Начало Блог Андрей Слабаков: Боря се за европейски фонд, който да подпомага свободните артисти

Андрей Слабаков: Боря се за европейски фонд, който да подпомага свободните артисти

Урокът от края на извънредното положение е, че много от европейските държави закъсняха за разлика от нас. Ние се оправихме добре. Италианците се опитваха още в края на януари да затворят границите, но представителите на бизнеса им казаха, че това ще разруши икономиката им. Седмица след това имаше редица болни и починали, за съжаление.

Това каза в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ евродепутатът от ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти Андрей Слабаков. Той бе гост в предаването си заедно със съпругата си и актриса Ернестина Шинова.

Друг пример е, че Европарламента още от средата на февруари започна да намалява работата си, а в същото време Макрон изкара избирателите си и направи общински избори на 15 март. Резултатът е прекрасен, вижте колко умрели хора има. За мен Макрон е престъпник, категоричен бе Слабаков.

Аз очаквах повече да се обединят хората, а то стана така, че самият коронавирус бе политизиран. Настана разделение сред хората. По всякакви линии обществото се раздели, вместо да се обединим заедно и да преборим заразата, сподели Ернестина Шинова.

Трябва да се рестартират процесите след пандемията. Като за начало трябва всички производства да си останат в Европейския съюз и да не бъдат изнасяни за държави извън него. Проблемът е, че има много засегнати сектори. В туризма народните представители от ВМРО още на 25 март предложиха мерки за спасяването на този бранш. Една част бяха приети, другите подлежат. Но един от най-засегнатите сектори също е културата и изкуството, каза евродепутатът.

Актрисата Ернестина Шинова допълни, че хората на изкуството и културата в момента бедстват. Спрени са им всички доходи, а в много от семействата и двамата родители са от този бранш. Сигурна съм, че ще  има помощ за творците, защото все още няма европейска директива. Андрей се бори, още от февруари месец насам, посочи тя.

Пратих на Боил Банов и  на Деница Сачева резюме на мерките, които предлагат другите държави, за да може и ние да им помогнем. Опитвам се да направя, вече повече от два месеца, един общ европейски фонд, който да подпомага свободните артисти, като ще се направят интернет арт платформи, където се качва техният труд, каза Слабаков.

Има българска програма, която може да бъде преработена в тази платформа, която аз предлагам. Това съм го предложил и на Мария Габриел, тя е положително настроена. В тази платформа има смисъл, за да може да поддържаме нашия бранш, заяви евродепутатът.

Целия разговор гледайте във видеото >>>

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Борис Вангелов в „Денят ОН ЕР“ на 24 септември

Народният представител Борис Вангелов ще бъде гост в предаването „Денят ОН ЕР“ по България ОН ЕР на 24 септември 2020 г. (четвъртък)...

ВМРО: Победа за патриотизма – парламентът прие доброволната военна служба

Идеята на вицепремиера Каракачанов вече е гласувана на първо четене в НС С промените в Закона за резерва на...

25 септември, 7.30 ч., БНР – Борис Вангелов

Интервю по програма „Хоризонт“ на БНР с депутатата Борис Вангелов може да слушата от 7.30 ч. сутринта на 25 септември, петък.

25 септември (петък), 15.00 ч., Добрич – кампанията „Бъди войник“

Националната информационна кампания „Бъди войник“  през 2020 г. започва от град Добрич Националната информационна кампания на Министерството на отбраната...

ВМРО – Хасково пита: Да очакваме ли скоро да ни събуди моллата?

От местната организация на ВМРО в Хасково излязоха с позиция по повод намерението на Общината да отмени Наредбата, с която се регламентира...

Доц. Милен Михов: С прилагането на т.нар. политика на интеграция доникъде няма да стигнем

Цигани са нападнали с мачете млад мъж от Роман, сигнализират от ВМРО. Жертвата е Калин Христов, а ситуацията се развива на 14...

Мария Цветкова зарадва ямболии с прожекция на филми в навечерието на Деня на независимостта

Прожекция на филмите „Леринската операция и Каймакчалан“ и „Тутраканската епопея“ предизвика интереса на жители и гости на Ямбол в навечерието на Деня...

Коментари