Начало Блог Ангел Джамбазки: Интересът на „Атака“ е да продължи да подкрепя правителството

Ангел Джамбазки: Интересът на „Атака“ е да продължи да подкрепя правителството

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки коментира в студиото на „Сутрешен блок“ по Българската национална телевизия, че изключването на „Атака“ от коалицията „Обединени патриоти“ е основателно, защото в последните месеци те са саботирали общите усилия. Той коментира и че темата за Пакета „Мобилност“ отново е на дневен ред и те ще търсят подкрепата на другите засегнати държави, както и на „Зелените“ по въпроса.

Джамбазки коментира, че за изключването на „Атака“ от коалицията „Обединени патриоти“ има основания.

Съвсем очевидно, че в последните седмици и месеци народните представили от „Атака“ работиха за това да саботират общите усилия. Бившият председател на групата е участвал в 3% от гласуванията, което е меко казано безобразно и безотговорно, каза той.

Според Джамбазки от „Атака“ са използвали клевети и лъжи по време на предизборната кампания. Той обаче не смята, че голямата коалиция е застрашена.

Резултатите от европейските избори показват, че ако сега има предсрочни парламентарни избори партия „Атака“ не виждам как би реализирала мандати, така че техният политически интерес е да продължават да подкрепят управлението на държавата, смята Джамбазки.

Той определи хакерската атака срещу НАП като тревожна.

Миналата година се срина Търговският регистър. Непрекъснато някакви системи, свързани с електронното управление, което продължава да бъде мит в държавата ни, биват пробивани, преодолявани по начин, по който защитават правата и законните интереси на българските граждани.

Джамбазки смята, че трябва да има наказани – не само институцията, но и физически лица, които носят отговорност.

Делегацията на ВМРО в Европейския парламент е организирала среща за Пакета „Мобилност“ в групата на консерватори и реформистите заедно с министрите на транспорта на заинтересованите държави.

Позицията на нашата група, на европейските консерватори, е най-ясна и най-твърда по този въпрос – ние сме твърдо против протекционизма на Германия и на Франция.

Джамбазки каза, че Урсула фон дер Лайен е обещала всичко на всички, включително несъвместими неща. Той определи разпределението на високите постове в европейските институции като безпринципно.

Целия разговор гледайте във видеото>>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Красимир Каракачанов: Провежда се най-мащабното учение на Сухопътните войски през последните 20 години

Учение „Балканска стена - 2020” на Сухопътните войски , което се провежда в момента на учебен полигон „Корен“, е

Веселинов: ВМРО е единствената партия, която се опитва да помогне на туристическия бранш

На Общинската конференция на ВМРО - Варна Искрен Веселинов представи пакет от мерки за подпомагане на туристическия бранш Подпомагане...

Каракачанов пред „Сител“: По време на Титова Югославия, ако говориш за ВМРО – отиваш в „Идризово“

По повод празника 23 октомври, датата на основаване на ВМРО, лидерът на Организацията Красимир Каракачанов даде интервю за македонската телевизия „Сител“.

127 години ВМРО (ОБЗОР)

На 23 октомври 2020 г. се навършиха 127 години от създаването на родолюбивата, българска, патриотична организация ВМРО. По този...

ВМРО – Карлово с пореден жест към медицинските лица

Поредно дарение на защитни средства направиха общинските съветници от ВМРО - Карлово. То бе заинфекциозното отделение в...

ВМРО откри паметна плоча на Гено Димитров в село Струпец

Навръх годишнината на родолюбивата, българска патриотична организация ВМРО в село Струпец беше открита паметна плоча на революционера Гено Димитров. Тя е изработена...

Д-р Петрова се включи в раздаване на хранителни продукти на хора от област Плевен

Д-р Султанка Петрова се включи в раздаването на пакети с хранителни продукти от първа необходимост в градовете Долна Митрополия, Долни Дъбник и...

Коментари