Начало Европейски парламент ВМРО и „България без цензура” започват преговори

ВМРО и „България без цензура” започват преговори

ВМРО и „България без цензура“ официално сложиха началото на поредица разговори помежду си по евентуална бъдеща коалиция за предстоящите избори за Европейски парламент.

ВМРО предостави на журналистите своите принципи, които ще постави в хода на преговорите. Целта е преговорният процес да е напълно прозрачен за обществото и да почива на идейните платформи на двете организации.

Една евентуална коалиция между двете сили ще има патриотичен облик и ще поставя националните интереси най-отгоре, посочи председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

Представителите на двете партии обявиха, че една от общите цели е изработване на национална доктрина за развитие на България през следващите 20 години, както и закон за защита на българския език и българската култура.

Крайно време е в политиката наистина да влязат патриоти и националният интерес да има своите защитници в парламента, заяви Каракачанов. Той добави, че целта на разговорите с партията на Бареков е да се състави работеща коалиция, която да мотивира симпатизантите на двете партии и най-вече българите, които в последните години не гласуват.

Няма да се борим само да вкараме няколко евродепутати на предстоящите избори. Целта ни е победа. Обединяват ни проблемите на българите като безработицата, бедността, липсата на сигурност, както и фактът, че не бива да се допуска само три партии да си разиграват коня в нашия политически живот, заяви Бареков.

Преговарящите партии обявиха кои са основните им политически противници – БСП, ГЕРБ, Реформаторски блок и ДПС.

ВМРО и „България без цензура“ ще проведат втората среща помежду си в четвъртък (13 февруари), от 12.00 часа в хотел „Хемус“. На нея ще бъдат създадени конкретни групи, които да работят по идейната и структурната платформа на бъдещата коалиция и ще се вземат решения за общи бъдещи инициативи.

На 16 февруари (неделя) пък двете политически формации организират голям национален протест в София под надслов „Една година по-късно срещу монополите на статуквото“.

На първата среща между двете партии присъства и популярният телевизионен журналист Росен Петров, за когото стана ясно, че ще бъде предложен за заместник-председател на „България без цензура“.

Предстои ни работа в две основни направления. Едното засяга решенията, които трябва да вземе ВМРО на предстоящите Национален съвет и Изпълнителен комитет. Другото направление е свързано с разговорите с „България без цензура“ по двете идейни платформи.

Това заяви зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Той посочи, че евроизборите се явяват важни за ВМРО, тъй като в Европейския парламент могат да бъдат поставени въпросите за българите зад граница.

Финалните преговори между ВМРО и „България без цензура“ ще се проведат най-вероятно в началото на март, стана ясно на пресконференцията.

Последни Новини

Прокуратурата образува проверка по сигнала ни за престъпление против републиката срещу ПП

Скандалът беше изнесен чрез видеозапис на пресконференция от депутатът от ПГ на ПП-ДБ Радостин Василев в петък Припомняме...

В Брюксел беше представен документален филм, разобличаващ македонска кинолъжа

По покана на Ангел Джамбазки в сградата на Европейския парламент в Брюксел беше излъчен документалният филм „Последно полувреме“. Българският представител в Европейския...

ВМРО внесе сигнал до Главния прокурор за престъпление против републиката след пресконференцията на Радостин Василев

За пореден път се потвърждава, че хора от „Промяната“ работят срещу националния интерес и грубо нарушават българските закони Днешната...

По доклад на ВМРО СОС одобри конкретни срокове за възстановяването на Мемориала на Първи и Шести пехотни полкове

източник: БГНЕС Столичният общински съвет взе решение, регламентиращо процедурата и сроковете за възстановяване на Мемориала на Първи и Шести...

Контрера, ВМРО към ГЕРБ и ДБ в СОС: В болест и здраве, в радост и мъка, докато следващата коалиция Ви раздели…

А новото сватбарско мнозинство ще се погрижи ли за проблемите на София? Ние напълно разбираме колко е трудно до...

Честит Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Честит „Букър“ на Георги Господинов – историческа победа за българската писменост в навечерието на 24 май Днес е двоен...

Коалицията между ГЕРБ и ПП-ДБ е тежко предателство към българските граждани

Бъдещото управление е неморално и безпринципно, целта е да се усвоят милиони от еврофондовете, отбелязаха съпредседателите на ВМРО Тримата...

Коментари