Начало Блог Ангел Джамбазки: ВМРО не може да се коалира с руски шпиони

Ангел Джамбазки: ВМРО не може да се коалира с руски шпиони

Нашите бивши коалиционни партньори опитаха да ни „тропосат” проблемите и да си присвоят успехите, твърди съпредседателят на партията

 Интервю за „Марица“.

– Г-н Джамбазки, какво мислите за служебния кабинет?

– Впечатляващ е на първо четене. Няма хора с биографии, свързани с корупции и т.н. Четейки ги отгоре, виждаш, че това са хора от съответните ресори. Служебният министър-председател в две правителства беше добър. Да видим как ще се справят, защото те имат да решават много тежки въпроси с оглед за зимата, която предстои. Не правя черни прогнози, не плаша никого, но заради безумната и безотговорна зелена политика от т. нар. „Зелена сделка” цената на тока и на всички енергоносители ще е драстично висока. И това няма да се хареса на никого.

– Възможно ли е, ако влезете в парламента, да се коалирате с „Възраждане” и ИТН, както се заговори последните дни?

– Коалиция не може да правим с хора, които открито и нагло подкрепят чужди държави и чужди интереси – говоря за „Възраждане” и техния лидер, който се хвали за това, че е обявен за руски шпионин. Това е може би първият български политик, който се хвали с това сам, той направи специална пресконференция и започна с това пред всички Ваши колеги. Той направи своя организация, която, както виждате, е като част от Кремълската хибридна война, защитава кремълските интереси и тези. Виждате тази верига от събития, което се случва и на Балканите – това са опитите за дестабилизация на Косово и Босна и Херцеговина, и това е продължение на тази политика. И този човек (Костадин Костадинов – бел. ред.) се гордее с това! Според мен той извършва деяние по глава 1 от Наказателния кодекс и рано или късно сметка ще му бъде потърсена.

– С кого предвиждате коалиция?

– В момента имаме формирани два блока – едните са русофилите, а другите ни преподават уроци по антинационално мислене – казват ни, че историята нямала значение. Има нужда от обединение на хората, които определят себе си българоцентрично, които са национално мислещи. Бихме подали ръка за разговор с политически организации, които споделят сходни идеи. Видяхме, че „Има такъв народ” отговориха, макар и индиректно, че нямат интерес от подобен разговор. При всички положения такъв разговор е нужен, защото вижте какво ще се случи само след два месеца – почти същата картина на Народното събрание, може би с някаква малка разлика. И основният разговор в българското общество ще е за доходите на гражданите, но това е свързано с геополитика – цени на газа и т.н. Ако новото управление е като сегашното, където директно цитират чужди посолства – това би било тежко за българската нация. ВМРО, за разлика от част от политическите формации в момента, не е проект, а има своята дълга история. Можем да сме и в Народното събрание и извън него.

– Какво показа анализът Ви? Защо не влязохте в парламента?

– Нашите бивши коалиционни партньори опитаха да ни „тропосат” проблемите, а и да си присвоят успехите. Един пример за това е геополитическото решение за обновяване на българската авиация. Когато не бе изгодно да се споменава кой бе военен министър по това време, всичко се струпваше върху нас. Сега всички се хвалят с тези самолети и има пляскане, а преди това изтребителите бяха на 60 години. Имаме нашите грешки като формиране на послания, изговаряне на важните неща като коалиционни назначения и култура. Няма да споменаваме Агенцията за българите в чужбина, което ни бе тропосано като голяма щета. Там обаче вината си е наша заради лошия избор. През март миналата година, водени от погрешното убеждение, че математическият сбор е по-голям, а се оказа, че е по-малък, избирателите ни наказаха. За нас е на живот и смърт какво ще правим за Македония. Тази тема изцяло съществува и ако не бяхме ние, министър-председателят от предишния мандат – Бойко Борисов, отдавна щеше да е приключил с този въпрос. Щеше да следва западните си партньори, които нарича „началници”. Той бе претупал този въпрос – добре че го спряхме ние.

– Сега ще има ли връщане към „газпромаджийската“ политика?

– Трябва да се търси всяка възможност за сключване на договори за ​газа, откъдето и да е другаде! Защото ако сме честни, политическата корупция в държавата ни през последните 30 години се дължи на тази политика. Нашите най-големи „братя”, „братушки” и не знам какви още, ни продаваха най-скъпия газ. И много политически сенчести конструкции бяха свързани с техните кръгове. Когато чух преди няколко дни бившия премиер Бойко Борисов, че газът трябва на 100% да се диверсифицира, едновременно ми стана тъжно, смешно и ме хвана яд. Само за „Турски поток” сме платили 3 милиарда за една тръба, която захранва политическите приятели на Кремъл – в лицето на Вучич и Орбан. Ние нямаме печалба, нямаме резервирани обеми. Изплащат се мижави транзитни такси до 2 хиляди 50 и някоя година. През Гърция може да идва втечнен газ от няколко точки. Има варианти и за други такива. Ще бъдат разработвани бързо находища в Средиземно море – до Кипър, Израел има големи залежи. Не трябва да се правят договори, при които залагаш всичко на една карта и да ти кажат: „Моето момче, ние сега спираме тръбата, за да ти падне правителството!”. Това повече не трябва да се случва.

– Какви са опасностите пред бизнеса?

– Там е големият проблем! В един момент битовите сметки ще се окажат по-малкият проблем. Ако бизнесът закъса, хората, които пращат битови сметки, няма да могат да получават и заплати. А голяма част от нашата индустрия използва основно газ. Тези избори са изкуствено създадена глупост – Движението за права и свободи свали правителството за да докаже, че могат да го направят. Свалиха излишно председателя на парламента – знаково, силово и за нищо. Искаха да покажат, че ги има и хвърлиха България в излишни избори.

