Начало Блог Вместо за народа си, държавата ни се грижи за имигрантите

Вместо за народа си, държавата ни се грижи за имигрантите

Ако политиците ни бяха толкова загрижени за народа си и бяха положили и една трета от усилията, които полагат за нелегалните имигранти, може би щяхме да сме по-нормална държава. Тук въпросът не е в това хуманен ли си, или не, а в това какви са ни възможностите. Защото когато хладилникът ти е празен, колкото и да си състрадателен, той остава празен.

Това заяви в интервю пред Валерия Йонкова за „Всеки ден“ председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

По темата за новосъздаващата се партия „ПОМАК“ той коментира, че поради липсата на държавна политика в България се наблюдава тотално разпадане на националната идентичност. При условие че у нас освен българи мюсюлмани живеят и българи католици и протестанти, това означава ли, че и те са отделен етнос и не са българи, заяви Каракачанов.

Цялото интервю можете да прочетете тук:

Г-н Каракачанов, ВМРО излезе с остра позиция срещу бежанската вълна у нас. Каква е рецептата, за да се уталожи напрегнатата ситуация?

Няма универсална рецепта. Първото, което трябва да се направи, е да се затвори цялата зелена граница, защото при нелегалното влизане през ГКПП се минава през поляните и горите. Не може границата между България и Турция да остане неохраняема, трябват защитни съоръжения, за да се спре притокът от нелегални имигранти. Трябва да се засили и присъствието на гранични полицаи. Не е нормално с 50 души на смяна да охраняваме 274 км граница. В Гърция 1800 човека охраняват два пъти по-къса граница.

Трябва ясно да кажем колко души България може да поеме. Нужна е и ясна процедура на кои може да се даде статут на бежанци и кои трябва да репатрираме. Защото от 10 000 не повече от 5200-5300 са сирийски граждани. Останалите са предимно от Алжир, Тунис, Мароко, Сомалия и т.н. Те нямат основание да претендират за бежанци по смисъла на Конвенцията за бежанците на ООН. За тях има 2 варианта -ако някой ги иска на Запад, да ги прибира, но ако никой не ги иска, те трябва да бъдат репатрирани, защото са нарушили законите на България.

От тези 5000 сирийски граждани да се види кои наистина бягат от военния конфликт и кои просто използват ситуацията, за да дойдат в Европа. А и от тези над 5000 сирийци, около 3000 са етнически кюрди. Знае се, че в Турция има 16 млн. кюрди и тя се опитва да води война с тях от 3 десетилетия. В случая Турция не ги иска на своята територия и ни ги изпраща.

Кое най-много застрашава българите при неконтролируемото прииждане на имигранти?

България може да се напълни с десетки хиляди хора, които един ден трябва да храни и обгрижва, а нямаме материални възможности.

Но все пак нали много от тези хора са в изключително тежка житейска драма и се опитват да оцелеят, идвайки в България?

Ако политиците бяха толкова загрижени за народа, който от 20 години е на границата на оцеляването, и бяха положили една трета от усилията, които полагат за нелегалните имигранти, може би щяхме да бъдем по-нормална държава. Но тук въпросът е какви са ти възможностите. Когато хладилникът ти е празен, колкото и да си състрадателен, той остава празен. Когато нямаш пари в бюджета да осигуряваш нормалния стандарт на гражданите, да обясняваш колко е хуманно бежанците от Сирия да живеят добре, е несъстоятелно. Така че да си отговорим дали можем, или не. А моженето и в политиката, и в икономиката, и на белия чаршаф е едно и също – или можеш, или не можеш.

Явно и парите от Европа няма да свършат работа, след като получаваме средства за 2500 имигранти, при налични 8500.

Доколкото слушах министъра на отбраната, сме получили 6 млн. евро до момента, а трябва да похарчим 100 млн. евро, което прави 200 млн. лева. Така че някак не ми се връзва голямата загриженост на евробюрократите за бежанците с малкото средства, които изпращат.

Доста сте краен по темата бежанци.

Не казвам, че тези хора са престъпници, убийци и терористи. Но можем ли да поемем, както някои експерти твърдят, от 100 до 200 000 подобни хора. И имаме ли интерес да го правим? Аз казвам, че нямаме. А призивите да ги настаним по опразнените български села са пълна простотия, това би било престъпление. Чувам една еврокомисарка /б.р. Кристалина Георгиева/, която ни убеждава как трябва да ги приемем, за да ни решат демографския проблем. По-голяма глупост не съм чувал в живота си. Защото демографски проблем в България има българският етнос. Такъв проблем няма при турското, нито при циганското население – там има бум.

Демографската криза в България се изразява в това, че българският етнос намалява заради ниска раждаемост, висока смъртност и голяма емиграция. Нека си спомним какво се случи в Гърция – за 34 години в нея влязоха между 400 и 500 000 нелегални имигранти предимно от арабския свят и от Африка. Та тези хора, търсейки си работа, подбиха пазара на труда в Гърция, като работеха за половината от това, което взимат местните. Така доста хора останаха без работа. Бяха похарчени много пари и това натовари бюджета на страната. Всичките тези проблеми докараха една неофашистка партия като „Златна зора“.

