Начало По места ВМРО – Благоевград: Не бъдете безродници

ВМРО – Благоевград: Не бъдете безродници

 

Закупуването на исторически архив от страна на Община – Благоевград бе от национално значение. В този случай то бе целесъобразно и законосъобразно. В него няма нарушение на законите на България.

 

Това заявиха от ръководството на ВМРО – Благоевград в декларация по повод искането на неправителствена организация областният управител да отмени решението за закупуването на архива.

 

Общински съвет – Благоевград е приел с чиста съвест решението за закупуване на уникалния архив на г-н Пелтеков, носещ ценна информация за историята на региона и България.

 

Некупуването му щеше да превърне общинските съветници в Благоевград в безродници и национални предатели, категорични са от местната структура на ВМРО.

 

Цялата декларация може да прочете тук:


 Декларация на ВМРО-Благоевград

 

Във връзка с публикувания коментар в малко известен интернет сайт за взето решение на Общински съвет – Благоевград, ВМРО заявява:

 

– Общински съвет – Благоевград прие с чиста съвест решението за закупуване на уникалния архив на г-н Пелтеков, свързан с историята на нашия край и България.

 

– Във вариант на отказ за закупуването му членовете на Общински съвет – Благоевград биха се причислили в графата „безродници” и „национални предатели”.

 
Прецедент е в най-новата история на България община или държавата да се заеме с един толкова значим проблем. В този смисъл поздравяваме и подкрепяме усилията на кмета на Благоевград г-н Атанас Камбитов, който се зае да издири и намери тази документация, която ще даде нова светлина на много важни въпроси, касаещи историята на Пиринска Македония и България.

 

Взимането на решения, които не са минали през съответните комисии, не е прецедент. Случвало се е в миналото, случва се и сега. Това решение бе от национално значение. В този случай то бе целесъобразно и законосъобразно. В него няма нарушение на законите на Република България.

 

Историята няма цена. Каквито и експертни оценки да се правят за това колко пари струва този архив, то те биха били нищожно ниски, в сравнение със значението, което документите имат за България и за аргументираното показване на българския характер на славянското население в Македония.

 

Общинско ръководство на ВМРО- Благоевград

Последни Новини

Каракачанов: Със своите действия ПП правят държавата заложник на външни интереси

Опасност за националната сигурност има не заради записа, който е изтекъл, а заради тези хора от ПП, които искат да управляват България....

ВМРО в СОС към Фандъкова: Има бум на кърлежи в София заради неокосената трева

Вземете спешни мерки за разрешаването на този сериозен проблем и кажете кой е отговорен! За това апелират в писмо...

Прокуратурата образува проверка по сигнала ни за престъпление против републиката срещу ПП

Скандалът беше изнесен чрез видеозапис на пресконференция от депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев в петък Припомняме...

В Брюксел беше представен документален филм, разобличаващ македонска кинолъжа

По покана на Ангел Джамбазки в сградата на Европейския парламент в Брюксел беше излъчен документалният филм „Последно полувреме“. Българският представител в Европейския...

ВМРО внесе сигнал до Главния прокурор за престъпление против републиката след пресконференцията на Радостин Василев

За пореден път се потвърждава, че хора от „Промяната“ работят срещу националния интерес и грубо нарушават българските закони Днешната...

По доклад на ВМРО СОС одобри конкретни срокове за възстановяването на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

източник: БГНЕС Столичният общински съвет взе решение, регламентиращо процедурата и сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести...

Контрера, ВМРО към ГЕРБ и ДБ в СОС: В болест и здраве, в радост и мъка, докато следващата коалиция Ви раздели…

А новото сватбарско мнозинство ще се погрижи ли за проблемите на София? Ние напълно разбираме колко е трудно до...

Коментари