Начало Европейски парламент Ангел Джамбазки: Не може да има двоен аршин, ние не сме аборигени

Ангел Джамбазки: Не може да има двоен аршин, ние не сме аборигени

Бъдещето е в Европа на отечествата, а ние трябва да говорим на български език, настоява патриотът

Водачът на листата на ВМРО за евроизборите Ангел Джамбазки се обяви твърдо за Европа на отечествата и за край на двойния аршин на Брюксел спрямо страната ни.

В студиото на „Панорама“ по БНТ той подчерта, че приоритет е защитата на българския интерес в Европа, а именно – нулевата нелегална миграция, борба с двойните стандарти, борба с пакета „Макрон“, борба за защита на българския бизнес в Европа, битка и отбрана срещу вмешателства в нашето общество и нашия начин на живот, всичките видове мултикултурализъм, които в България означават циганизация, а в Европа – арабизация.

Джамбазки влезе в спор с Искра Михайлова от ДПС и подчерта, че именно либералите – приятели на тази партия, издигали стени и не допускали България и Румъния в Шенген. Той отхвърли тезата на водещия за „караниците“ сред патриотите и посочи, че именно ВМРО събират и обединяват вота, подкрепата и доверието на българските патриоти.

Ние сме ВМРО и говорим за това, че не трябва да има нелегална миграция, че Европа трябва да бъде на отечествата и не трябва да има двойни стандарти. Трябва да се използва поговорката за Кубратовия сноп, а девизът „Съединението прави силата“ да се изпълни със съдържание, настоя Джамбазки.

Според него е време да се сложи точката на сегашната федерална Европа на две скорости. Има ядро, съставено от Франция, Германия, Белгия и донякъде Холандия, всички останали са периферия, уточни той. Доказателство за това е пакетът „Мобилност“ – изсмукване на работната ръка, разоряване на българския бизнес и превръщане на нашите хора в черноработници на Запад. Това е сегашната федерална Европа, каза досегашният евродепутат и водач на листата на ВМВРО. Затова партията му настоява за Европа на отечествата, в която да можем да се преговаря равнопоставено и да се постигат справедливи за нас условия.

Ангел Джамбазки се обяви за разпределение на европейските институции навсякъде и припомни, че в България няма европейска агенция. Продължавам да настоявам да има такава институция, да няма двойни стандарти, когато става дума за българския бизнес, да няма протекционизъм за западните държави и див капитализъм за източните. Не може да има съюз на две скорости. Затова настояваме да бъде изграден съюз на отечествата, подчерта той.

Кога за последно България е имала колония някъде в Африка, че да носим тежестта на разпределението на тази миграция. Не може някой, който е печелил от кървави диаманти, кървав петрол, кървав каучук и си ги е държал за себе си, да иска сега от нас да плащаме тази сметка, заяви Джамбазки и допълни, че партията му е за нулева миграция, твърди граници и никакво преразпределение на нелегалните мигранти.

Трябва да се разберем какъв ще бъде ЕС – дали ще е свободен пазар, или протекционизъм. Защото ако 150 000 български шофьори не могат да работят на свободния пазар в Германия или Франция, то тогава германските фирми не трябва да работят тук. Защото една германска фирма, която продава вода, купена от България в България, извършва каботаж, което правят и нашите превозвачи, аргументира се патриотът. Не може да има двоен аршин, ние не сме нито аборигени, нито втора ръка хора и няма да го допуснем, каза още той.

Според него, ако Европа се обединява още повече, това би означавало Юнкер, Макрон, Верховстадт и Меркел да вземат решение и да го налагат. Ние не можем да си позволим да се претопяваме в някакъв мултикултурен кипящ котел от раси, полове, религии и т.н. Ние сме част от съюз, който действа под наслова „Единство в многообразието“. Уникалната българска традиция, бит, култура, история, памет – това трябва да бъде съхранено, подчерта разпалено Джамбазки. И посочи инструментите за това – недопускане на протекционизъм и изсмукване на работната ни ръка, недопускане на унищожаване на българската нация от чужда пропаганда, независимо от каква посока идва – дали ще бъде чуждоезична, или някакви анадолски ритми и кючеци.

Той призова да се отбранява историческата памет. Не някой да ни пренаписва учебниците по история или да отрича исторически факти. В момента има хора, които отричат факта на българската съпротива срещу турското робство, докато българската нация е запомнила този мракобесен период като турското робство, посочи Джамбазки.

Европейският парламент трябва да пази културните идентичности. Ние там трябва да говорим на български език, а не да се правим на по-католици от Папата, настоя Ангел Джамбазки в студиото на „Панорама“.

Гледайте целия разговор във видеото>>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Готвените промени в Закона срещу домашното насилие могат да доведат до промяна във философията на семейното право!

В закона срещу домашното насилие се въвеждат термини и определения, които могат да предизвикат опасни правни прецеденти Това е...

Богданов: Народното събрание прие на първо четене промени в закона за пчеларството

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за пчеларството, съобщи врачанският депутат Красимир Богданов, цигиран от „Конкурент“.

Красимир Каракачанов: Трябва да се осигури нормален, честен изборен процес

За избори единствено трябва да се осигури нормален, честен изборен процес, в който хората да могат да гласуват. Да им се осигури...

„Патриотите-ВМРО“ в Русе със сигнал за околната среда около Дунав мост

„Патриотите-ВМРО“ в Русе със сигнал за околната среда около Дунав мост Общинските съветници от групата на „Патриотите-ВМРО“ в Русе...

Ученици и младежи проявяват интерес към доброволна казарма

През лятото се очаква първите войници да започнат обучение Ученици и младежи вече имат интерес към шестмесечната доброволна казарма....

Отлична новина: От 2021 г. в Бургас ще отпускат финансова помощ за млади родители

Сред изискванията обаче са уседналост, средно или висше образование, платени здравни осигуровки и липса на дългове, съобщава „Флагман“. От...

Александър Сабанов: Гласуването по пощата внася голямо съмнение за честността на вота

Гласуването по пощата внася много по-голямо съмнение за честността на вота, отколкото всяко друго, дори и машинното. Българският гражданин трябва да има...

Коментари