Реагирахте остро и срещу зараждащата се партия „Помак“. Дори казахте, че очаквате появата и „Торлак“ или „Шоп“.

Това не е остра реакция. Просто искахме да подскажем, че в обществото ни, поради липсата на държавна политика, се наблюдава тотално разпадане на националната идентичност. Някакви хора на някакъв принцип решават, че понеже са различни от останалото мнозинство, са отделен етнос, започват да проповядват и създават обществени и политически организации. Но нека си отговорим какви са помаците. Който не е чел, да чете. Така наречените помаци са българи, изповядващи исляма. Още от времето на Турската империя те са имали един единствен език – български. Погледнете им фолклора, носиите – те са етнически българи, които по време на турското робство насилствено са приемали исляма, има хиляди документи за това.

В България обаче освен българи мюсюлмани има и българи католици и българи протестанти. Тогава католиците ни в Пловдив, Никопол и Свищов не са ли българи? Те може би са поляци или италианци? А българите-протестанти какви са – може би американци, или холандци? Не бива да се позволява в държава като България на базата на религиозни различия да се създават нови етноси. По тази логика щом някакъв пчелар твърди, че българите мюсюлмани са отделен етнос, може утре шопите да обявят, че са отделен етнос. Или торлаците. Знаем и македонците как проповядват, че са отделен етнос.

Г-н Каракачанов, доста сте директен. Вие страхувате ли се за себе си, ползвате ли охрана?

Охрана в България ползват тези, които 24 години грабиха държавата, защото се страхуват някой да не им вземе ограбеното или да не им отмъсти. Не съм откраднал нищо, винаги съм работил безплатно и не се страхувам от нищо. Ходя без охрана, не ползвам НСО, нито джипове.

Подехте операция „Чисти ръце“ заедно с „България без цензура“. Осъществима ли е тя?

Това си е инициатива на „България без цензура“ и ние ги подкрепихме, защото е правилна. Никога не съм искал да си приписвам чужди заслуги като мои. А българските политици 24 години се опитваха да ни залъгват със сапунени мехури и сега все някой им е виновен – КГБ, ДС, БКП и т.н. Да, но тези институции вече 24 години ги няма. И забележете кои най-много викат срещу тях – тези, които най-много крадоха. Не напразно българите смятат, че политиката е бизнес и далавера.

Много от позициите ви съвпадат с тези на движението на Николай Бареков. Задава ли се коалиция между вас?

Подкрепихме въпросната инициатива, те пък подкрепят други наши инициативи, каквато е темата за демографската криза. Към момента при двете политически сили съществува база за сътрудничество. „България без цензура“ излиза с идеи, които смятаме за правилни и подкрепяме. На този етап можем да говорим за сътрудничество. Дали ще прерасне в нещо по-сериозно, времето ще покаже. Бихме подкрепили и други политически формации, ако повдигнат тези въпроси. Патриотизмът не може да бъде патент на една или две партии, леви или десни.

В миналото бяхте партньори със сините.

Аз лично в друга партия не съм бил, за разлика от много от политиците, които са минавали през 3-4 партии и продължават да се правят на морални. Бил съм в една единствена политическа формация – ВМРО. Иначе партньори в политиката сме търсили, защото тя не е сектантска дейност. Не е да обграждаш един електорат и да го зомбираш, за да гласува за теб, а като гласува, влизаш в институциите, за да крадеш. Политиката трябва да решава обществени проблеми и как България да върви напред.

Последни Новини

Каракачанов: Държавата трябва да се погрижи за земеделските стопани и да изгради ефективна защита от градушките

Хората, които ни хранят, останаха без хляб – недопустимо е! Това написа в страницата си във Фейсбук председателят на...

Каракачанов от Будапеща: България има огромен принос в битката срещу джендър идеологията

С твърда позиция във властта ВМРО спря Истанбулската конвенция Защитата на децата и семейството, укрепването на националните държави и...

Карлос Контрера: ДПС е изначалното зло в българската политика

ДПС е партия по корпоративен принцип, там важи клиентелистския модел – даваш, за да получаваш. Това е изначалното зло в българската политика,...

Консерваторите и патриотите трябва да триумфират на тези избори и да върнат ерата на суверенитета

Господстващият в Европа ултралиберализъм повтаря методите на тоталитарния комунизъм и подменя истината с лъжа, като обявява войната за мир - това заяви...

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София

Кой всъщност управлява София и как така Адриана Попова е назначена „от нищото“ като секретар на Столична община? Тези...

ВМРО в подкрепа на енергетиците и миньорите. България трябва да запази енергетиката си!

България трябва да запази своята енергийна независимост и това минава през запазването на въглищните топлоелектрически централи. Позорната предателска политика...

Карлос Контрера: Ако искате нещо да се обърка – извикайте Христо Иванов да Ви направи реформа!

Може би това беше една от целите - отвратените да не гласуват, за да управляват пак отвратителните, казва общинският съветник от ВМРО

Коментари

serdivan escort adapazarı escort odunpazarı escort

escort bayan sakarya escort bayan eskişehir