Начало Блог Ангелов: Турция иска да направи всички мюсюлмани в България турци

Ангелов: Турция иска да направи всички мюсюлмани в България турци

Имало ли е турска намеса във вътрешната политика на България? Думите на турския външен министър Чавушоглу, че промените в Закона за вероизповеданията у нас нарушават човешките права и свободи, което наложило намесата на Турция, бяха коментирани от Юлиан Ангелов от ВМРО, секретар на ПГ „Обединени патриоти“ в студиото на „Още от деня“ по БНТ.

Патриотът е категоричен, че е недопустимо изказването на турския външен министър, затова и ВМРО проведе протест пред посолството на Турция в София с настояване за извинение.

Тази държава постоянно прави опити за намеса във вътрешните ни работи чрез партии като ДПС, ДОСТ и подобни, каза Ангелов.

ВМРО е категорично против предложението на партия ДОСТ за признаване на национално малцинство и промяна в Конституцията в тази посока, заяви Юлиан Ангелов.

Внесли сме и сигнал в прокуратурата за проверка партия ДОСТ и действията, които предприема срещу българската държава и Конституцията. Нашата държава е еднонационална и не признава национални малцинства. Има хора от различни етноси и религии, което по никакъв начин не ги лишава от права. Българската конституция е достатъчно демократична и дава права на всеки български гражданин, отбеляза той.

Според него извън всякакво съмнение е, че става дума за провокация от страна на Лютви Местан и неговата партия.

Проблемът е, че Турция и определени протурски кръгове в България – националистически, радикални, ислямистки, това са определени партии извън парламента, които споменах, а и тази на Касим Дал, искат всички мюсюлмани в България да бъдат направени турци, каза Ангелов.

Основната цел е всички мюсюлмани в България да бъдат направени турци. Това е и политиката на Турция от повече от 10 години, това е и политиката на Местан, натърти той.

Юлиан Ангелов даде конкретен пример със скорошно посещение на външната комисия от българския парламент в Турция за среща с тяхната външна комисия. Председателят на турската външна комисия е заявил пред колегите депутати от комисията по външни работи в българския парламент, че в България има 1,5 млн. турци, на които не им се разрешавало да ходят на джамия и да говорят на турски език. Тогава нашата делегация е напуснала срещата, заяви Ангелов.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО: Кристина Димитрова, Искрен Пецов и агент Тенев също влизат в листите ни като гражданска квота

Те са представители на СЕК (Средна европейска класа), които подписаха споразумение за подкрепа с войводите за парламентарните избори. Заедно...

Красимир Каракачанов лично се увери във възможностите на ремонтираните самолети Су-25

Ремонтираните самолети Су-25 са български самолети, защото са платени от българските граждани. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов лично провери...

Каракачанов: България няма да промени позицията си към Скопие след изборите

Няма да има българска партия, която ще предаде българските национални интереси. Или да промени позицията си към Скопие след изборите

Кузман Илиев: Повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина

Ще насоча разговора към повече свобода за бизнеса и по-малко бумащина Добре е, че партийните формации се отварят за...

Ген. Кирил Радев: Не съм съгласен България да бъде категоризирана като черната овца по корупция в ЕС

Ген. Кирил Радев, бивш директор на НСБОП, е поканен лично от лидера на партията Красимир Каракачанов да се присъедини към гражданската листа...

Ангелов: ВМРО отстоява виждането на 90% от българите да не подкрепим Македония, докато краде българската история

Македония докато краде българската история и революционери няма да я подкрепим Именно ВМРО отстоява виждането на 90% от българите,...

ВМРО: България над всичко! Да развеем трибагреника на Трети март!

Това зоват младежите на ВМРО във видеообръщение към всички сънародници. Да покажем, че тачим свободата си, допълват още те.

Коментари