Начало Блог Александър Сиди: Днес аз съм „Труд“

Александър Сиди: Днес аз съм „Труд“

Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш.

Волтер

Малко е странно, че цитирам Волтер. Той е всичко това, което аз не съм. Той е основа и знаме на либерализма. А аз съм консервативен. Но се налага. Налага се заради онези, които налагат новия ред. Онези, които налагат този нов розово-либерален ред, а дори не са наясно с основите му.

Това написа във „Фейсбук“ бившият депутат от ВМРО Александър Сиди. Ето и целия му разтърсващ коментар по повод случая с в. „Труд“:

Днес един търговски спор отекна с цялата си тежест в нашето общество. Глухо. Тъпо, като комунист през 45-а…

Безпрецедентната атака срещу вестник, установил се с тежестта на институция в годините, е позор. Нищо по-малко. Позор! А това, че атаката е водена от формалния собственик на домейна Информиран.нет е гнусно. Гнусният парцал на бившия вече депутат част от Отровното трио Арман Бабикян. Гнусен парцал, в който освен лъжи и фалшификати никога не е имало нищо друго… Формалният собственик на домейна-парцал всъщност бил съветник на друг от Отровното трио – Велислав Минеков.

Велислав Минеков, за тези които не помнят, е известен с три неща. С това, че е син на любимия скулптор на Живков. С това, че самият той е любимият скулптор на Божков. И с това, че негово най-запомнящо се произведение е черен ковчег, носен от самия него. Заради последния „културен пърформанс“ беше назначен за министър на културата.

Радой Ралин сякаш за Минеков казва:

Не ме е страх от министъра на културата, а от културата на министъра.

Ние културата на министъра я видяхме. В не едно и две запомнящи се участия по време на предишната си атака по медия. Атаката по БНТ. Тогава Минеков си показа културата, нападайки водещата Надя Обретенова по отвратителен, просташки, гнусен, циничен начин. Сякаш е на гости не в националната телевизия, а в партийния си парцал Информиран.нет.

Днес търговският спор между вестник „Труд“ и назначения от президента „културен“ министър завърши с полиция, изземване на сървъри, смяна на ключалки. Пред очите на всички. Пред очите на всички онези, които миналото лято със същите тези очи гледаха как прокуратурата нахлува в президентството. И тогава излязоха на площада. А днес си мълчат. За разлика от президента. Който по-добре да беше замълчал вместо да каже, че е добре ГЕРБ да платят наема на „Труд“.

„Труд“ ще оцелее! Сигурен съм. Ще надживее тези, които днес искат да го унищожат. Така, както в други времена „Шоуто на Слави“ не само че надживя Костов, ами за момент дори се превърна в партия и спечели изборите. Последното за твърде кратък момент. Но Костов не го надживя. Разбира се политически. Бързо беше забравен. За разлика от Слави.

Днес Минеков, назначен от Радев, се опитва да затвори устата на поредната медия. Вместо това трябваше да почете малко. Историята на СДС и Костов като начало. И като край. Защото неговият край е неизбежен. Политически разбира се!

Но „Труд“ ще оцелее! Защото има нужда от някой, който да казва истината. Такава, каквато я вижда. Без значение дали ни харесва или не.

Аз не харесвам Капитал, Дневник, Медиапул и производните на кръга Капитал. Но смятам, че трябва да ги има. Дотогава, докогато казват истината. Ако казват истината. Макар и пречупена през тяхното усещане за нея. И докато бях част от Народното събрание и управляващото мнозинство никога не си позволих да навредя на тези медии. Въпреки че не ги харесвам. Защото правото да изразиш мнението си е свещено!

Защото съм чел Волтер! Въпреки че не е това, което съм аз! И затова ще завърша с още един цитат от него:

За да разбереш кой те управлява, виж кой ти е забранил да го критикуваш.

Волтер

Днес аз съм „Труд“!

Последни Новини

ВМРО към СЕМ: Направете мониторинг на БТВ. Цензурират „неудобни“ кандидати

Влизането на Антон Хекимян в надпреварата за София само потвърди, че там е имало политическа обвързаност ВМРО - Българско...

Пълно безхаберие на „сглобката“ по темата с нелегалната имиграция

ВМРО настоява за справяне с нелегалната имиграция и отбрана на свещената българска граница! В момента така наречената „сглобка“, която управлява България, не...

С номер 4 ВМРО – Българско национално движение тръгва на избори

С  номер 4 в бюлетината ПП „ВМРО – Българско национално движение“ тръгва на местните избори, които ще се проведат на 29 октомври...

Въпросите на Карлос Контрера към другите кандидати за кмет на столицата

Карлос Контрера, кандидат за кмет на София от ВМРО - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 26.09.2023 г. Илиана...

ВМРО регистрира своята кандидатска листа за общински съветници на местните избори в община Мездра

Политическа партия „ВМРО - Българско национално движение“ регистрира в Общинска избирателна комисия - Мездра своята кандидатска листа за общински съветници за участие...

Искрен Веселинов: Хекимян е от най-либералните журналисти. Пирон на ГЕРБ в ковчега на демокрацията

Какво издава кандидатурата на герб на Антон Хекимян за кмет на София? Какви са скритите договорки на ГЕРБ и...

Карлос Контрера: ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета

ВМРО ще се бори рисковите райони на София да не се превръщат в гета. Има начини за това. Защото в София има...

Коментари