Начало По места Антов недоволен от отговора на Фандъкова за незаконните постройки

Антов недоволен от отговора на Фандъкова за незаконните постройки

На днешното заседание на Общинския съвет в София бе представен отговорът на кмета Йорданка Фандъкова до общинските съветници Димитър Антов и Карлос Контрера от „Патриоти за София – ВМРО и Атака“ относно незаконните постройки в кв. „Факултета“.

Антов изрази неудовлетвореност от отговора на столичния кмет, като заяви, че проблемът с незаконните постройки става все по-голям. Приличаме на болен, който при всяко ходене на лекар се оказва, че е все по-зле, заяви съветникът.

Във „Факултета“ в опасна близост до жп линията се строи незаконно, без никакво спазване на ЗУТ (Закон за устройство на територията). Боклуците са навсякъде. Минава влак от там, пътуват чужденци. Проблемът е от десетилетия, посочи Антов.

Във вашия отговор, г-жо кмет, на цяла страница обяснявате как нямаме право да спазим закона, обърна се той към Фандъкова. Антов посочи, че очакванията на групата на патриотите е било в отговора да има повече конкретика. Ние очаквахме скица и точни данни колко са незаконните постройки. Вие ни отговаряте, че има процедура за разрушаване на над 30 сгради, като тя още не е стартирала, каза той.

Съветникът продължи с репликата си към кмета. Казвате, че повечето от обитателите на незаконни постройки обявяват, че това е единственото им жилище. Всеки може да обяви това. Вие не ни отговаряте как се проверява истинността на твърдението им.

Чудя се дали сме законова държава или сме някаква пожелателна държава що се отнася да нарушаването на законите от страна на циганското население, каквито са обитателите на незаконните постройки във „Факултета“, каза още Димитър Антов.

Съветникът цитира и становище от НКЖИ (Национална компания „Железопътна инфраструктура“) за ремонта на района около жп линията на стойност 6,6 млн. лв. От тази сума 68 хиляди са само за почистване на изхвърлени от циганите боклуци, възмути се Антов. Съветникът обясни, че там никнат и нови незаконни постройки, водата от които се излива директно върху постамента на влаковите линии. Влаковете се движат с 25 км в час, което не е нормално, посочи той и припомни и за питането си относно изграждането на преградна стена на това място.

В отговор кметът изказа несъгласие, че проблемът с незаконните постройки става по-голям. Според Фандъкова след промяна на закона за гражданската регистрация всички районни кметове го спазват много стриктно и така се пречи на разрастване на незаконните постройки.

По думите ѝ изграждане на шумоизолираща стена може да се случи, ако самото дружество НКЖИ, което е държавно, желае това. Самата тя каза, че няма притеснение, ако стената бъде изградена.

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

Доц. Михов: Главнокомандващият на армията Радев ще се разграничи или ще подкрепи поругаването на МО?

С какво е виновна на тези озлобени човечета армията, в чиито редове са отдавали живота си в името на Отечеството нашите предтечи?!

21 октомври (сряда), 12.30 ч., Пловдив – пресконференция на ВМРО

На 21.10.2020 г. (сряда) от 12:30 ч. в клуба на ВМРО - Пловдив, намиращ се на бул. „Марица“ № 51 (под моста...

Откриха паметник на българщината

С официална церемония бе открит паметник на българщината в местността „Чековището“ в курортното селище Свети Константин край Пещера. Той е в памет на...

Избраха общински комитет на ВМРО в Септември

На 18 октомври в град Септември бе проведена общинска конференция на структурите на Организацията в общината. Представителите на местните организации от Септември,...

Така се прави! Младежите от ВМРО с личен пример – чистиха около р. Марица

Младите членове на студентската организация ВМРО в град Пловдив проведоха зелена акция. Те дадоха личен пример как може да си полезен за...

23 октомври (петък), 16.00 ч., с. Струпец – паметна плоча на Гено Димитров

На 23 октомври 2020 г. (петък) от 16.00 ч. в с. Струпец, общ. Роман ще бъде открита паметна плоча на Гено Димитров...

Д-р Петрова поздрави дамите от „Зонта клуб – София“

От организацията отбелязват 25 години от основаването си Днес съвременната жена има много превъплъщения – на майка, съпруга, любима,...

Коментари