Начало Европейски парламент Ангел Джамбазки: Няма да делим, а ще обединим патриотичния вот

Ангел Джамбазки: Няма да делим, а ще обединим патриотичния вот

ЕС трябва да бъде променен, категоричен е патриотът

Най-успешният български евродепутат в досегашния мандат на ЕП и водач на листата на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки в интервю за „Още от деня“ по БНТ.

Водеща: Преимущество или недостатък е че досега бяхте евродепутат? Питам, защото оттук нататък постоянно ще Ви задават въпроса какво направихте като бяхте евродепутат.

Ангел Джамбазки: Много са нещата и са подробно изброени в един издаден от нас документ с това, които смятаме за постижение в този петгодишен мандат на ЕП, който изтича. Затова определено е преимущество, че съм бил евродепутат. Преимущество беше за мен да браним в ЕП българските интереси и българската кауза. Преимущество беше да браним българската граница от нелегалните имигранти, българското общество – от радикалния ислямизъм, интереса на българите – от двойните стандарти при храните. Да браним правата на стотици хиляди българи в транспортния бранш. Положихме усилия, които трябва да продължим в следващия мандат.

Водеща: Има ли неща, които не успяхте да свършите?

Ангел Джамбазки: Разбира се. Ако един политик си помисли, че е успял да свърши работа, значи това е краят на неговата политическа кариера. Винаги може повече и трябва да се полагат повече усилия.

Водеща: Как ще си поделите патриотичния вот?

Ангел Джамбазки: Не желаем да го делим. Желаем да обединим патриотичния вот.

Водеща: С какво се отличаване Вие от другите, които използват патриотична и националистическа риторика?

Ангел Джамбазки: Отличаваме се със свършената досега работа. Аз имам пет години биография в Европарламента. Старах се да защитавам и браня интересите на България и българите и хората, надявам се, ще оценят това. Темите, по които работихме, са двойни стандарти, миграция, радикализъм, пакета „Мобилност“ – 1 и 2. Успешно бранихме законните интереси на българите в Македония, Западните покрайнини, Албания, Косово. Признато бе българско малцинство в Албания, предстои да се случи и в Косово.

Разговорът за приобщаването на Западните Балкани ще продължи в много формати. Факт е обаче, че Западните Балкани станаха видими на картата на Европа по време на председателството на България на Съвета на ЕС.

Категорично ние имаме интерес да няма граница между Охрид и Черно море.

Водеща: Обединена Европа или Европа на нациите?

Ангел Джамбазки: Ние сме за Европа на отечествата, което е донякъде Европа на нациите. Европа на отечествата е по-добрият формат на Европейския съюз, защото ще имаме възможност да браним своите интереси. Например проекта „Макрон“ за мобилността – когато Европа е обединена под формата на брюкселската бюрокрация виждаме как г-н Юнкер прокарва интересите на Франция и Германия и ги представя като европейски. А те категорично не са европейски.

Водеща: Макрон също има и проект за ново европейско възраждане, в който предлага нови политики и нови институции, които да правят тези политики.

Ангел Джамбазки: Само да напомня, че ренесансът на Европа започва заради притока на източноевропейци, които са принудени да напуснат родните си места заради османското нашествие. В тези идеи на Макрон личи популизъм и невъзможност да бъдат осъществени, защото той се стреми да направи френско-германо-центрична Европа, в която Франция и Германия да са ядрото, моторът, а всички ние да бъдем периферия. Така те искат от нас да изсмукват работна ръка – образована и ниско платена, а да продават тук своите дрънкулки. Двойният стандарт при храните бе точно доказателство за това. Казват ни „Вие няма да работите в Европа, но ние ще продаваме у Вас“, т.е. да бъдем само донор на работна ръка, което е неприемливо, това е недопустимо. Затова и мисля, че този проект няма да бъде осъществен.

Европейският съюз трябва да бъде променен така, че да защитава българските интереси и ние ще направим точно това.

Цялото интервю вижте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Александър Сиди: ДПС готви парламентарна хватка, за да има правителство

ДПС ще направи парламентарни хватки, за да има правителство. Всичко е договорено в Росенец. Депутатите от партията на Ахмед Доган ще излезнат...

Веселинов: ДПС ще управлява с ИТН независимо какво се говори за пред обществото

Липсата на Патриотите в парламента отваря широко вратите за връщане на ДПС в управлението. Всичко, което става в 46-ото Народно събрание е...

Глобалистите с картечница

Европа се разцепва на две под напора на културната война, която набира скорост Ние сме стожер на християнството на...

Контрера: 16 години след Тройната коалиция ще имаме Четворна коалиция, като общото между тях е участието на ДПС

Ликуй, народе! Статуквото падна! Партиите на протеста избраха председател на Народното събрание и трасираха пътя към нова управленска коалиция, която ще ни...

Искрен Веселинов: Желая успех на Слави, на сценаристите, на балета и на актьорската вечер

ИТН са в капана на Конституцията, смята заместник-председателят на ВМРО Започва работа 46-ото НС. Местата си ще заемат 112...

Сиди: Г-н Трифонов е космополит, докато ние си представяме скромна България на три морета

За резултата на коалиция „Български патриоти“, за възможните варианти за излизане от политическата криза, за липсата на представител на консервативното политическо пространство...

Красимир Каракачанов: Христо Иванов да бъде така добър да замълчи за Македония

Това, което той защити днес от трибуната на НС, е чужд, не национален интерес! Това послание отпръви към лидера...

Коментари