Начало По места България търси трабант

България търси трабант

Източник: „24 часа“ 

За седми път Велико Търново стана столица на трабанта. В болярския град пристигнаха автомобили от култовата марка от цялата страна за поредното издание на традиционния Трабант фест.

В атрактивното събитие се включиха запалени по соцвозилото от Румъния, Германия и Великобритания, които гордо дефилираха по улиците на града с накипрените си возила. Рекорден брой от над 50 участници се стекоха на проявата.

Има изключително интересни автомобили – от най-ранните производства до последните, слезли от монтажните линии. Сред возилата има атрактивни ретро коли, изключително добре поддържани, все едно са току-що са излезли от завода, сподели народният представител от ВМРО в групата на Патриотичния фронт доц. Милен Михов, който е част от организаторския екип.

Той припомни, че идеята за Трабант фест е възникнала като на шега преди 7 години. Постепенно интересът към събитието станал все по-голям. Тази година организаторите са предвидили дори и шоу с аниматори, които ще забавляват децата. Самият депутат от 28 години е собственик на автомобил от култовата марка.

Бях чакал ред 8 г. и можех да избирам между „Москвич“ и „Трабант“. Не се поколебах да избера немския пред съветския автомобил. Служи ми изключително вярно, никога не е излизал от семейството, а и категорично мога да кажа, че не ме е оставял на пътя, разкри доц. Михов.

До един участниците в Трабант феста пазят скъпи спомени с любимите си автомобили. Част от тях са запалени колекционери и участват активно във всички събори от този тип. Трабантът на великотърновката Марийка Вачкова бе сред най-атрактивните експонати, защото носи името на собственичката си, което е изписано на предното стъкло.

Колата ми е адашка. Неотлъчно сме заедно вече 30 години. Много сме си помагали – тя ми осигурява безаварийно шофиране, а аз пък съм я черпила с гориво, обясни шеговито Марийка Вачкова.

Гордата шофьорка сподели, че за първи път се включва във феста, но има богат опит с ралита за майсторско управление за жени, като дори преди време е завоювала трето място. Един от най-атрактивните автомобили е лимузината на Тоню Желязков от Стара Загора. Мъжът е собственик на 40 ретро автомобила, за които има специално обособен паркинг. Преди време колекционерът решил от три стари трабанта да направи атрактивна лимузина. Реализацията на идеята му отнела едва 4 месеца.

Автомобилът е оборудван с хубави седалки, масички и малък телевизор. Поръчал съм и минибар, който очаквам да получа съвсем скоро, Желязков.

Според него трабантът е автомобилът с най-евтина поддръжка. Явор Чочев от Пловдив пък привлече погледите на присъстващите с накипреното си трабантче. За да тунингова возилото, мъжът вложил 6-годишен труд и над 12 000 лв.

Избрах да има по-модерна визия, защото всички имат обикновени трабанти, а аз исках моят да е по-различен. Всичко, което виждате по него, е плод на много работа, твърди Чочев, който има още четири автомобила от тази марка.

снимки: Недялко Стоянов

Напишете Коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Последни Новини

ВМРО на протестно автошествие срещу съкращаването на 12 хил. човека в Старозагорско

„Зелената сделка“ унищожава енергетиката в Източномаришкия басейн 12 хиляди работещи в комплекса „Марица-Изток“ ще бъдат освободени според новия регионален...

ВМРО се регистрира в ЦИК: Отиваме на избори с платформа, която е основана на защита на българския интерес!

ВМРО се регистрира за самостоятелно явяване на предсрочните парламентарни избори. Отиваме на избори с...

Закриването на 12 хил. работни места в Старозагорско без алтернатива е равносилно на геноцид

Позицията на Организацията ще бъде представена в цялост на пресконференция днес – 16 август 2022 г. от 16.00 ч. в пресклуба на...

Джамбазки: ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот

ВМРО ще се яви самостоятелно на предсрочния вот.  Има решение на Организационния съвет, който натоварва Изпълнителния комитет да извърши действията по регистрация...

ВМРО в Ситово за 110 г. от Балканската война

Съпредседателите на ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди бяха гости на традиционния събор на село Ситово, община Родопи. Двамата присъстваха на честванията за...

ВМРО на протеста пред „Лукойл“: Спрете ограбването на българите! Намалете цената на бензина и нафтата!

С тези призиви тримата съпредседатели на ВМРО – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, преградиха главния вход на централния офис на...

ВМРО: „Лукойл“ ограбва българите. Излизаме на протест!

Руската компания продава бензина и нафтата с 1 лев на литър по-скъпо от реалните цени На 13 август (събота)...

Коментари