Начало Блог Ангел Джамбазки: Обявиха ме за рушител на пионерския морал

Ангел Джамбазки: Обявиха ме за рушител на пионерския морал

Ангел Джамбазки е роден на 21 март 1979 г. в София. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски“. Владее английски, немски и руски. Става член на ВМРО – Българско национално движение през 1997 г. През 2004-2005 г. е председател на Националния младежки комитет на ВМРО. По-късно става член на Националния изпълнителен комитет на Организацията, а на извънредния конгрес на ВМРО – Българско национално движение, проведен на 17-18 октомври 2009 г., е избран за заместник-председател на партията. На местните избори през 2007 г. е избран за общински съветник в Столичния общински съвет от листата на ГЕРБ. В началото на 2009 г. започва активно да се занимава с ревизия на концесията на софийския ВиК оператор – „Софийска вода“ АД. По негова инициатива са премахнати циганските гета в Малинова долина, Студентски град и в други райони на София. В края на месец август 2011 г. Ангел Джамбазки обявява кандидатурата си за кмет на София. През 2012 и 2013 г. участва активно в протестите срещу въвеждането на синя и зелена зона в София. От 2014 г. е евродепутат.

Който напада и граби старци, да чука камъни до края на живота си, това каза в интервю на Симо Русев евродепутатът Ангел Джамбазки за Ретро.БГ. Ето и цялото интервю:

– Г-н Джамбазки, Вие сте дете от крайните квартали на София. Това беше ли фактор за личностното Ви формиране?

– Роден съм в София, живял съм на много места в столицата. Познавам многото ѝ лица. От площад „Славейков“, през „Младост“, „Редута“, „Левски“, „Овча купел“. Обичам този град. С всичките му плюсове и минуси. И да, средата оформя много светогледа и характера.

– Какви бяха родителите Ви, в какво Ви възпитаваха?

– Имахме огромен късмет да израснем в истинско здраво българско семейство, с прекрасни родители. И майка ми, и баща ми са железничари. Майка ми бе инженер в ЖП завода в София, там за пръв път видях истински парен локомотив. Можете да си представите какво впечатление прави това огромно стоманено чудовище на малко момче. Баща ми, също инженер, мина през цялата структура на железницата, после бе преподавател във Висшето военно народно транспортно училище „Тодор Каблешков“, където се и пенсионира.

Успяха да ни възпитат с братята ми в духа на истинските традиционни български семейни ценности. Израснахме в бурно и трудно време, във време на стихийни обществени промени, на промени в отношението към собствеността, парите, отношенията между хората. Родителите ни научиха да уважаваме и почитаме по-възрастните, да се държим здраво едни за други, да стоим здраво стъпили на земята, да разграничаваме добро и зло, редно и нередно.

– С присъщия Ви афинитет към историята – липсва ли Ви, че не сте били чавдарче, пионерче, комсомолец, бригадир?

– Стигнах само до чавдарче. Всъщност трябваше да бъда и пионер, но с приятелите ми от детинство направихме беля и вместо да получим на първия учебен ден пионерската връзка, бяхме изкарани пред строя и бяхме обявени за рушители на пионерския морал. Трябваше да се пиша дисидент (смее се.)

– Откъде Ви се появи патриотизмът, като не сте служили в армията, това някаква компенсаторност ли е?

– Армията, разбира се че калява патриотизъм и го развива, но той за първи път се появява по време на обучението и възпитанието на едно дете. Семейството, бащата, дядовците са първи. Армията идва като естествено продължение на тези извървени стъпки преди това. Но добър българин те правят баща ти и дядо ти.

– Мислите ли действително, че идеята на лидера Ви Красимир Каракачанов за реанимиране на казармата под някаква форма е работеща, не е ли прекалено разточителен и скъп подобен романтизъм при професионална армия?

– Не, нито е разточителен, нито е скъп. Мъдрият български народ е казал, че който не храни своята войска, ще храни чуждата. Все по-често в държавите на запад от нас се говори за връщането на задължителната  казарма. Франция, управлявана от един либерал, какъвто определено е Макрон, от 2019 г. ще започне кампания по приемането на всички младежи в армията.

Швеция през 2017-а върна този вид на набирането на армията си. А през 2016-а – Литва. Като към това прибавим и държавите, които изобщо не са се отказвали, като съседката ни Гърция и Швейцария, явно има развитие по този въпрос и в Европа.