– Казвате „Македония е българска”. Как звучи това в ушите на европейците след т. нар. „пробив на Макрон”?

– Честно казано, изобщо не ме интересува как звучи! Както не ни питат как ни звучи едно или друго тяхно политическо решение, свързано с Белгия, Франция и техните отвъдморски територии. Никой не ни е питал никога по такива теми. И аз не виждам защо ние трябва да се съобразяваме с опитите да бъде заличена нашата история. Установил съм от много разговори, че европейците изобщо не ги интересува темата „Македония”. Тяхната идея е да си сложат едно тикче, че са направили пробив по Македония. И вижте сега какво се случи – темата Македония изчезна. Принудиха нашето Народно събрание – прибързано, необмислено и под чужд натиск, да гласува френското предложение, което ние подобрихме. Сега темата Македония рязко изчезна, защото Макрон искаше да си пише една хубава оценка, а там му пишеха все 3 на релси. Идеята бе след напускането на Великобритания на ЕС да се каже – г-н Макрон започва преговори с Македония и Албания.

– Какво може да стане оттук нататък?

– Историята не може да се дели! Всяко едно българско Народно събрание и Министерски съвет трябва стриктно да следват протокола, макар че там липсва Илинденско-Преображенското въстание, там липсват примерните уроци за Гоце Делчев и така нататък. Но пък ги има Самуил, Кирил и Методий и Григор Пърличев. Ние нямаме никакво задължение и причина да бързаме. Не може някой да ти влезе с кални крака в хола ти и да каже: това е мое! Не, твоето започва от 1934 г. с Коминтерна и през 1947-а като история на Съюзната федеративна република Югославия. Ние претенции към тях нямаме – искаме да се извинят за геноцида срещу своите граждани с българско национално самосъзнание, искаме да им възстановят имотите, да изкажат извинение и да покажат къде са масовите гробове. Ако не искат да направят това, няма да влязат в Европейския съюз. Планът на тези хора е следният – те виждат, че ще има голямо събрание за промяна на договорите – за отпадане например правото на вето. Така Европейският съюз ще се промени в следната форма: Ще има един малък Шенген с държавите основателки и Германия, защото някой все пак трябва да плати. Външният кръг ще са държавите от Централна и Източна Европа като нас – дето не им харесват много разните ЛГБТ пропаганди и не искат да им се месят много. И ще има трети още по-външен кръг от вечни кандидати – като Турция, която е кандидат-член от 1979 година – вече 43 години, и в следващите 444 ще е в същото състояние. Македония ще е в тази група държави. За тях с Турция ще има митнически съюз, различни облекчения и т.н.

– От Македония се подават знаци, че няма да включат българите в конституцията си. Какво следва?

– Значи няма да влязат в Европейския съюз. Механизмът тук го задейства протоколът, който е подписан и от Буяр Османи. Ако този човек не убеди своите народни представители да впишат българите не като малцинство, а като държавнотворна общност, защото там действа система от квоти и т. нар. билатерално мнозинство. Това дава възможност българите да са защитени. Ако се обявите сега за българин, започват доноси от съседи, полицията идва да ви глобява.

– Те, съседите, пак ще те топят и да те впишат в конституцията. Титовизмът не се лекува с протоколи…

– Те пак ще те топят, но когато пуснеш едно писъмце към Европейската комисия, както аз правя постоянно, и отидем на преговори, и ги покажем като лоши момчета, е друго. Имахме случай с българин, на когото му стърчаха железа от крака и му отказаха операция в България. Не му дават паспорта да се лекува в България! Само в Русия и в Македония глобяват за писане на мнение в социалните мрежи! 200 евро е глобата. Българин написа, че „Света София” е българска църква в Охрид и го глобиха 200 евро.

Последни Новини

Ангел Джамбазки: Има координирана атака, организирана от властите в Скопие

Виждам координирана атака, организирана от властите в Скопие. Представители на РСМ събират евродепутати от различни групи и им дават предложения за промени в...

Контрера: Правилата за тротинетките влизат в сила в края на юли

Зачестили са оплакванията от граждани срещу двуколесните возила В последните месеци зачестиха оплакванията на граждани, особено на живущите в...

ВМРО към депутатите и структурите на ГЕРБ: Не допускайте срама да подкрепите кабинет на ПП-ДБ!

„Промяната“ вече са клиенти и на прокуратурата, разследвани за шпионаж и национално предателство. Ние от ВМРО призоваваме всички настоящи...

Ботев написал патриотичен учебник по… математика

Автор: Красимир Богданов, историк, член на Националния изпълнителен комитет на ВМРО – Българско национално движение Възраждането изиграва за българите...

Каракачанов алармира: В ЕП започва преразглеждане на доклада за Македония

Улисани във вътрешнополитически боричкания, пропускаме темата В ЕП започва преразглеждане на доклада за Македония. Ако българските политици продължават да...

Ангел Джамбазки: Правораздаващите органи трябва да приложат цялата строгост на закона срещу човека, съгласувал позиция на МВнР със Северна Македония

Съпредседателят на ВМРО настоява за спешна реакция срещу действия по държавна измяна Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки...

Каракачанов: Със своите действия ПП правят държавата заложник на външни интереси

Опасност за националната сигурност има не заради записа, който е изтекъл, а заради тези хора от ПП, които искат да управляват България....

Коментари