Начало Блог „Вие питате – те отговарят“ с лидера на ВМРО – Гоце Делчев

„Вие питате – те отговарят“ с лидера на ВМРО – Гоце Делчев

Кристина Попова: Айдън Мохамед отива на съд по мой сигнал!

Председателят на градската организация на ВМРО и водач на листата за общински съветници в Гоце Делчев Кристина Попова отговаря на въпросите на читателите на регионалния портал „Топ Преса“ 

Райна от Гоце Делчев: Криси, тези дни имаме ексклузивна новина около името ти – пращат на съд районния мюфтия след твой сигнал – дай ни подробности по темата…

След митинга, организиран от Мюфтийството през февруари, получих безброй негативни отзиви от граждани на Неврокоп – някои от които познавах, други не. Аз лично присъствах и слушах думите на Айдън Мохамед. За мен те проправиха сериозна разделителна линия на религиозен принцип. Като религиозен водач мюфтията Мохамед би трябвало да обединява хората, а той направи точно обратното – именно от заеманата от него позиция той инспирира и поддържа подобно разделение. Слушайки го – застанал на трибуна и пред толкова хора, се запитах какво ли им говори, когато са насаме… Речта му е опасна. Сезирах прокуратурата и тя образува досъдебно производство. В момента тече разследване и се разпитват свидетели. Оставям прокуратурата да си свърши работата. Целта тук не е някакъв реваншизъм или политически дивидент. Категорична съм. Целта е да се каже ясно, че има опасни тенденции и инспираторите на подобни такива трябва да бъдат наказани.

Никола от Борово: Какво те мотивира като лидер на партия да искаш място в Общинския съвет на град Гоце Делчев?

За последните две години извървях дълъг път, благодаря на целия екип от хора, които заработиха с мен за тази кауза. Успяхме да вдигнем ВМРО на крак. Въпреки историята, която ВМРО носи в себе си, като че ли в Гоце Делчев нищо не се знаеше за нея. Особено при по-младите. За две години показахме, че има кой да се грижи за българщината и да защитава българския национален интерес на местно ниво. Няма сигнал от гражданин, отправен към нас, който да не е намерил незабавно решение. Просто работим, а не имитираме дейност. Истината е, че нещата биха се случвали много по-лесно, когато имаме лостовете да ги осъществим. Не ми пречи да викам от тротоара, но не всичко се чува и бива изпълнено от местната власт. Това е единствената ми мотивация за тази моя кандидатура.

Мария от Гоце Делчев: Защо не избра да бъдеш кандидат-кмет? Ти си лидер на парламентарно представена партия?

Аз съм здраво стъпил на земята човек, понякога повече, отколкото е нужно. Давам си ясна сметка, че още съм прекалено млада за подобна кандидатура. Често разсъждавам дори как се случи всичко и как тръгнах по този път. Истината е, че никога не съм имала подобен план в главата си. Някак след протеста срещу строежа на джамия в Гоце Делчев, нещата се случиха от само себе си. И оттогава Бог ми отваря врати, на които дори не съм и почукала. Аз съм сериозен човек, а на този етап една моя кандидатура за кмет – на мен самата ми звучи несериозно. Защото съм от хората, които, когато захванат нещо, го довършват до край.

Местно НПО пита: Какво е първото нещо, което ще направиш, ако влезеш в Общинския съвет?

Първото нещо – незабавно ще изнамеря подписката срещу „Свидетелите на Йехова”, която събира прах някъде в Общината, и ще напомням по сто пъти на ден на следващия кмет какво трябва да направи с нея. А именно – да заведе дело пред Софийски градски съд с искане за прекратяване на дейността на йеховистите на територията на Общината. Като цяло ще тормозя всички в Общинския съвет, които не си изпълняват задълженията, които са да вършат работа в полза на цялото неврокопско общество. Общината е заприличала на семейна фирма за частни интереси. Това е недопустимо и ВМРО ще им го припомни.

„Топ Преса“ пита: Как виждаш работата си с другите кандидат-кметове, нека обсъдим вариантите при кмет Владимир Москов, при кмет Георги Андонов и при евентуален кмет Илия Шербетов?

Аз не деля хората по партийни цветове. Това е политика. Бих подкрепила всеки, който работи открито за възхода на Гоце Делчев и за благосъстоянието на гражданите на общината. Ясно заявявам, че за противоконституционната, турска и етническа партия ДПС, ние от ВМРО сме с категоричната опозиция. Надявам се на едно сериозно присъствие на ВМРО в Общинския съвет след изборите. Само така ще коригираме нанесената, в продължение на 20 години, вреда от ДПС.

Член на ВМРО пита: Скоро учреди младежка структура на ВМРО в Гоце Делчев – къде е мястото на младите в политиката? Какво да очакваме от новата структура?

Младите са бъдещето на България. В община Гоце Делчев съм си поставила за основна цел привличане на младите родолюбиви момчета и момичета в Организацията. Без да съм фаталистка ще кажа, че опитите от страна на Мюфтийството и ДПС за ислямизиране на региона са твърде опасни. Цели се подмяната на християнското население, основно в Гоце Делчев. Това ще измени религиозната и етническа карта на града. Именно тук е ролята на младите хора. Трябва да им се създаде чувството, че не просто нещо, а че всичко зависи от тях. Обезверени са, незаинтересовани. Това ще го променим, защото ние от ВМРО работим и постигаме резултати от тротоара. Представете си какво ще бъде в Ообщинския съвет.

