Начало Блог Ангелов: Турция иска да направи всички мюсюлмани в България турци

Ангелов: Турция иска да направи всички мюсюлмани в България турци

Имало ли е турска намеса във вътрешната политика на България? Думите на турския външен министър Чавушоглу, че промените в Закона за вероизповеданията у нас нарушават човешките права и свободи, което наложило намесата на Турция, бяха коментирани от Юлиан Ангелов от ВМРО, секретар на ПГ „Обединени патриоти“ в студиото на „Още от деня“ по БНТ.

Патриотът е категоричен, че е недопустимо изказването на турския външен министър, затова и ВМРО проведе протест пред посолството на Турция в София с настояване за извинение.

Тази държава постоянно прави опити за намеса във вътрешните ни работи чрез партии като ДПС, ДОСТ и подобни, каза Ангелов.

ВМРО е категорично против предложението на партия ДОСТ за признаване на национално малцинство и промяна в Конституцията в тази посока, заяви Юлиан Ангелов.

Внесли сме и сигнал в прокуратурата за проверка партия ДОСТ и действията, които предприема срещу българската държава и Конституцията. Нашата държава е еднонационална и не признава национални малцинства. Има хора от различни етноси и религии, което по никакъв начин не ги лишава от права. Българската конституция е достатъчно демократична и дава права на всеки български гражданин, отбеляза той.

Според него извън всякакво съмнение е, че става дума за провокация от страна на Лютви Местан и неговата партия.

Проблемът е, че Турция и определени протурски кръгове в България – националистически, радикални, ислямистки, това са определени партии извън парламента, които споменах, а и тази на Касим Дал, искат всички мюсюлмани в България да бъдат направени турци, каза Ангелов.

Основната цел е всички мюсюлмани в България да бъдат направени турци. Това е и политиката на Турция от повече от 10 години, това е и политиката на Местан, натърти той.

Юлиан Ангелов даде конкретен пример със скорошно посещение на външната комисия от българския парламент в Турция за среща с тяхната външна комисия. Председателят на турската външна комисия е заявил пред колегите депутати от комисията по външни работи в българския парламент, че в България има 1,5 млн. турци, на които не им се разрешавало да ходят на джамия и да говорят на турски език. Тогава нашата делегация е напуснала срещата, заяви Ангелов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доходи, семейство, сигурност. ВМРО ще продължи да отстоява нормалността и в 45-ото Народно събрание

За нас номер 1 винаги е била и ще бъде България! С тези послания лидерът на Организацията Красимир Каракачанов...

Владимир Кисьов в Карлово: Българинът има голяма нужда от самочувствие, за да бъде по-силен

Водачът на листата на ВМРО в Пловдив област инж. Владимир Кисьов, който е от гражданската квота, се срещна с активисти на воеводите...

В Пловдив откриха предизборната кампания: Искаме бъдеще без гей бракове

С молебен в църквата „Света Троица“ в район „Южен“ ВМРО - Пловдив откри предизборната си кампания, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Във Варна предизборната кампания стартира с водосвет за здраве, успех и благоденствие

ВМРО – Българско национално движение - Варна, стартира днес официално предизборната си кампания с водосвет за здраве, успешни начинания и благоденствие, съобщава...

Александър Сабанов представи листата за Хасково

ВМРО - БНД има като основен приоритет в следващите четири години средната заплата да се повиши до 2 500 лева, а минималната...

Красимир Каракачанов: Проектът за придобиване на нов тип бойна бронирана машина за Сухопътните войски не е прекратен

Проектът за придобиване на нов тип бойна бронирана машина за Сухопътните войски не е прекратен. Предложил съм стартираната процедура да  бъде прекратена...

ВМРО открива официално кампанията си на 6 март с ансамбъл „Българе“ и тенора Веселин Вачев

За начало на изборната битка войводите са избрали емблематичната Западна порта на стара Сердика. Уважаеми колеги,

Коментари