И нека все пак да не забравяме, че въпреки че сме в НАТО заедно с Турция и тя е наш „съюзник”, тя никога не се е отказвала от задължителната си казарма. Тези примери, както и все по-често споменаваното от г-н Тръмп, че ще прехвърли отговорността за издръжката на НАТО и на европейските си партньори, както и това, че в ЕП все по-натрапчиво се говори за единна европейска армия, ме кара да си мисля, че вече е време и ние да се върнем към задължителната военна служба. И тук искам отново да отбележа, че Строителни войски бяха нещо прекрасно, защото те учеха циганите, от една страна, на ред и дисциплина, а от друга, на занаят. И те излизаха оттам с една идея по-голям шанс да се превърнат в редови граждани на държавата, а не в социални паразити и клиенти на съдебната и правораздавателна система.

– Как влязохте в политиката, кой Ви покани, какво ви мотивира, откога познавате Каракачанов?

– Във ВМРО влязох в далечната 1994 г., есента. Воден само и единствено от родолюбие и патриотизъм. Тогава ВМРО все още беше повече културна организация. Политическата регистрация е от 1999-а, ако не греша. От този момент се занимавам с политика. Във ВМРО гледаме на политиката само и единствено като на инструмент за постигане на целите на Организацията, а именно – една единна България от Охрид до Черно море и от Дунав до Бяло море. Мотивираме ме само и единствено чувството за дълг.

Председателят Каракачанов познавам от времето, когато беше само организационен секретар. Вече повече от осемнадесет години. И все още се обръщам към него с „господин председателю“. Въпрос на уважение и възпитание. 

– Още ли сте готов да отидете на барикадите заради битовата и циганската престъпност, която се гаври с жени и старци, убива ги нагло, това ли е пътят за справяне с нея?   

– Винаги съм готов да бъда на барикадата, където се случва нещо, което нарушава нашите закони и хората искат да защитят правата си. Знаете, че съм особено разпален, когато става въпрос за циганската престъпност. Българската държава забрави да прилага законите спрямо  тези хора, от една страна, защото така е по-лесно, а от друга, защото те са една лесно манипулируема машина за гласуване.

Решаването на този проблем минава през присъствието на полиция във всяко едно малко населено място. От друга страна, връщането на респекта към  служителите на МВР, който те сами изгубиха с някои свои действия през годините и недопускането да се случва това, което наблюдаваме в последно време – цигански орди нападат и бият българските служители на реда.

И не на последно място, либерализиране на получаването и носенето на лично оръжие, както и промяна в Закона за неизбежната самоотбрана. Както и тежките осъдителни присъди, разбира се. Когато някой дегенерат нападне, пребие, ограби, насили български гражданин, особено беззащитните старци и старици в малките населени места, трябва да бъде изпратен да чука камъни до края на жалкия си живот.

– Ще се кандидатирате ли на следващите европейски избори и как гласоподавателите от България могат да бъдат убедени в ползата от вашата работа в Брюксел и Страсбург?

– Дали ще се кандидатирам на следващите избори е въпрос, който трябва да бъде решен от Организацията, на която съм представител – ВМРО. Ако съратниците ми преценят, че съм се справил добре в досегашната ми дейност и отново ми гласуват доверие, с удоволствие ще изпълня тяхното желание. След което трябва да се водят и разговорите в коалицията „Обединени патриоти“.

– Колко тежък е компромисът, който ВМРО прави заради участието си в третото премиерско управление на Бойко Борисов, какъв е пределът на цената, която сте склонни да платите?

– Не става нито дума, нито въпрос за компромис. Нашите избиратели очакват от нас да вършим работа в полза на обществото. Това и трябва да правим. Има много работа за вършене. Правителството продължава да е длъжник на българските граждани.

– ДПС поставя ултиматуми пред правителството, гръмна и скандалът с българските паспорти, имате ли коментар?

– ДПС е противоконституционна, противобългарска партия. ДПС е токсична организация, която работи за чужди интереси. Не трябва да допуснем да се връща във властта. Това ще е опасно и вредно за България. Когато си безсилен и изтикан от „лостовете на властта”, когато „обръчите ти от фирми” не участват в „разпределението на пая”, е ясно, че ще поставяш ултиматуми, защото нищо друго не ти остава.

Що се отнася до скандала с ДАБЧ не искам да коментирам, защото все още тече разследване, а както знаете, не е хубаво да се коментира преди то да приключи. Разбира се, ако има виновни и наистина се докаже, че има корупция, всеки трябва да си понесе последствията, предвидени от закона. Искам обаче да уточня няколко неща. ДАБЧ не дава български паспорти, ДАБЧ дава удостоверения за български произход, с тези удостоверения се кандидатства в Министерството на правосъдието и после вицепрезидентът подписва указа за българско гражданство на кандидатстващите лица. Има поне седем институции след ДАБЧ, които могат на всеки един етап да откажат даването на гражданство.