Ангел Михайлов от Гоце Делчев: Предизборно време е, време на обещанията и ангажиментите – кои са твоите към избирателите?

Да ви призная честно, отвратена съм от тази предизборна кампания, която се води в момента. Седя отстрани и наблюдавам как БСП и ГЕРБ се надпреварват да се снимат в циганската махала, да честват мюсюлмански празници в селата Лъжница, Корница и Брезница. Това, което ми се искаше да видя, са дебати, политики – да се предложи бъдеще за развитието на гражданите като цяло, а не само на една религиозна група. ВМРО си върши работата без помпозност. Сега ни предстои, заедно с женската организация, една тежка битка за едно дете в неравностойно положение, което е разхвърляно по институциите като разменна монета за пари. И това ще доведем до край. Наслушахме се на обещания, надявам се хората да оценят тези, които наистина работят. Колкото до ангажиментите ми към избирателите – това са всичките сигнали, които получаваме от гражданите и по които работим. Аз съм дала клетва на гроба на великия Тодор Александров, че „ще защитавам българщината навсякъде, където тя е в опасност”. Това е, което мога дам като обещание пред гражданите.

Стоян от Гоце Делчев пита: Интересно ми е – ти работиш в София, как ще съчетаваш работата си в столицата и работата си като общински съветник?

Работата не ме притеснява. Напротив. Колкото повече съм ангажирана, толкова по-добре се чувствам. А и човек трябва да успява да подрежда приоритетите си. В Гоце Делчев има много работа. Има много какво да дам от себе си на този град и община. За моите 28 години съм видяла и научила много. Живяла съм в чужбина, почерпила съм опит от западните страни. Знам, че можем повече и не е толкова трудно, ако сме единни. Искам да променим държавата. Искам България да просперира. Толкова сме дали исторически на света, трябва да измъкнем страната си от този „Батак”, в който се намира. Силата е в нас – младите.

Здравко от Гоце Делчев: Мнението ти за участието и на другите патриотични организации в изборите? Защо ВМРО, а не тях?

Нямам мнение за формации, които не съм видяла в действие през последните години. Омръзна ми от „лидери”, които се появяват по време на избори. Защо ВМРО? Защото ВМРО е Организация на 122 години. ВМРО – това са четниците, революционерите, селяните, гражданите повели една жестока борба срещу турската държава за освобождението на Пиринския край. Благодарение на ВМРО аз и вие сме днес свободни. Защото ВМРО има история, има корени. И къде другаде ВМРО, ако не в Гоце Делчев? Освен че е гениален поет и пръв кмет на Неврокоп, Пейо Яворов е член на ВМРО и до края на живота си – борец за освобождението на Македония.

„Топ Преса“: Кой беше въпросът, който не ти зададохме?

Забравихте да ме попитате за наболелите проблеми на Гоце Делчев – унищожението на дребния бизнес, за окупирането на общината и в частност на Гоце Делчев от ДПС, за политическата репресия в града над граждани, които посмяха да изкажат позиция по важни въпроси..

„Топ Преса“: Твоето послание към нашите читатели и избиратели в град Гоце Делчев и общината?

Първото и най-важно – всичко зависи от нас! Няма случай на граждански натиск, който да не е постигнал резултат. В Гоце Делчев го доказахме. Два протеста срещу строежа на джамия – джамия няма. Масово въставане срещу „Свидетелите на Йехова“ – изгонихме ги. Искам всеки да повярва в себе си и в тежестта, която носи като гражданин. Моля хората да гласуват. В листите за общински съветници в община Гоце Делчев има около триста кандидата. Имаме право да гласуваме преференциално и на този вот. Разгледайте ги добре. Все ще има един, който да е свършил нещо в полза на народа и на когото да гласувате доверие. Гласувайте, защото сами ковем бъдещето си!

Последни Новини

Красимир Каракачанов: В момента двете лица на ЕС са Виктор Орбан и Урсула фон дер Лайен

За съжаление в последните 20 години се отнема суверенитет на държавите членове на Европейския съюз за сметка на повечето права за Еврокомисията....

Красимир Богданов: Държавата води убийствена политика спрямо малките населени места

Държавата води убийствена политика спрямо малките населени места. Непрекъснато се говори за демографска политика, а се прави всичко възможно да се прогони...

В Шумен ВМРО регистрира листата си за народни представители

Водач на листата на ВМРО – БНД за изборите на 9 юни 2024 г. в 30 многомандатен район – Шумен ще бъде...

ВМРО почете жертвите на наводнението във Враца

1 май е ден за почит към стотиците невинни жертви от Враца и Згориград, загинали в наводнението през 1966 г.

ВМРО регистрира кандидатите си за парламента от област Пазарджик

Юлиан Ангелов води листата на войводите Днес в Районната избирателна комисия – Пазарджик ПП „ВМРО – Българско национално движение“...

Контрера: Посрещаме 1 май без трудещи се, с отрицателен прираст и изчезваща България

В Деня на труда се оказахме с неработеща икономика и застаряващо население Тези тъжни и доста притеснителни изводи прави...

Ангел Джамбазки: В следващия ЕП трябва да има хора, които да се борят за защита на българския национален интерес

За нас от ВМРО е важно в следващия Европейски парламент от страната ни да попаднат хора, които да се борят за защита...

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir