“.

Последни Новини

ВМРО – Две могили почете паметта на войводата Филип Тотю

Членове на ВМРО - Две могили почетоха паметта на войводата Филип Тотю с венец на гроба на легендарния хайдутин и поборник по...

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, казва д-р Калин Поповски

Половината от жените в България раждат първото си дете около 30-годишна възраст, а някои и по-късно, каза в интервю за БТА акушер-гинекологът...

„Красно село“ е заложник на политическия инат

Изход има, но трябват здрав разум и разговори Общинските съветници от ВМРО внасят предложение до Столичния общински съвет за...

Юлиан Ангелов: Силите на реда да действат с крути мерки срещу маргиналите

Има части от България, в които няма присъствие на органите по сигурността и няма респект към държавата. И това е от години....

Искрен Веселинов: Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“

Най-бедните плащат най-много данък „Спекула“. Това нещо трябва да бъде решено веднъж завинаги. Това каза Искрен Веселинов, съпредседател на ВМРО, в предаването „Темите...

ДБ да поемe отговорност за управлението на район „Красно село“

Залисани в стремежа си да докопат цялата власт в държавата от „Демократична България“ забравиха за избора на гражданите на „Красно село“. През...

Нападенията над български клубове и институции в Северна Македония са недопустими!

Поредната атака този път е насочена срещу българския Културно-информационен център в Скопие. До сега бяха атакувани гражданите на Северна Македония заради българското...

Коментари