Начало Новини Ангел Джамбазки с идеи за подобряване на качеството на въздуха, който дишаме

Ангел Джамбазки с идеи за подобряване на качеството на въздуха, който дишаме

Ангел Джамбазки участва  дискусия за чистотата на въздуха в столицата. По темата „Какво може да направи следващият кмет за по-чист въздух на София“ дебатираха основните кандидати за кмет на столицата. Организатор е Стефан Димитров от AirBG.info., независима организация, която следи с апаратура качеството на въздуха в цялата страна.

Джамбазки поздрави организаторите за добрата инициатива, защото въпросът е наистина важен за хората, живеещи в столицата.

Той обясни, че във всички големи градове по света замърсяването на въздуха се дължи на два основни фактора – транспортът и отоплението. Затова според него усилията за справяне с проблема трябва да са насочени към колкото може по-екологичен транспорт – да се преминава електрически, газови, метанови превозни средства – това е на първо място. Освен това трябва да се направи връзка между София и София област, защото много работещи в столицата живеят и пътуват в радиус от стотина километра.

По отношение на отоплението стои големият въпрос с „Топлофикация“ – не смятам, ме има по-екологичен начин за отопление от този, който предоставя дружеството. Но трябва да се върви в посока газификация, за да имат възможност хората на избор. Належащ е за решаване и въпросът с отоплението в махалите, където се горят всякакви боклуци, което изключително замърсява атмосферния въздух, заяви кандидатът на ВМРО за кмет на София.

Джамбазки се обърна към опонентите си – участници в дискусията, по повод идеите им за безплатен билет за градския транспорт в дните със завишени стойности на вредните частици във въздуха:

В предизборна кампания всичко се говори, но нека е пределно ясно – безплатни неща няма и трябва ясно да си даваме сметка.

Той е на мнение, че трябва за обществото да има по-голяма информираност за съдържанието на вредни частици, като за целта трябва да има повече измервателни станции, но те трябва да отговарят на критерии. Но колкото и замервателни станции да има в София, без национална картина и държавна политика по проблема, няма да има решение, заяви Джамбазки и допълни, че трябва да се следи например за замърсяването, което идва от ТЕЦ – Перник.

Ангел Джамбазки е категоричен, че намаляване на замърсяваното от автомобилите минава през това да се даде преимущество на градския транспорт. И това е нещо свършено от нас в досегашния мандат, заяви той и даде за пример доклада на общинския съветник Карлос Контрера от ВМРО, с който бяха вкарани нови 60 газови автобуса по линиите в София.

Повече трасета да градския транспорт и поставяне на камери, които да заснемат нарушителите, ползващи неправомерно автобусните ленти, са част от мерките, които ще работят за подобряване на качеството на въздуха, който дишаме, убеден е Джамбазки.

Целия дебат проследете във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО почете 118-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в Кюстендил

Възстановка и залпове бяха кулминацията на програмата пред паметника на легендарния водач на войводите Тодор Александров По случай 118...

Джамбазки с остра позиция за „червените линии“ на Северна Македония

Българският представител в Европейския парламент Ангел Джамбазки с остър коментар относно приетите от северномакедонския парламент „червени линии“ за идентичността и езика в...

Проектът „Мини Шенген“ обслужва великосръбския шовинизъм

Националният интерес на България е Македония да знае и помни българската си същност С една приета резолюция за държавните...

Искрен Веселинов: Скандалът между ИТН и ДБ е надцакване за постове

Това е едно обикновено надцакване за постове и за политическо влияние, така заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов коментира за „България 24“ скандала...

Кузман Илиев: Комунизмът не работи, дори да е пребоядисан в зелено

Как изглежда „светлото и чисто бъдеще“, заложено в новия климатичен план на ЕС Де факто се унищожава родната...

Александър Сиди: Слави да предложи космонавта Александър Александров за премиер

Чрез Александров ще бъде изпълнена космическата програма на ИТН Слави Трифонов казва: „Ще дадем имена за правителство, когато му...

ВМРО – Карлово с поредна акция „Чиста памет“

ВМРО – Карлово се събраха и почистиха паметника на карловския войвода Петър Юруков. Отне...

Коментари