„Скандалът ДАБЧ“ е измислен от ДПС. Те продължават да са бесни, защото спряхме един техен незаконен опит да дават българско гражданство на турци, родени в Турция, които никога не са били български граждани. Техните предци са изселени с изселнически спогодби през 50-те години на миналия век. Сега ДПС се опита, по заповед на Ердоган, да даде с измама българско гражданство на неопределен брой турци, за да има стотици хиляди гласове в България. Ние спряхме това предателство. Затова е целият вой. Измислен скандал от ДПС. Лъжи и клевети. 

– Македония е една от парещите рани за ВМРО. Не направихме ли прекалено много отстъпки пред Заев и неговата политика в посока отказ от българщина заради идеята за присъединяването на братската ни държава към ЕС и НАТО?    

– Единственият, мислим днес начин между Охрид и Черно море да няма граница е и двете български държави да бъдат част от Европейския съюз и тази цел, която е стояла винаги пред организацията ВМРО, е на път да се осъществи. Само чрез членството на Македония в ЕС ще премахнем една несправедлива и изкуствена граница, която разделя от столетие двата клона на един братски народ. Ако не водим активна политика в братска Македония, няма да можем да постигнем тази си цел и тази държава ще продължи да е под влиянието на антибългарските политики и държави. Но искам да направя едно уточнение – никога няма да допуснем отстъпка с българската история и с опитите на македонските „историчари“ да крадат българската памет! Това не може и няма да се случи.

– Вие се бихте със зъби и нокти срещу Истанбулската конвенция, сега под една или друга форма дори в републиканския ни парламент се правят опити за нейния рефреш, какво е Вашето семейство, каква е джендър ориентацията Ви, не Ви ли е време да се ожените?

– Докато ВМРО е част от управлението на България, няма да допуснем да се повдигне отново въпросът за Истанбулската конвенция, както и за Пакта на ООН за бежанците. Ние направихме всичко по силите си, за да не допуснем България да подпише тези опасни и вредни документи. И двата документа бяха отхвърлени от българското правителство заради натиска на ВМРО. Целта им е разбиването на традиционното българско семейство и общество, наводняването на България и Европа с ислямисти и брадати имигранти с ножове в ръце. Не можем и няма да допуснем това.

ВМРО ще продължи да бъде непреодолима стена, която пази българското общество от нашествието на ислямистите и разните ненормалници с техните еднополови бракове, трети, десети пол и прочее безумия.

Не обсъждам семейството си. Има прекалено много недобронамерени, а и откровено луди хора, които си врат носа, където не им е работата. Няма да допусна семейството и близките ми да бъдат притеснявани и тормозени.    

– Трупате умора от непрестанните совалки между Брюксел и София, как си почивате – спорт, хобита, книги, музика?

– За съжаление, за любимите ми занимания, като планинарство, планинските преходи, лов, остава все по-малко време. Уви, трудно намирам време за приятелите си, надявам се, че не ми се сърдят.

Последни Новини

В Шумен ВМРО регистрира листата си за народни представители

Водач на листата на ВМРО – БНД за изборите на 9 юни 2024 г. в 30 многомандатен район – Шумен ще бъде...

ВМРО почете жертвите на наводнението във Враца

1 май е ден за почит към стотиците невинни жертви от Враца и Згориград, загинали в наводнението през 1966 г.

ВМРО регистрира кандидатите си за парламента от област Пазарджик

Юлиан Ангелов води листата на войводите Днес в Районната избирателна комисия – Пазарджик ПП „ВМРО – Българско национално движение“...

Контрера: Посрещаме 1 май без трудещи се, с отрицателен прираст и изчезваща България

В Деня на труда се оказахме с неработеща икономика и застаряващо население Тези тъжни и доста притеснителни изводи прави...

Ангел Джамбазки: В следващия ЕП трябва да има хора, които да се борят за защита на българския национален интерес

За нас от ВМРО е важно в следващия Европейски парламент от страната ни да попаднат хора, които да се борят за защита...

Каракачанов: На форума CPAC в Будапеща партии и отляво, и отдясно се обявиха срещу нелегалната миграция, джендър идеологията и войната в Украйна

Каракачанов: На форума CPAC в Будапеща партии и отляво, и отдясно се обявиха срещу нелегалната миграция, джендър идеологията и войната в Украйна,...

Карлос Контрера: Никой няма да ни пусне в Шенген с такава пробита система за сигурност

Никой няма да ни пусне в Шенген с такава пробита система за сигурност, каза общинският съветник в Столичния общински съвет, представител на...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir